Ο χωρισμός (ξέρεις, ο οριστικός, κι όχι αυτό το πίσω - μπρος που ονομάζουμε ενίοτε χωρισμό) είναι σαν ένας μικρός θάνατος. Τον αγάπησες, τον ερωτεύτηκες, τον συνήθισες, τον είχες ονειρευτεί δίπλα σου για πάντα. Ε δεν έτυχε. Θα πονέσεις, θα κλάψεις, θα νιώσεις άσχημα, θα πέσεις στα πατώματα, θα τον stalkάρεις, θα τον σκέφτεσαι, θα τον βρίσεις κιόλας άμα λάχει. Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να τον ξεπεράσεις πιο γρήγορα; Σίγουρα όσα περισσότερα μπορείς από αυτά που ακολουθούν:

1. Να καλομάθεις τον εαυτό σου. Για μια μέρα, για ένα ΣΚ, για ένα μήνα. Να σου αγοράσεις ό,τι θέλεις (αρκεί να μη βρεθείς στους πέντε δρόμους καταχρεωμένη), να φας όσα γλυκά θέλεις (αρκεί να μη βρεθείς 5 κιλά πιο πάνω), να κάνεις νύχια-μαλλιά-ανανέωση ντουλάπας (αρκεί να μη μετανιώσεις για την αλλαγή και τα έξοδα όταν σου φύγει ο πόνος του χωρισμού).

2. Να ακούσεις μουσική που θα σε ανεβάσει. Σιγά σιγά θα γίνει κι αυτό, ίσως όχι από το πρώτο τραγούδι αλλά ίσως από το δεύτερο, τρίτο, έκτο, ένατο, θα συμβεί. Χοροπήδα μέσα στο δωμάτιο σου, χόρεψε, κουνήσου σε όποιο ρυθμό σου έρθει και όπως σου βγει. Έτσι, θα ξεφορτωθείς την ένταση από πάνω σου.

3. Ρίξτο στο *βάλε μια αγαπημένη σου δραστηριότητα εδώ*. Περπάτημα; Τρέξιμο; Διακόσμηση; Χειροτεχνίες; Οτιδήποτε - αποδεδειγμένα - θα κάνει το μυαλό σου να ξεφύγει και θα σε αποπροσανατολίσει από το κλάμα. Κι αν είχες συνηθίσει να τα κάνεις όλα μαζί του, ένα χόμπι που είναι κατά βάση ατομικό είναι ακόμη καλύτερο για την περίπτωση σου.

4. Να κάνεις όλα αυτά που δεν μπορούσες όσο ήσουν σε σχέση. Τα Σάββατα βγαίνατε για σινεμά και ταινία; Ε άραξε στο σαλόνι σου με τις φίλες σου. Τις Κυριακές πηγαίνατε για φαγητό στους γονείς του; E τώρα μαγείρεψε κάτι για τους δικούς σου. Σου είχε λείψει να φλερτάρεις με άλλους; Στείλε στον τύπο που σου άρεσε από πάντα και πέρνα λίγο - ευχάριστα - την ώρα σου.

5. Σημείωσε τους στόχους σου. Μέσα στη σχέση είχε ξεχάσει λίγο τα θέλω και τους στόχους σου και είχες υιοθετήσει τα κοινά σας όνειρα για ατομικά. Όχι, δεν πάει έτσι. Τώρα είναι η ευκαιρία σου να βάλεις μερικούς σκοπούς και να τους πετύχεις, είτε αυτό σημαίνει να πηγαίνεις παραπάνω στο γυμναστήριο, είτε να προσέξεις τη διατροφή σου, είτε να τελειώσεις γρήγορα τις σπουδές σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για girls having fun gif

6. Να περάσεις χρόνο με άτομα που δεν προλάβαινες να δεις. Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι ήσουν όλη μέρα με το φίλο σου και ας επικεντρωθούμε σε κάτι άλλο: δεν είχες χρόνο να δεις τις παλιές σου συμμαθήτριες, τις ξαδέρφες σου, τις συμφοιτήτριες σου επειδή ήσουν συνέχεια μαζί του; Ευκαιρία να προσπαθήσεις να επανορθώσεις (και να μην το ξανακάνεις αυτό).

xx