Κάθε νέα Πρωτοχρονιά μοιάζει σαν ένα νέο ξεκίνημα, σαν να έχουμε ξανά τα γενέθλιά μας και διαπραγματευόμαστε μια νέα αρχή, μια νέα ζωή, σαν να μηδενίζουμε το ρολόι και ξεκινάμε το χρόνο απ’ το σημείο zero. Λες και η χρονιά που πέρασε περνάει μ’ ένα σφουγγάρι και σβήνει όλα τα κακώς κείμενα και η νέα που έρχεται κρατάει μια ολοκαίνουρια χρωματιστή κιμωλία στα χέρια της για να γράψει όλα τα καινούρια που έρχονται. Όπως και να το δείτε, όπως και να το κρίνετε, μία είναι η αλήθεια: όλοι μας κατά βάθος παραμένουμε μικρά παιδιά κι έχουμε ανάγκη να πιστεύουμε στα θαύματα! Κι επειδή τα παιδιά έχουν αποδειχτεί πολύ πιο σοφά από τους μεγάλους… κάτι θα ξέρουν καλύτερα από μας!Ας δούμε, λοιπόν, με μια διάθεση χιούμορ, μικρές και μεγάλες αλήθειες των ευχών του κάθε ζωδίου για το νέο έτος και Καλές Γιορτές να έχουμε!:…

ΚΡΙΟΣ

«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε να βρω την τέλεια δουλειά, την τέλεια ζωή, την τέλεια γυναίκα/τον τέλειο άντρα, ξέρω ότι είμαι ικανός-η να τα καταφέρω, αλλά και μια μικρή βοήθεια  από μέρους σου δε θα με χάλαγε…!» Ο αθεράπευτα αισιόδοξος και δυναμικός Κριός (και ενίοτε ξεροκέφαλος), δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιες μέρες να μην είναι μεσ’ την καλή χαρά, λες και ετοιμάζεται να ανοίξει από τώρα ένα τεράστιο πακέτο δώρου, με χρωματιστό χαρτί και τεράστιο φιόγκο! Ήρθε συστημένο ειδικά για εκείνον και αν είναι σίγουρος για κάτι, αυτό είναι ότι όλα από δω και μπρος θα πάνε καλύτερα και το πιο σημαντικό είναι ότι το πιστεύει με όλη τη δύναμη της ψυχής του! Αυτή εξάλλου είναι και η δύναμή του, έχει μάθει να κοιτά συνεχώς μπροστά και βλέπει πάντα το μέλλον του να διαγράφεται με ρόδινα χρώματα!  
 
 
ΤΑΥΡΟΣ 
«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε να μεγαλώσει το νούμερο των καταθέσεών μου στην τράπεζα, να πάρω κι εκείνο το σπιτάκι που λέγαμε (ξέρεις εσύ), να επισκεφτώ περισσότερα μουσεία, να διαβάσω περισσότερα βιβλία…!» Ο Ταύρος έχει ήδη ξεκινήσει μια μακριά οργανωμένη λίστα για το τι θέλει ν’ αποκτήσει και τι θα του αποφέρει το κάθε τι πρακτικά στη ζωή του, μπορεί και να κάνει ήδη έναν απολογισμό από τη λίστα της προηγούμενης χρονιάς, τίποτα δεν του ξεφεύγει… Καλά θα κάνει λοιπόν ο Άι-Βασίλης, αν δε θέλει να τον ξαναδεί από τους πρώτους στη σειρά μπροστά στην πόρτα του, του χρόνου, κρατώντας το τεφτέρι του και πάλι και να του κουνά αποδοκιμαστικά το δάχτυλο γι’ αυτά που δεν επιλήφθηκε ακόμη του θέματος… να του ικανοποιήσει όλα του τα αιτήματά! Ένα είναι σίγουρο, δεν είναι από αυτούς που ξεχνάνε…
 
