Η Rory Gilmore, ή αλλιώς ο ρόλος που θα ήθελα να έχω παίξει εγώ σε κάποια προηγούμενη (και επόμενη, μην τα χαλάσουμε εδώ) ζωή, είναι μια σκέτη μάστερ στην αγάπη και τον έρωτα. Κι ας μην το ξέρει. Κι ας άφησε τον Jess να της φύγει (αλλά θα γυρίσει, το νιώθω). Κι ας είναι μια υπερβολικά ευαίσθητη ψυχή. Σίγουρα να δεις που έχει πάρει από τη Lorelai αυτό το ταλέντο να κάνει τους άντρες να τρέχουν από πίσω της σαν τρελοί (Α να, εδώ που σου έγραψα για τους 6 λόγους που ανυπομονώ για την επιστροφή των Gilmore Girls, ξεκαθαρίζω και τη θέση μου όσον αφορά στον Jess).

Και τώρα ώρα για μάθημα:

1. Όταν πρόκειται να ξεκινήσεις μια σχέση ή έστω μια κουβέντα με κάποιον που σ' ενδιαφέρει, το μυστικό κρύβεται στην ειλικρίνεια.

2. Μη γίνει από την αρχή ένα ανοιχτό βιβλίο, αλλά όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή πες ότι ενδιαφέρεσαι. Μην ντραπείς. ΠΕΣ ΤΟ.

3. Και δε χρειάζεται ΚΑΝ να πεις σ' αγαπώ αν δεν το νιώθεις. Τώρα αν στο πει αυτός, πρόβλημα του.

4. Απλά αν το νιώθεις, μην κρατηθείς. Ξέρεις πόσο τέλειο είναι να μοιράζεσαι με τον άλλο τα συναισθήματά σου;

5. Όταν χωρίσεις όμως, πρέπει να το ζήσεις ΚΑΙ αυτό. Θα κλάψεις, θα χτυπηθείς, θα φας σοκολατάκια, θα χωθείς στον καναπέ σου. Όλα περνάνε κάποια στιγμή όμως.

6. Ναι, ρώτησε τον ό,τι σου έρθει προκειμένου να μην έχεις απορίες - εξάλλου, αν είναι ετυμόλογος θα φανεί.

7. Μην αγχωθείς για να βρεις τον ΕΝΑ και μοναδικό. Θα έρθει πάνω στην πιο κατάλληλη στιγμή.

8. Η ζήλια είναι ικανή να σε καταστρέψει και να αλλάξει το χαρακτήρα σου, γι' αυτό μην της κάνεις τη χάρη.

9. Κι αν τον βασανίσεις λίγο, δεν πειράζει. Αυτό είναι το αλατοπίπερο της σχέσης!

10. Οι πρώτες σας επαφές μπορεί να είναι όντως λίγο άβολες, δε σημαίνει όμως κάτι αυτό - θα έρθουν καλύτερες μέρες, πιο άνετες στιγμές.

11. Οι περισσότερες συναντήσεις με τον πρώην θα σε φέρουν εξαιρετικά δύσκολη θέση. Μη μασάς όμως (φυσικά αν μπορείς να τις αποφύγεις, να το κάνεις).

12. Λίγος αυθορμητισμός δε βλάπτει ρε παιδιά, αρκεί να είσαι σίγουρη ότι δε θα πάθεις κακό (μην πηδήξεις από κανένα βράχο με ανοιχτή ομπρέλα, εκείνη απλά ήταν τυχερή).

xx