Τ ομολογώ και δεν ντρέπομαι καθόλου γι' αυτό: περνάω όλη μου την ημέρα, ΟΛΗ όμως, στο instagram. Ακόμη κι όταν δε θέλω βασικά πάντα θα θέλω, όταν δεν έχω να ανεβάσω κάτι, και πάλι θα ανανεώνω τη σελίδα, θα κάνω likes, θα χαζεύω λεζάντες και hashtags, θα βλέπω τα instastories των ατόμων που ακολουθώ μια και δυο φορές. Κι όλα αυτά, ενώ τρώω, μιλάω, δουλεύω, είμαι στο λεωφορείο/στο μετρό/στη διάβαση/στο δρόμο για το σπίτι, στα γενέθλια μιας φίλης, με λίγα λόγια ΠΑΝΤΟΥ. Ό,τι και να κάνω. Ναι, είμαι το πρώτο like στα περισσότερα ποστ των φίλων κι όταν δεν είμαι, αυτό συμβαίνει από επιλογή, επειδή "δε θέλω να νομίζουν ότι περνάω όλη μου την ημέρα στο instagram" - άντε καλέ! Ε λοιπόν μετά από τόσες ώρες που έχω σπαταλήσει στο συγκεκριμένο μέσο, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ισχύουν τα παρακάτω:

1. Αρχικά, αν θέλεις να έχεις περισσότερα likes, πρέπει να έχεις αναγκαστικά ανοιχτό το λογαριασμό σου. Όχι ότι μου αρέσει, αλλά αναγκάζομαι. Αυτό είναι μια δύσκολη επιλογή γιατί από τη μια ανοίγεις φαρδιά πλατιά τα προσωπικά σου δεδομένα σε όλο τον κόσμο, από την άλλη αυξάνεις τα likes σου και ξέρουμε πολύ καλά πόσο μας απασχολούν τα likes, ακόμη κι αν δεν το παραδεχόμαστε.

Αποτέλεσμα εικόνας για nina garcia project runway

2. Likes for likes, ή αλλιώς, τα likes δε χαρίζονται έτσι απλά, πρέπει να κάνεις για να σου κάνουν. Μεταξύ μας τώρα, αν θέλεις να πάρεις μερικά likes από αγνώστους με καλή καρδιά, καλείσαι να κάνεις κάτι πολύ βαρετό (που όμως αποδίδει): πολλά τυχαία likes, είτε σε φωτογραφίες που σου προτείνονται με βάση τα άτομα που ακολουθείς ήδη, είτε σε διάφορα hashtags. Μεταξύ μας αυτό ε.

3. Τα ποστ που ανεβαίνουν βράδυ Σαββάτου ΔΕΝ πηγαίνουν καλά. Ε μα ναι! Όλοι είναι έξω, διασκεδάζουν, παρτάρουν μέχρι το πρωί και το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα κάνουν το κομμάτι τους κι όχι πως θα σου χαρίσουν απλόχερα likes (τι εννοείς δε σε νοιάζουν εσένα τα likes, προτιμάς να κάνεις τέχνη;)

Αποτέλεσμα εικόνας για instagram gif

4. Αυξάνεις τους followers σου όταν σχολιάζεις σε προφίλ με μεγάλη επισκεψιμότητα, βλέπε καλλυντικά/bloggers/ρούχα/ζώα/οτιδήποτε σχετικό. Καλά μη φανταστείς ότι θα αρχίσουν να σε ακολουθούν δεκάδες άτομα, αλλά όσο να ναι, 1-2 followers την ημέρα μπορεί να σου έρθουν μετά από κάθε σχόλιο. Αυτό είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι, γιατί μπαίνεις στο τριπάκι να σχολιάζεις καθημερινά φωτογραφίες, που μπορεί να μη σου αρέσουν ιδιαίτερα, μόνο και μόνο μήπως και κερδίσεις followers. Και πάλι, οι  followers δεν είναι το παν (τα likes είναι duhh!). Αν καταφέρνεις να συγκεντρώνεις πάνω από το 10% των ατόμων που σε ακολουθούν σε likes για κάθε ποστ που ανεβάζεις, τότε είσαι μια πετυχημένη instagrammer (εξηγώ αμέσως: αν σε ακολουθούν 450 άτομα και τα likes σου είναι κατά μέσο όρο 80-90 κι όχι 45 που είναι το αναμενόμενο, τότε τα πας πολύ καλά με το παιχνίδι του instagram).

Αποτέλεσμα εικόνας για instagram gif

5. Οι φωτογραφίες που έχουν λεζάντα συγκεντρώνουν αποδεδειγμένα πολλά περισσότερα likes από τις λήψεις που δεν έχουν καμία απολύτως περιγραφή. Και πολύ λογικό το βρίσκω. Μια έξυπνη λεζάντα είναι ικανή να κάνει τον άλλο να καταλάβει τι ακριβώς θέλεις να πεις, ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις ή τι σημαίνει το τάδε τοπίο/σκηνικό/μαγαζί για εσένα. Μπορεί, βέβαια, με την ταχύτητα που σκρολάρουμε στην αρχική μας, δύσκολα να αφιερώσουμε παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα σε κάθε λήψη που εμφανίζεται μπροστά μας, αλλά μια καλή λεζάντα και μια ποιοτική εικόνα, θα κερδίσουν σίγουρα την προσοχή και το like μας. Α και μην το παρακάνεις με τα φίλτρα!

xx