Και μην μου πεις, όχι! Είτε η σχέση μας μετράει μόνο λίγες εβδομάδες, είτε μερικά ... έτη, όλοι μα όλοι έχουμε αναρωτηθεί τόσο για την σεξουαλική μας επίδοση, όσο και για το αν θα πρέπει να ζητήσουμε από το  σύντροφό μας κάτι που μας αρέσει ή και το αντίθετο, να σταματήσει κάτι που κάνει, γιατί δεν μας αρέσει.

Λοιπόν, η σεξουαλική ζωή είναι πολύ σημαντικό να έχει σωστή χημεία και να έχει θετικά αποτελέσματα. Η επιθυμίες και των δύο συντρόφων θα πρέπει και να συζητιούνται και μάλιστα, χωρίς ταμπού, γιατί είναι κάτι που αφορά και τους δύο και που εξαρτώνται πολλά και για τους δύο, άρα γιατί όχι;

Αν για κάποιους λόγους, ο σύντροφός σου σού προτείνει ή σου ζητήσει κάτι που υπερβαίνει τα θέλω σου ή ακόμη και τα πρέπει σου, τότε πολύ ειλικρινά και χωρίς φόβο, πες όχι. Η σεξουαλική πράξη έχει στόχο την απόλαυση και την ικανοποίηση και των δύο συντρόφων και όχι μόνο του ενός και όχι εις βάρος του άλλου, αυτό κυρίως… με τίποτα!

Τώρα, όσον αφορά την οποιαδήποτε ανασφάλειά σου για το αν θα πρέπει ή όχι να αναλάβεις πρωτοβουλίες στο κρεβάτι σας, αυτό εσύ το αποφασίζεις, πάντως δεν κινδυνεύεις να κακοχαρακτηριστείς, αν αυτό είναι το πρόβλημά σου. Πες λοιπόν την επιθυμία σου χωρίς φόβο και πάρε όσες πρωτοβουλίες χρειάζονται, προκειμένου να έχεις μια όμορφη σεξουαλική ζωή με τον αγαπημένο σου.

Και 3 tips «δωράκι» για να φέρεις τη συζήτηση στα μέτρα σου:

  1. Συνήθως το βράδυ είναι η καλύτερη ώρα για να μιλήσεις μαζί του για αυτά τα θέματα. Δεν έχεις λοιπόν παρά να δημιουργήσεις τις … «κατάλληλες προϋποθέσεις». (Το έχει πει και η Βανδή, don’t forget it”).
  2. Σε εκείνα που σου αρέσουν και σε ευχαριστούν, βάλε και κανένα μπράβο, ένα επιφώνημα….κάτι τέλος πάντων που θα τον κάνει να νιώσει σαφώς πιο σίγουρος για τον εαυτό του. (Μην κάνεις το λοχία σε νεοσύλλεκτο στην πρώτη του αναφορά…).
  3. Τώρα, όσον αφορά για εκείνα που κάνει και δεν σου αρέσουν, πες το με ένα σχετικά γλυκό τρόπο και απόφυγε εκείνο το ύφος με γεύση … πικραμύγδαλο…
  4. Τέλος, για εκείνα που εσένα θα σου άρεσαν και εκείνος δεν κάνει… τουλάχιστον όχι ακόμα, τότε πες του τα και επειδή πάντα η πράξη ξεπερνάει τη θεωρία, δείξε του…