Η φιλία σημαίνει πολλά!
Για να μην πάθεις καλύτερα να μάθεις ακολουθώντας αυτά που αποφύγαμε ή μάθαμε μέσα από δύσκολες καταστάσεις με τις κολλητές μας.

Διαβάζοντας τους παρακάτω 5 βασικούς κανόνες το μόνο που θα χάσεις είναι ο… φόβος σου να μην τις χάσεις!

#5: Η ειλικρίνεια και πως να τη χειριστείς
Όταν η καλύτερή σου φίλη βγαίνει με κάποιον που καθόλου δεν εγκρίνεις, γιατί πιστεύεις πως δεν της ταιριάζει, καλό θα είναι να μην εκφράσεις τη γνώμη σου αμέσως, αλλά να της πεις πως χαίρεσαι που τη βλέπεις να περνάει καλά. Έτσι, προσέχεις τη σχέση σου και παράλληλα θα μπορεί να σε πάρει τηλέφωνο μόλις χωρίσει αφού είσαι η κολλητή που έχει ανάγκη να μοιραστεί όσα τη στενοχωρούν. Αν όμως δεν εγκρίνεις και συνεχώς απορρίπτεις τη σχέση της, σίγουρα δεν θα θέλει να είναι με κάποια που η πρώτη κουβέντα που θα της πει είναι «στα 'λεγα». Έτσι πάμε στον επόμενο κανόνα που είναι:

#4: Είναι χρέος σου να είσαι εκεί όταν σου πει πως χώρισε
Δεν έχει σημασία αν σε περιμένει το ωραιότερο αγόρι του πλανήτη ή αν ετοιμάζεσαι για το ραντεβού που περίμενες καιρό, η φίλη σου μόλις σε πήρε τηλέφωνο και πρέπει να είσαι δίπλα της σε μισή ώρα το πολύ. Αυτή η απόφαση θα κρατήσει τη σχέση σας δυνατή και θα σας κρατήσει για πάντα κοντά, γιατί ποτέ δεν θα ξεχάσει ότι η κολλητή της άφησε τα πάντα για εκείνη.

#3: Μην μιλάς για την κολλητή σου πίσω από την πλάτη της
Δεν έχει σημασία αν εμπιστεύεσαι την παρέα... οι καλοί φίλοι είναι σαν τους γονείς σου. Είναι πάντα εκεί κι εσύ θα πρέπει να θυμάσαι πως όποιος λέει κάτι για την καλύτερή σου φίλη, θα πρέπει να υποστηρίζεις τη φιλία αυτή με το να αποφεύγεις τα αρνητικά σχόλια και παράλληλα να υπερασπίζεσαι τη φίλη σου.

#2: Δεν χρειάζεται να έχεις πάνω από μία κολλητή
Είναι καλό να κρατάς τη λέξη «κολλητή μου» για την εκλεκτή της καρδιάς σου. Αν έχεις περισσότερες από μία, κάποια από αυτές θα παρεξηγηθεί για το χρόνο και την προτεραιότητα που δίνεις σε κάποια άλλη από την παρέα. Αν, όμως, είναι μία η φίλη σου τότε όλοι οι άλλοι καταλαβαίνουν πως έρχονται δεύτεροι.

Και ο σημαντικότερος κανόνας από όλους
#1: Ποτέ, ποτέ, μα ποτέ δεν βγαίνεις με το αγόρι της φίλης σου
Είναι ο τρόπος που μπορείς να χάσεις αμέσως την φίλη σου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγεις μαζί του, ακόμη κι αν πρόκειται για τον πρώην της κολλητής σου. Απλά δεν υπάρχουν αυτοί για σένα. Υπάρχουν τόσα πολλά αγόρια που μπορείς να επιλέξεις αυτό που θες χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα στην κολλητή σου.

Αυτά από μένα...