Πολλοί για να δικαιολογήσουν την ελάχιστη  – ως και μηδαμινή προσπάθεια – που κάνουν για να κερδίσουν μια θέση στην καρδιά μας, χρησιμοποιούν συχνά ατάκες του τύπου "Μα καλά είστε τόσο απαιτητικές που ούτε κι εσείς οι ίδιες ξέρετε τι θέλετε". Καθόλου δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα, φίλε Τάκη. Μια χαρά ξέρουμε τι θέλουμε. Μικρά και πολύτιμα πράγματα. Και μη φανταστείς τίποτα υλικά και δώρα και ταξίδια - μικρές, χαριτωμένες, ευγενικές κινήσεις που μας κάνουν να λιώνουμε σαν χιονάνθρωποι που μόλις μπήκαν σε φούρνο.

Τι κάνει ένας gentleman, άραγε, για να δικαιολογήσει τον τίτλο του;

1. Σου ανοίγει την πόρτα. Αν έχεις παρατηρήσει ότι βγαίνει από το αυτοκίνητο κι έρχεται να σου ανοίξει την πόρτα ή όταν πάτε να μπείτε κάπου ανοίγει την πόρτα και περιμένει να περάσεις πρώτα εσύ, θα σου δώσουμε μια συμβουλή: ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!

2. Φυλάει το τελευταίο κομμάτι πίτσας/ τυρόπιτας / κέικ για εσένα (κι αν είναι πίτσα, μετράνε διπλά οι πόντοι εκτίμησης ε). Σίγουρα έχεις ακούσει ότι ο δρόμος για την καρδιά ενός άντρα περνάει από το στομάχι. Και πολύ καλά έχεις ακούσει δηλαδή γιατί είναι πέρα για πέρα πραγματικό αυτό. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο πολύ σε εκτιμάει όταν αντί να καταβροχθίσει ακόμη και τα πιάτα από τη λιγούρα του, κρατάει στην άκρη και για εσένα λίγο φαγητό, μήπως και δεν έχεις χορτάσει πλήρως από τη μερίδα σου. Αυτό θα πει Α-Γ-Α-Π-Η, παιδιά.

3. Σου παίρνει λουλούδια (αξία ανεκτίμητη). Αν έχεις πέσει σε αγόρι που είχε την άποψη "Τα λουλούδια είναι πεταμένα λεφτά, καλύτερα να σου πάρω ένα δώρο" καταλαβαίνεις τον πόνο μας. Δε μιλάμε για τις τεράστιες ανθοδέσμες που κοστίζουν μια περιουσία αλλά για 2-3 λουλούδια που θα σου τα δώσει μια άκυρη Τετάρτη γυρνώντας από τη δουλειά έτσι γιατί τα είδε και σε σκέφτηκε. Σημασία έχει η σκέψη και η κίνηση, Τάκη μου, όχι το μέγεθος και τα χρήματα που θα ξοδέψεις.

4. Βλέπει μαζί σου το Notebook κι άλλες παρόμοιες - ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ- ταινίες. Κλασικά, τα αρσενικά - ξέρεις, λέω για εκείνα που θέλουν να το παίξουν πολύ αντρουά προσποιούνται ότι καμία ταινία δεν τους αρέσει αν δεν έχει γρήγορα αμάξια, πολύ αίμα και λίγη ίντριγκα. Ενδόμυχα όμως, απολαμβάνουν, ακόμη κι εκείνοι που και που την καλή κλασική ρομαντική κομεντί. Αν, λοιπόν, βλέπει τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές χωρίς να παραπονιέται, να ξέρεις ότι έχεις ένα πραγματικό διαμάντι δίπλα σου. *κλαπ κλαπ*

5. Περπατάει πάντα στην έξω πλευρά του δρόμου. Θα μας πεις τώρα τι λεπτομέρεια είναι αυτή και ποιος την παρατηρεί. Κι όμως στις λεπτομέρειες κρίνονται όλα. Αυτή η τόσο απλή πράξη - που συνήθως γίνεται ασυνείδητα - δείχνει πόσο προστατευτικός είναι μαζί σου. 

6. Σε βοηθάει να βάλεις το παλτό σου. Ή σου δίνει το δικό του όταν κάνει κρύο. Φυσικά και είσαι απόλυτα ικανή να βάλεις το παλτό σου και να το κουμπώσεις μόνη σου. Έχεις χέρια κι ευτυχώς λειτουργούν μια χαρά. Είναι όμως ωραίο - για να μην πούμε ιπποτικό - όταν έχει έξω 6 βαθμούς, τρέμεις από το κρύο  κι ο άλλος βγάζει το παλτό του και το βάζει πάνω σου, χωρίς καν να το ζητήσεις. Κι ας επιμένεις εσύ ότι δεν κρυώνεις. Κι ας του το δίνεις πίσω. Κι ας καταλήγει να μην το φοράει κανένας από τους δυο σας.