Μπορεί να σου φανεί ανώφελο αλλά θα σε βοηθήσει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Αυτές δηλαδή που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Αναρωτήσου λοιπόν τα παρακάτω:

1. Πόσο καλά τον ξέρεις;

Δεν γίνεται να εμπιστευτείς κάποιον αν δεν τον γνωρίζεις καθόλου. Ακόμη κι αν τον γνώρισες μέσω ενός κοινού σας φίλου καλό θα είναι να ανακαλύψεις από μόνη σου στοιχεία του χαρακτήρα του. Παρατήρησε τον κάτω από μια ποικιλία διαφορετικών περιστάσεων. Πώς αντιδρά όταν είναι με την οικογένεια του; Πώς αντιδρά όταν θυμώνει; Όταν στεναχωριέται; Απάτησε την κοπέλα του/ σύζυγο του μαζί σου; (Πιθανότατα θα το κάνει ξανά και σε εσένα).

Επίσης καλό είναι να προσέξεις πώς μιλάει για εσένα στους γνωστούς σας.

 

2. Μπορείς να του εμπιστευτείς τις σκέψεις σου;

Αν δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης σε τόσο απλά θέματα θα πρέπει να προβληματιστείς.

 

3. Ακόμα κι αν κάποιες στιγμές δεν έχετε τι να πείτε, νιώθετε άνετα ο ένας με τον άλλον;

Αν ακόμα και η σιωπή σας, σας φαίνεται όμορφη, αυτό σημαίνει "χημεία".

 

4. Έχεις καταλάβει ότι αυτός ο άνθρωπος θα σε αλλάξει;

Ναι, θα σε αλλάξει. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον μας για αυτό πρέπει να είσαι ιδιαίτερα επιλεκτική όσον αφορά εκείνον που θα έχεις στη ζωή σου και θα ερωτευτείς.

 

5. Σε γοητεύει εξίσου η καρδιά και ο χαρακτήρας του;

Πέρα από την φυσική του εμφάνιση και τις πεταλούδες που νιώθεις στο στομάχι σου και μόνο με την παρουσία του, πέρα από το καλό σεξ σκέψου αν σε γοητεύει το ίδιο ο χαρακτήρας του. Δυστυχώς, μόνο το πάθος δεν είναι θεμέλιο για μια υγιή σχέση.

 

6. Σε εκτιμάει για αυτό που είσαι τώρα;

Αν προσπαθεί να σε αλλάξει, δεν είναι έτοιμος για σχέση. Και προσοχή μην μπερδεύεις την προστασία που σου προσφέρει κάποιος όταν σε αποτρέπει από μια λάθος κίνηση σου που μπορεί να σε πληγώσει και τη συνεχή κριτική με σκοπό να σε κάνει κάποια άλλη. Αν και όταν αλλάξεις θα είναι επειδή το θέλησες εσύ και όχι επειδή σε ανάγκασε εκείνος.

 

7. Πώς συμπεριφέρεται σε αυτούς που λέει ότι αγαπάει;

Και δεν εννοούμε στην οικογένεια ή στους φίλους που έχει να δει μήνες ή χρόνια. Εννοούμε στους ανθρώπους που αγαπάει και με τους οποίους συναναστρέφεται καθημερινά. Το πολύ επίκινδυνο για τη ψυχική σου υγεία κεφάλαιο "σχέση με παντρεμένο" είναι μια άλλη ιστορία που θα αναλυθεί προσεχώς.

 

8. Υπάρχεις στη σχέση;

Περιστρέφονται όλα γύρω από εκείνον; Πιάνεις συνέχεια τον εαυτό σου να σε κατηγορεί και να λες ότι τα κάνεις όλα λάθος; Πάρτο αλλίως. Ακόμη καλύτερα φύγε από κοντά του όσο είναι νωρίς. Η βασική ένδειξη ότι ο τύπος είναι "ενεργειακό βαμπίρ" (σου ρουφάει δηλαδή όλη σου την ενέργεια) είναι τα εξής: Ξαφνικά ξεσπάσματα θυμού, παράπονα που δεν μάντεψες τις επιθυμίες του, συνεχείς μονόλογοι του (για το πόσο κακιά είσαι, για το πόσο επιτυχημένος είναι, για το πόσο τον θέλουν όλες οι γυναίκες του πλανήτη).

 

9. Έχετε κοινά όνειρα και στόχους;

Κλισέ αλλά αληθινό. Αν έχεις κανονίσεις να κάνεις μεταπτυχιακό στο εξωτερικό σε 5 μήνες ποιό το νόημα να ρισκάρεις να πληγωθείτε και οι δυο; Αν η καθημερινότητα σας είναι τελείως διαφορετική θα μπορέσετε να χτίσετε μια σχέση που θα βοηθήσει τον καθένα σας να εξελιχθεί μέσα από αυτή;