 
ΔΙΔΥΜΟΙ 
«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε να κάνω περισσότερες γνωριμίες για να προωθήσω τα επαγγελματικά μου σχέδια, ν’ αποκτήσω νέες φιλίες, που κατά προτίμηση θα με βολεύουν στην κοινωνική μου καταξίωση, να πάω κι εκείνο τα ταξιδάκι στη Νέα Υόρκη που σ’ έχω πρήξει τόσο καιρό…!» «Είσαι Δίδυμος, μωρό μου, και θα τρέλανες πολλές, ρίχνεις πίσω σου μελάνι και μπροστά σου απλωτές…» λέει το σοφό άσμα. Και δεν έχει άδικο. Ένας Δίδυμος δε θα κολλήσει στο παρελθόν, δεν έχει καιρό για χάσιμο, έχει ήδη καταστρώσει σχέδιο πολυμήχανο, ως άλλος Οδυσσέας. και απλώς περιμένει… Αν και λίγη βοήθεια άνωθεν δε θα έβλαπτε! Ακόμη κι αν κάτι δεν του ’κατσε καλά στη χρονιά που πέρασε, ξέρει εύκολα να το προσπερνά και να στοχεύει σε κάτι καλύτερο. Ένα είναι σίγουρο, ο Άι-Βασίλης δεν πλήττει ποτέ μαζί του!
 
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε να βρω τον/τη σύντροφο της ζωής μου, ν’ αποκτήσω το δικό μου σπίτι, τη δική μου οικογένεια και σε παρακαλώ, μην με πεις πλεονέκτη, αλλά αν παρεμπιπτόντως προλαβαίναμε μέσα στο χρόνο να αποκτήσουμε και το πρώτο μας μωρό, ακόμα καλύτερα…!» Όχι ότι είναι εγωιστής, αλλά αν ένας Καρκίνος δεν είναι ευτυχισμένος στην προσωπική του ζωή, δεν μπορεί και να φανεί χρήσιμος προς τα έξω. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και κάθε συναισθηματικό «όπλο» που διαθέτει, προκειμένου να καλοπιάσει τον Άι-Βασίλη! Είναι από εκείνους που όταν ήταν παιδιά ευχόντουσαν με την αντίστροφη μέθοδο. Λέγανε: «κάνε μου αυτή τη χάρη και θα δεις εγώ μετά τι θα κάνω»! Και όχι: «Άι Βασίλη μου, εγώ που ήμουν καλό παιδί όλη τη χρονιά, κάνε μου σε παρακαλώ αυτή τη χάρη»…! 
 
ΛΕΩΝ
«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα δεν έχω καταφέρει ν’ αποκτήσω ακόμη, λεφτά, σπίτι, κατοικίδιο, εξοχικό, σκάφος, ταξίδια, φήμη, σύντροφο που θα με θαυμάζει και θα ευλογεί την καλή του/της τύχη που μ’ έχει στη ζωή του/της…!». Ειδικά για το Λέοντα η λίστα είναι τόσο μεγάλη, που ο Άι- Βασίλης θα έπρεπε να δουλεύει υπερωρίες όλο το χρόνο μοναχά για εκείνον! Ένα είναι σίγουρο, όμως, αν υπάρχει κάπου ο Άι-Βασίλης και διαβάζει τα αιτήματά μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μη χαμογελάσει με τη λίστα των ευχών του Λέοντα! Έχουν πολλά κοινά οι δυο τους, ίσως γι’ αυτό και του εκπληρώνει το κατιτίς… παραπάνω! Αν ανήκε σε κάποιο ζώδιο ο Άι-Βασίλης, σίγουρα θα ήταν Λιοντάρι και αν μπορούσε ο γενναιόδωρος Λέων να διαλέξει ένα άλλο επάγγελμα, σίγουρα θα ήταν να είναι… Άι-Βασίλης!
 
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ 
«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε τους ανθρώπους πιο λογικούς, βοήθησέ με να τους καταλάβω, κι εκείνον το διακανονισμό του δανείου που λέγαμε… κάνε κάτι για να βοηθήσεις την κατάσταση!» Σίγουρα διαφέρουν από τις κοινότυπες ευχές των υπολοίπων μας οι ευχές ενός Παρθένου. Για εκείνον, το «τάξη και ηθική» είναι το δικό του δώρο στον κόσμο. Για να το προσφέρει όμως απλόχερα, πρέπει πρώτα να το κατέχει ο ίδιος. Σίγουρα όμως είναι από εκείνους που δε θα ευχηθούν καθαρά εγωιστικά και μόνο για τον εαυτό τους. Πάντα θα ακούς από το στόμα του ως πρώτη ευχή: «Υγεία πάνω απ’ όλα κι όλα τ’ άλλα γίνονται!» Δεν του είπε όμως ποτέ κανείς την εκδοχή ότι: «… και στον Τιτανικό όλοι τους υγιείς ήταν… ,τύχη δεν είχαν!» Η στιγμή αυτή του έτους τον βοηθάει να ξαναβάλει μια τάξη στο μυαλό του και στις υποχρεώσεις του.  
 
