Για να είμαστε ειλικρινείς, η ηλικία του καθενός από εμάς δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα νούμερο και επιπλέον δεδομένου ότι ο έρως χρόνια δεν κοιτά, τελικά ποιος νοιάζεται ανάμεσα σε σένα και εκείνον υπάρχουν ένα, δύο, πέντε ή δεκαπέντε χρόνια; Όλα αυτά ισχύουν. Όμως οι επιστήμονες που θέλουν να βρίσκουν αποδείξεις για όλα υποστηρίζουν ότι ανεξάρτητα από όλους τους άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ευτυχή (ή όχι) κατάληξη μιας σχέσης, η διαφορά ηλικίας μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά κρίσιμη!

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Emory στην Ατλάντα, όσο μεγαλύτερη η διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες να χωρίσει!

Ποια είναι λοιπόν η πρόγνωση για τη δική σου σχέση σύμφωνα με τους ερευνητές;

  • Εάν εσύ και ο καλός σου έχετε περίπου πέντε χρόνια διαφορά, τότε οι πιθανότητες χωρισμού είναι κατά 18% αυξημένες (σε σχέση με τα ζευγάρια που και οι δύο έχουν την ίδια ηλικία).

  • Εάν η διαφορά είναι δέκα χρόνια, η πιθανότητα να το διαλύσετε αυξάνει κι άλλο και φτάνει το 39%.

  • Εάν έχετε είκοσι χρόνια διαφορά και πάνω, σου έχουμε άσχημα νέα, αφού η πιθανότητα να μην σας βρει μαζί το επόμενο καλοκαίρι είναι συντρηπτική: 95%!!!

  • Εάν πάλι έχετε μόνο ένα χρόνο διαφορά (δεν έχει σημασία ποιος από τους δύο είναι μεγαλύτερος και ποιος μικρότερος) τότε μην παίξεις στοίχημα το χωρισμό σας γιατί η απόδοση θα ήταν μόλις 3%!