Αγαπητοί κυρίες και κύριοι, δεν μετρούν όλοι αντίστροφα μέχρι το πρώτο μπάνιο. Δεν τρέχουν να αγοράσουν όλοι μαγιό από τον Μάρτιο με την αίσθηση ότι έτσι θα περάσουν οι μήνες γρηγορότερα για να το φορέσουν. Υπάρχει κόσμος που ανυπομονεί να έρθει – και να φύγει – το καλοκαίρι μια ώρα αρχύτερα για να φορέσουν πάλι την ζακέτα που φθινόπωρου.

Καλά κατάλαβες, για σένα μιλάω, για σένα που μόλις διάβασες την παραπάνω φράση χαμογέλασες και έτριψες τα μουστάκια σου σαν ευτυχισμένη γάτα.

1.Κάπου στα μέσα Μαΐου σε πιάνει μια αγωνία… ένα άγχος να το πω; Για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

2.Δεν καταλαβαίνεις γιατί χαίρεται ο κόσμος με τις υψηλές θερμοκρασίες του «καλοκαιριού». Στους 40 βαθμούς εσύ παίρνεις αντιπυρετικά.

3.Μισείς όλα συνοδεύουν το καλοκαίρι, ξύρισμα κάθε μέρα, πρέπει να βάζεις αντηλιακό σε πρόσωπο, ώμους, χέρια, πόδια και ας μην είσαι στην παραλία. Αλλιώς κινδυνεύεις να μοιάζεις με αστακό επειδή έκατσες έξω να πιεις καφέ.

4.Ομαδικές» εξορμήσεις στην παραλία για μπάνιο. Δεν κυκλοφορώ με τα εσώρουχα στον δρόμο, γιατί να θέλω α με δουν με το μπικίνι η μισή Αθήνα που έχει μαζευτεί στην παραλία.

5.Κάτι πρέπει να πηγαίνει στραβά με τον κόσμο που διασκεδάζει ενώ κολλάει από το λάδι, τον ιδρώτα και τις μπύρες που χύνονται από εδώ και από εκεί στα . Άσε που το τριγωνικό ύφασμα που λέγεται μαγιό είναι ιδιαίτερα επίφοβο.

6.Δεν είσαι ο τύπος που τρέχει, χοροπηδάει για να πιάσει μια μπάλα ή που θα διακινδυνεύσει… την ζωή του για λίγη «ευχάριστη» ώρα με την παρέα. Προτιμάς την ασφάλεια ενός καθίσματος.

7.Το αγαπημένο σου μέρος τις ηλιόλουστες μέρες είναι… το σπίτι σου. Οι ακτίνες του ήλιου μπαίνουν μέσα αλλά έχεις και το ανοιχτό. Έτσι χαίρεσαι μόνο τα πλεονεκτήματα του ήλιου.

8.Κάθε φορά που υποκύπτεις και ακολουθείς την παρέα σε εξωτερικές δραστηριότητες, το μετανιώνεις πριν καν φτάσεις.

9.Είσαι σίγουρη πως οι ιδρωτοποιοί αδένες σου είναι πιο «ενεργοί» από των άλλων. Βάφεσαι, χτενίζεσαι, φοράς το άρωμα σου και ιδρώνεις, καταστρέφοντας τους κόπους σου μέσα σε δύο λεπτά.

10.Ο ιδρώτας όσο εκνευριστικός και αν είναι για τους άλλους, υπάρχουν μερικές μέρες του μήνα που τα πράγματα γίνονται πολύ - πολύ - πολύ χειρότερα.

11.Τι καταλαβαίνουν οι άνθρωποι που περνάνε ώρες ολόκληρες, ξαπλωμένοι πάνω στην καυτή άμμο, ιδρώνοντας  από κάθε πόρο του κορμιού τους και γυρνώντας μι από την μία, μία από την άλλη. Δεν είσαι λουκάνικο στο τηγάνι!

12.Δεν έχεις αγοράσει καινούργιο μαγιό εδώ και τρία χρόνια. Αυτό που έχεις είναι ακόμα σαν καινούργιο αφού σπάνια το χρησιμοποιείς. Άσε που δεν θες να πας να ξεγυμνωθείς στο δοκιμαστήριο και να κολλήσεις τίποτα.

13.Όταν το πρώτο κουνούπι κάνει την εμφάνιση του, ξέρεις πως δεν είσαι πουθενά ασφαλής. Το άσυλο του σπιτιού σου καταλήφθηκε.

14.Ξυρίζεσαι κάθε πρωί και μέχρι το βράδυ νιώθεις τα πόδια σου να μεταμορφώνονται σε κάκτο. Αποφεύγεις οποιαδήποτε τυχαία σωματική επαφή με την ελπίδα να μην το προσέξει κανείς άλλος.

15.Η ζωή χωρίς το ήρεμο βουητό και το κύμα δροσιάς που βγαίνει από την καρδιά του αγαπημένου σου , μοιάζει  με κόλαση επί γης. Δεν υπάρχει ζωή μακριά του.

16.Προσπαθείς να δροσιστείς τρώγοντας ένα παγωτό και αμέσως μετά κολλάς παντού. Κάτι πρέπει να αλλάξουν στην σύσταση των παγωτών… λιώνουν αμέσως.

17.Ξαφνικά τα όμορφα μαλλιά σου αψηφούν το νόμο της βαρύτητας και πάνε προς τα πάνω… σε μπούκλες. Η υγρασία δεν σου ταιριάζει καθόλου.

18.Το μόνο που σε κάνει ελπίζεις το καλοκαίρι είναι το ταξίδι των διακοπών. Νησί; Όχι βέβαια, θα προτιμήσεις την συννεφιά της Σκωτίας, τα κρύα της Σουηδίας, το λευκό της Αλάσκας.

19.Όλοι οι φίλοι σου περνάνε καλά κάνοντας κάτι που εσύ αποφεύγεις. Μπορεί να μένεις στην δροσιά του σπιτιού σου αλλά σκέφτεσαι τον χαβαλέ που χάνεις.

20.Μετά όμως καίγεσαι από τον ήλιο και συνειδητοποιείς ότι τίποτα δεν το αξίζει. Καλύτερα να χάσεις λίγο από τον χαβαλέ παρά την ηρεμία σου για τις επόμενες μέρες.

21.Η δική σου αντίστροφη μέτρηση είναι για τους χειμερινούς μήνες του ημερολογίου.