Όπως γράφει ο Πλάτωνας στο Συμπόσιο, η ψυχή μας ήταν κάποτε ενωμένη. Αποτελούσε ένα και μοναδικό σύνολο. Λεγόταν «ερμαφρόδιτο» γιατί ήταν δυνατό, αδιάσπαστο και πανευτυχές. Επειδή όμως δυνάμωσε πολύ και έκανε ότι ήθελε, ο Δίας το τιμώρησε και το χώρισε σε δυο κομμάτια. Από τότε, απεγνωσμένα η ψυχή μας ψάχνει να βρει το άλλο της κομμάτι. Όταν το βρει και μόνο τότε, αποκτά την ισορροπία και την ευτυχία. Ο Θεός έρωτας που λυπήθηκε για τα βασανιστήρια της ψυχής γιατί έβλεπε ότι από την διάσπασή της υπέφερε πάρα πολύ και ήταν δυστυχής, υποσχέθηκε ότι θα της ξαναδώσει την ευτυχία της ένωσης μόνο αν ερωτευτεί αληθινά και είναι εξαγνισμένη. Από τότε, απεγνωσμένα όλοι ψάχνουμε να βρούμε το άλλο μας μισό γι’ αυτό, όταν λήξει μια σχέση, πονάμε αληθινά.

ΚΡΙΟΣ

Σαν δυναμική Κριαρίνα που….

είσαι, πάντα αναζητάς την αναγνώριση και την πρωτιά.Η εμφάνισή σου είναι σούπερ και εκρηκτική, ποτέ σχεδόν δεν περνάς απαρατήρητη. Το ενδιαφέρον σου για την καριέρα σου είναι μερικές φορές υπερβολικό. Σου αρέσουν οι οπαδοί αλλά ποτέ δεν αλλάζεις πορεία για να τους προσελκύσεις. Λες αλήθειες, ενώ ξέρεις ότι πονάνε. Όμως, παρόλα αυτά, εσύ νοιώθεις ανικανοποίητη και μοναχική. Ξέρεις πότε θα πεις «αντίο μοναξιά» και «καλημέρα στον έρωτα», όταν καταλάβεις ότι το πολικό σου ζώδιο που είναι ακριβώς απέναντι από σένα, ο ΖΥΓΟΣ, σε φλερτάρει για να το πλησιάσεις. Όταν πας κοντά, καταλαβαίνεις ότι επιτέλους βρήκες αυτό που έψαχνες πάντα στην ζωή σου. Για να το κρατήσεις, άλλαξε το «εγώ είμαι» σε «εμείς είμαστε». Πες τη γνώμη σου αλλά μάθε την κατανόηση και χρησιμοποίησε την ευγένεια. Άφησε την μοναχικότητα και την αδυναμία στην εργένικη ζωή. Απελευθερώσου από τον εγωισμό σου, γιατί τότε και μόνον τότε ζεις συντροφικά. Tα χρυσά κλειδιά τα κρατάς στα χέρια σου και μόλις μάθεις καλά το μάθημα του Ζυγού, η ευτυχία θα είναι κοντά σου.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Η πιο σταθερή θηλυκή παρουσία που υπάρχει είσαι εσύ

Η υλική ασφάλεια για σένα είναι το ιδανικό σου. Την αναζητάς παντού για αυτό λατρεύεις τα ακριβά ρούχα. Μερικές φορές αναγνωρίζεις μέσα σου τη δύναμη του Θεού και άλλες φορές την ψάχνεις μέσα στην Τέχνη. Ξέρεις ότι είσαι φιλήδονη αλλά δεν το παραδέχεσαι. Όταν νοιώσεις ανικανοποίητη, καλύτερα να ψάξεις για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου στο πολικό ζώδιο του ΣΚΟΡΠΙΟΥ που σε συμπληρώνει και σε φορτίζει με τον πιο δυνατό τρόπο. Γίνεσαι ακαταμάχητη. Ο αγαπημένος σου Σκορπιός θέλει δράση. Άλλαξε το παρελθόν σου και σπάσε τα καλούπια που σε περιορίζουν. Ζήσε τον απόλυτο έρωτα μέσα από το σεξουαλικό πάθος και ανέβασε στην επιφάνεια από τα βάθη της ψυχής σου τα πιο συνταρακτικά χρώματα. Μόνο τώρα νοιώθεις ότι υπάρχεις αληθινά. Δες την ζωή σου σαν το πιο σπάνιο λουλούδι της φύσης και μάθε να παίρνεις τη μυρωδιά του. Άνοιξε την καρδιά σου για να αντιληφθείς το υπερφυσικό που βρίσκεται πέρα από τον ορίζοντά σου γιατί τότε πραγματικά γίνεσαι ολοκληρωμένη. Τώρα ξέρεις που είναι το άλλο σου μισό: το κρύβει ένας Σκορπιός και εσύ επιτέλους το αναγνωρίζεις.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η εξυπνάδα σου είναι το διαβατήριο που ανοίγει όλες τις πόρτες.

