Η κολλητή σου μόλις χώρισε και δεν ξέρεις ποια πρέπει να είναι η δική σου στάση; Να, μερικές ατάκες που καλό είναι να μην της πεις και κάποιες που θα τη βοηθήσουν να νιώσει καλύτερα.

Καλύτερα να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό, αν είναι να πεις κάτι σαν...

1. "Καλά, εμένα ποτέ δεν μου άρεσε ο τύπος". Πίστεψέ με, το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τη φίλη σου είναι η δική σου γνώμη για τον πρώην της. Εσένα μπορεί να σου φαινόταν από την αρχή «κάπως», όμως εκείνης της άρεσε -και το πιθανότερο είναι ότι της αρέσει ακόμα. Κι επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τα ξαναβρούν, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να εξωτερικεύσεις όλα σου τα αρνητικά συναισθήματα για εκείνον.

2. "Να δεις που θα βρεις καλύτερο!" Ούτε κι εσένα θα σου άρεσε να διαπιστώσεις ότι οι φίλες σου θεωρούν πως το αγόρι σου είναι χαμηλότερου επιπέδου από σένα, από οποιαδήποτε άποψη. Ο συγκεκριμένος τύπος υπήρξε επιλογή της φίλης σου και κανείς δεν θέλει να νιώθει ότι οι δικοί του άνθρωποι υποτιμούν τις επιλογές του.  

3. "Σήκω και ετοιμάσου… Αυτό που χρειάζεσαι τώρα είναι να βγούμε για χορό". Όχι, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να πάρει ένα πακέτο χαρτομάντηλα παραμάσχαλα, να ξαπλώσει στο κρεβάτι, να βλέπει στο DVD το Ημερολόγιο και να κλαίει. Ο χορός, τα ποτά και τα ξενύχτια είναι πολύ ωραίες ιδέες και θα γίνουν κι αυτά, αλλά όταν εκείνη νιώσει έτοιμη να τα κάνει. Και για να νιώσει έτοιμη να διασκεδάσει ξανά, πρέπει πρώτα να θρηνήσει τη χαμένη σχέση της και να την ξεπεράσει.

4. "Γιατί, εγώ θυμάσαι τι τράβηξα όταν χώρισα με τον Κώστα;" Sorry που στο χαλάω, αλλά αυτή τη στιγμή το θέμα δεν είσαι εσύ, αλλά η φίλη σου. Επικεντρώσου στη δική της περίπτωση και μην συγκρίνεις το πώς νιώθει αυτή τη στιγμή με άσχετα πράγματα. Όταν περάσει λίγος χρόνος και νιώσει καλύτερα, μπορείτε να συγκρίνετε τους παράλληλους βίους σας και να γελάτε με τις ώρες.

5. "Μην κάνεις έτσι; Δεν έγινε και τίποτα!" Για σένα, μάλλον δεν έγινε κάτι σημαντικό. Εκείνη όμως σίγουρα νιώθει πληγωμένη, προδομένη και μόνη. Ε, δεν το λες και «τίποτα»!

6. "Χωρίσατε; Τι κρίμα; Εγώ γνώρισα  έναν καταπληκτικό τύπο, σπουδάζει Ιατρική και είναι πολύ νόστιμος και έχει δικό του σπίτι και…" Σίγουρα θα έρθει κάποια στιγμή, αρκετά σύντομα, που η φίλη σου θα μπορεί να χαρεί ειλικρινά με τη χαρά σου. Αλλά τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει εσύ να λυπηθείς με τη λύπη της.  

Τι να της πεις:

«Εάν νιώσεις την ανάγκη να μιλήσεις σε κάποιον, μην διστάσεις να με πάρεις τηλέφωνο».

«Ειλικρινά, λυπάμαι. Είναι πραγματικά άσχημα πράγμα να χωρίζεις».

«Ξέρω ότι μάλλον θέλεις να μείνεις μόνη σου, αλλά εάν χρειαστείς παρέα, θα έρθω αμέσως».