Μία ιδανική σχέση χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη, ασφάλεια, κατανόηση και σεβασμό - αξίες που όταν καταπατώνται από άλλα αντίθετα συναισθήματα δημιουργείται ένα χάσμα, που πολλές φορές μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Ακολουθούν, λοιπόν, 5 σημάδια που θα πρέπει να αποφύγεις σε μία σχέση που θέλεις να έχεις μέλλον .

1. Κτητικότητα

Όχι μόνο θεωρείται κακό χαρακτηριστικό για έναν άνθρωπο αλλά σχεδόν απαγορευτικό σε μία σχέση. Η κτητικότητα προκαλεί εντάσεις, παρεξηγήσεις και φέρνει τα λάθος αποτελέσματα αφού προηγούνται συγκρούσεις, αμφισβητούνται όρια και υπονομεύεται η ισορροπία του ζευγαριού. 

 

2. Ζήλεια/ Ανασφάλεια

Σε καμία περίπτωση και περίσταση δεν μπορεί να φέρει επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι το κλασικό αγκάθι σε μια σχέση και κύρια αιτία προστριβών και, αργότερα, χωρισμών. Πολλές φορές, η ζήλεια γεννά την ανασφάλεια σε μικρό έως μεγάλο βαθμό. Υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί μια σχέση όταν συνυπάρχουν αυτά τα δύο συναισθήματα;

 

3. Έλλειψη σεβασμού

Ξέρουμε πως όλες οι ανθρώπινες σχέσεις χτίζονται και βασίζονται στον σεβασμό. Έτσι ξεκινάς και μία προσωπική σχέση. Σέβεσαι και εκτιμάς τον σύντροφό σου και θέλεις να βρίσκεται δίπλα σου, καλύπτοντάς σε. Όταν, όμως, ξεκινούν τα πρώτα δείγματα έλλειψης σεβασμού, το πλοίο της σχέσης αρχίζει να γέρνει κα να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. Μην το ξεχνάς αυτό! 

 

4. Αδιαφορία

Η αδιαφορία, το λέει και η λέξη, αποτελεί το ακριβώς αντίθετο της λέξης "ενδιαφέρον". Το ενδιαφέρον σε μία σχέση είναι αυτό το συστατικό στοιχείο που τρέφει το πάθος και την έλξη . Όταν μειώνεται και κυριαρχεί η αδιαφορία, το πάθος και η έλξη αργοσβήνουν και τα προβλήματα παρουσιάζονται.

 

5. Ψέματα

Μην λέμε τώρα τα αυτονόητα! Ή, μάλλον, καλό είναι να τα επαναλαμβάνουμε: τα ψέματα σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας μόνο δύσκολες και ανεπιθύμητες καταστάσεις δημιουργούν. Με δεδομένο ότι οι σχέσεις χτίζονται με ειλικρίνεια και απαιτούν χρόνο, έχε υπόψη σου ότι ακόμα κι ένα ψέμα δεν θα φέρει μόνο και τους δύο σε πολύ δύσκολη και άβολη κατάσταση αλλά μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να διαλύσει ό,τι χτίσθηκε με κόπο και υπομονή.