 
ΖΥΓΟΣ
«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε να βρω το ιδανικό ταίρι της ζωής μου, να πάμε μαζί για διαλογισμό στα Ιμαλάια και να γνωρίσω από κοντά το Δαλάι Λάμα…!» Τόσο απλά και καθημερινά πράγματα θα ζητήσει ο Ζυγός μας. Από παιδί ήθελε να γνωρίσει τον Άι-Βασίλη από κοντά για να του πάρει συνέντευξη! Η αισιόδοξη φύση του είναι στην καλύτερη φάση της τέτοια εποχή. Θα τρέξει και θα δει όλους τους φίλους του για να τους ευχηθεί ή θα τους πάρει τηλέφωνο. Οπωσδήποτε και δε θα κάτσει μέσα παραμονή Πρωτοχρονιάς. Πάντα στην αλλαγή του νέου έτους θα τον βρεις να τριγυρνά ή από φιλικό σπίτι σε φιλικό σπίτι ή από πάρτι σε πάρτι, ακόμη και αγνώστων… είδε φως και μπήκε! Που και που, θα ρίχνει και μια ματιά στον ουρανό… ίσως γιατί ακόμη πιστεύει ότι κάπου εκεί ψηλά, θα προλάβει να δει, έστω και στιγμιαία να αχνοφέγγει, η… μύτη του Ρούντολφ!  
 
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε να πάψουν να μιλούν όλοι οι …ηλίθιοι, οι ανόητοι, εγώ είμαι καλός άνθρωπος κατά βάθος! Αλλά να, μου τη δίνουν στα νεύρα οι γιορτές κι όλοι αυτοί οι αφελείς που πιστεύουν στις ευχές και στα όνειρα, μα δεν βλέπουν κατά που πάμε…!» Σου κάνει κάτι από την ιδιοσυγκρασία του …Δρακουμέλ τέτοιες μέρες. «Δεν υπάρχει Άι-Βασίλης!» Σαν παιδιά, από κάποια ηλικία και μετά, είχατε κι εσείς μια αμυδρή… υποψία, αλλά το πιτσιρίκι που την ξεστόμισε αυτή τη φράση στο προαύλιο του σχολείου, σπέρνοντας τον πανικό τριγύρω του, σίγουρα ήταν ένας Σκορπιός! Όχι ότι του κρατάει κακία που ακόμη περιμένει εκείνο το κόκκινο ποδήλατο που του είχε ζητήσει όταν ήταν 12 χρονών… προς Θεού! Θα το ’κανε ποτέ αυτό ένας Σκορπιός; Μάλλον από Σκορπιό θα γράφτηκε το έργο: «Ο Άι-Βασίλης είναι σκέτη λέρα!» Κατά βάθος όμως, και για καλό και για κακό, ποτέ κανείς δεν ξέρει, κρυφά απ’ όλους, θα στείλει κι εκείνος νοερά τις ευχές του στο γελαστό παππούλη με τον κόκκινο σκούφο! 
 
 
ΤΟΞΟΤΗΣ 
«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε η Miles Bonus κάρτα μου να χτυπήσει ρεκόρ, τα Bora-Bora μου τα χρωστάς ακόμη από πέρυσι, κανόνισε!  Α, και να μην το ξεχάσω, κι εκείνη τη δίμετρη κουκλάρα από το γραφείο… ξέρεις εσύ, κάνε κατάσταση!» Και ξέρεις πια είναι η πλάκα; Ότι αστεία-αστεία αυτός θ’ αποκτήσει αυτά που θέλει, υπάρχει-δεν υπάρχει Άι-Βασίλης! Ίσως γιατί ο κυβερνήτης Δίας του είναι ο «Άι-Βασίλης» των άστρων; Ίσως γιατί η αισιόδοξη φύση του δεν το βάζει κάτω; Ίσως γιατί ποτέ δεν εκτιμά πόσο σοβαρή είναι μια κατάσταση, εκ των προτέρων, και λόγω έλλειψης φόβου προχωρά μπροστά; Ίσως γιατί ξέρει ότι έχει το κατάλληλο μέσον, αφού στα παιδικά του όνειρα πάντα έβλεπε ότι ήταν ένα από τα ξωτικά του Άι-Βασίλη που φτιάχνανε τα δώρα; Ό, τι κι αν είναι, το άτομο έχει πάντα στο τσεπάκι του… τετράφυλλο τριφύλλι!  
 
