Το αγόρι που σε έβαλε να πληρώσεις και το δικό του μερίδιο, το αγόρι που κοιτούσε επίμονα τον πισινό της σερβιτόρας, ο τύπος που κάθε τρεις και λίγο έπαιρνε τη μαμά του τηλέφωνο, ο άλλος που ήταν διαρκώς στο facebook και απαντούσε κανονικότατα στους φίλους του σαν να μην τρέχει τίποτα, όλοι αυτοί, κάτι είχαν να σου μάθουν. Όλοι τους. Και κυρίως, να σε κάνουν πιο έμπειρη στο θέμα "πρώτο ραντεβού". Αν πάλι δε σου έχει τύχει τίποτα από τα παραπάνω, αρχικά, πόσο τυχερή είσαι πια; Έπειτα, ευκαιρία να διαβάσεις αυτά που ακολουθούν για να πάρεις λίγη εμπειρία από αυτές που έφαγαν τα μούτρα τους:

Τι να μην κάνεις:

1. Μην εμφανιστείς αγχωμένη. Είχες μια πολύ άσχημη ημέρα στη δουλειά, τράκαρες, χτύπησες το πόδι σου, μάλωσες με την κολλητή σου. Μην κουβαλήσεις όλη την αρνητική ενέργεια στο ραντεβού, άσε και λίγη στο σπίτι. Το ζητούμενο είναι να κάνεις μια πρώτη - πολύ - καλή εντύπωση.

2. Μην αργήσεις πάνω από 10 λεπτά. Και αυτή η καθυστέρηση των 10 λεπτών, δηλαδή, είναι εντελώς περιττό να συμβεί, αλλά καταλαβαίνω ότι μπορεί να κολλήσεις στην κίνηση ή να χάσεις το λεωφορείο. Ηθικό δίδαγμα: ξεκίνα και λίγο νωρίτερα.

3. Μην υποτιμήσεις τον εαυτό σου. Πολλές φορές για να σπάσουμε τον πάγο ή να το παίξουμε άνετες, πέφτουμε στην παγίδα να λέμε πολλά πράγματα (που δε χρειάζεται) ή να αυτοσαρκαζόμαστε σε τέτοιο βαθμό που είναι λες και σαμποτάρουμε την ίδια μας την τύχη. Όλα με μέτρο, λοιπόν.

4. Μη μοιραστείς μαζί του αστείες ιστορίες που αφορούν άλλους γκόμενους ή άλλα πρώτα ραντεβού. Αρχικά, δεν είμαι κομψό. Έπειτα, θα ήθελες να σου λέει κι αυτός για όλες τις άλλες κοπέλες που είχε βγει πριν από εσένα; Θα σου πω εγώ, δε θα ήθελες.

5. Μην πιεις πολύ. Θες να χαλαρώσεις, okay. Θες να διώξεις το άγχος για το αν θα του αρέσεις, okay κι αυτό. Μην το αναγκάσεις να σε τρέχει για πλύση στομάχου όμως.

6. Μην του δώσεις ελπίδες, χωρίς λόγο. Αν δε σου έκανε το κλικ ή απλά δεν πέρασες καλά, μην κανονίσεις κάτι άλλο μαζί του. Όσο δύσκολο κι αν είναι να του πεις "μπα, δε νομίζω" όταν θα σε ρωτήσει αν θα ξαναβγείτε, μη δείξεις πρόθυμη να πάτε σε εκείνη τη συναυλία ή να γνωρίσεις τους παππούδες του, αν όντως δεν έχεις σκοπό να το κάνεις.

Τι να κάνεις:

1. Να του κάνεις ένα κοπλιμέντο. Από την αρχή. Να σπάσεις τον πάγο. Να καταλάβει ότι του αρέσεις. Να αρχίσει και εκείνος να λέει καμιά καλή κουβέντα (και να σταματήσει να τρέμει).

2. Να του κάνεις ερωτήσεις και να του δίνεις ευκαιρίες να μιλάει για τον εαυτό του. Μην τον παίρνεις μονότερμα, μη μιλάς μόνο για την πάρτη σου, μην ξεχνάς να του επιστρέφεις τις ερωτήσεις (αλλιώς θα βαρεθεί, να το ξέρεις).

3. Να πιεις αν πάτε για ποτό και να φας αν πάτε για φαγητό. Άσε τις δίαιτες στην άκρη - μην πάρεις σαλάτα (με κίνδυνο να κολλήσει ένα μαρούλι στο δόντι σου για όλο το βράδυ) και μην πιεις σόδα, αν εκείνος παραγγείλει ποτό. Αν, πάλι, δε σου κάνει κέφι να συγχρονιστείς με τη δικιά του παραγγελία, εντάξει, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

4. Να ντυθείς άνετα. Όχι με τη φόρμα γυμναστικής, δεν είπαμε πρόχειρα. ΑΝΕΤΑ. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις προβάρει τουλάχιστον μια μέρα πριν το σύνολο που θα φορέσεις, για να σιγουρευτείς ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

xx