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε να πάρω εκείνη την προαγωγή που λέγαμε, ο μισθός μου ν’ αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50% κι ο πρόεδρος της εταιρείας να συνειδητοποιήσει πόσο αναντικατάστατος είμαι ….!» Ρεαλιστής στις ευχές του, από παιδί έχει να ζητήσει κάτι πιο …παιχνιδιάρικο. Ακόμη κι ο Άι-Βασίλης χασμουριέται κάποιες φορές διαβάζοντας τις ευχές του… Από την άλλη όμως, καθότι εργασιομανής και ο ίδιος, όλο το χρόνο βλέπετε δουλεύει για αυτές τις γιορτές κι αντί να ξεκουραστεί, να δει κι αυτός την οικογένειά του, κάνει το γύρο του κόσμου σε 24 ώρες… Αλλά η ανταμοιβή του στο τέλος ξέρει ότι θα είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες. Το έργο του θα αναγνωριστεί και θα συνεχίσει να έχει την ξεχωριστή εκείνη θέση στις καρδιές μας! Οπότε θα ακούσει με μεγάλη προσοχή τον αγαπημένο μας Αιγόκερω και σίγουρα δε θα τον ξεχάσει…!
 
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε να έχουμε παγκόσμια ειρήνη, να μην υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι πουθενά στον κόσμο, να υπάρχει αγάπη και αλληλεγγύη παντού, να καταφέρω να φύγω με εκείνη την αποστολή για να ανοίξουμε τα πηγάδια στο Νταφούρ της Αφρικής…!» Η ταινία «Θεός για μια εβδομάδα» είναι στα must αυτής της χρονιάς που πρέπει να δει, όχι τίποτ’ άλλο, αλλά για να προσγειωθεί λίγο και να δει και την άλλη όψη του νομίσματος… Παιδί τ’ Ουρανού κι εκείνος, τέτοιες μέρες θα έχει το μυαλό και την ψυχή του ανοικτά για ν’ ακούσει τους καημούς και τα βάσανα όλου του κόσμου. Είναι αυτός που όταν κάτσει να φάει στο γιορτινό τραπέζι, σίγουρα η σκέψη του θα πετάξει μίλια μακριά, ακόμη και στο άλλο ημισφαίριο και μία από τις πρώτες του ευχές θα είναι, όλοι να έχουν τη δική του τύχη και κανένας να μην είναι μόνος του, παγωμένος και πεινασμένος τέτοιες μέρες. Κάτι μου λέει, αγαπημένε μου Υδροχόε, ότι ευτυχώς πια δεν είσαι ο μόνος που το σκέφτεται αυτήν την εποχή…! 
 
 
ΙΧΘΕΙΣ 
«Άγιε μου Βασίλη, στη νέα χρονιά που έρχεται, κάνε να γνωρίσω τον/την μία/έναν και μοναδική-ο, που θα ζήσουμε μαζί στιγμές έντονου πάθους, που θα με συγχωρεί όταν θα τον/την στήνω στα ραντεβού και θα δείχνει κατανόηση, όταν άλλα θα της λέω, άλλα θα κατανοεί κι άλλα θα εννοώ…!» Φυσικά, το ζώδιο της ευαισθησίας και της αυτοθυσίας δε θα μείνει ασυγκίνητο τέτοιες μέρες. Οι ευχές του, πέρα από προσωπικό επίπεδο, θα αφορούν και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα, γνωστά και μη. Είναι εκείνος που θα πάει πρωί Πρωτοχρονιάς ν’ ανάψει ένα κερί για όλους τους απανταχού αναξιοπαθούντες και βασανισμένους. Είναι αυτός που «μεθάει» από το μήνυμα των ημερών κι εκείνος που, σαν μικρό παιδί, θα γονατίσει, έστω και κρυφά, μπροστά στη φάτνη του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, για να προσευχηθεί και να ευχηθεί για όλους το καλύτερο! Α, ρε ψαράκι, γι’ αυτό στα συγχωρούμε όλα…!    

Πηγή: staxtopouta.gr