Πάντα νέα και με στυλ. Είσαι συνέχεια ανήσυχη γιατί νοιώθεις ότι κινείσαι σε δύο επίπεδα. Έχεις μεγάλη προσαρμοστικότητα στις ανάγκες της στιγμής και αυτό σε κάνει απαραίτητη στους φίλους σου. Μερικές φορές νοιώθεις ότι ο άνεμος φυσάει προς όλες τις κατευθύνσεις για αυτό πιάνεις τον εαυτό σου να συμφωνεί με όλους και με όλα. Όμως κάπου μέσα σου πιστεύεις ότι θα βρεις την δική σου κατεύθυνση και θα αφοσιωθείς σε μια από τις δύο που ρέουν μέσα σου. Ο ΤΟΞΟΤΗΣ είναι αυτός που σε βοηθάει για να γίνεις ένα με τον εαυτό σου. Είναι το κρυφό σου ταίρι που το κουβαλάς μέσα σου και παντού. Φλερτάρεις μαζί του γιατί θέλεις να το κατακτήσεις. Γίνε η ίδια η αλήθεια για να ξεφύγεις από το διπλό ψέμα Μετέτρεψε την υποκρισία σε κατανόηση. Εξέλιξε την πληροφορία σε γνώση. Άφησε τις φτηνές διαμάχες και τα κουτσομπολιά μακριά από σένα. Λάτρεψε τα ταξίδια σαν δεύτερη φύση σου. Πίστεψε στον Θεό με όλη την δύναμη της ψυχής σου. Τώρα πια έχεις βρει το άλλο σου μισό και είσαι ολόκληρη και δυνατή.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η γλυκιά και προστατευτική Καρκίνος: μια ζεστή αγκαλιά για όλους

Η τρυφερή μανούλα που θέλεις να προστατεύεις τους πάντες γύρω σου. Θηλυκή, δυναμική και μόνιμα αναστατωμένη συναισθηματικά. Όταν βλέπεις τη θάλασσα, δημιουργείς. Μερικές φορές νοιώθεις μοναξιά και κλαίς. Ξέρεις βαθειά μέσα σου ότι έχεις χάσει ένα πολύτιμό σου κομμάτι που μοιάζει σαν εσένα και δεν ξέρεις που να το βρεις. Όπως περπατάς στην παραλία βλέπεις ένα παλιό μπουκάλι που επιπλέει και περιέχει ένα παλιό χαρτί. Νοιώθεις ότι το μήνυμα είναι για σένα. Το ανοίγεις και σε εκπλήσσει γιατί έχει οδηγίες πως να φτάσεις στο άλλο σου μισό που λέγεταιΑΙΓΟΚΕΡΩΣ. Οι λέξεις που σε οδηγούν στον θησαυρό σου είναι «από μικρή γίνε μεγάλη», «πέταξε τα δεκανίκια και μη στηρίζεσαι στους άλλους για να γίνεις υπεύθυνη», «μην περιμένεις να λύσουν τα προβλήματα σου οι γονείς σου». «Δημιούργησε τη δική σου οικογένεια». «Βρες ένα πιο μεγάλο ιδανικό από την προσωπική σου ζωή». «Βγάλε τις φιλοδοξίες σου και μην ντρέπεσαι για αυτές». Επιτέλους, με αυτές τις λέξεις – κλειδιά φτάνεις στην δική σου μαγική πολιτεία που είναι η χώρα των θαυμάτων. Τώρα ξέρεις ότι η ευτυχία σου ανήκει.

 

ΛΕΩΝ

Γννημένη ηθοποιός. Το κέντρο του κόσμου είσαι εσύ. Το ξέρεις και καμαρώνεις.

Θαυμάζουν την εμφάνισή σου και ιδιαίτερα τα μαλλιά σου. Έχεις ζεστασιά και μεγαλοψυχία. Πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου να είσαι πάνω σε μια σκηνή θεάτρου, ο πρίγκιπάς σου όμως δεν έρχεται και αναρωτιέσαι «που να βρίσκεται άραγε»; Κάποιος σου ψιθυρίζει ότι για να τον βρεις πρέπει να ταξιδέψεις πολύ μακριά πέρα από το δικό σου τόπο, στο άστρο του ΥΔΡΟΧΟΟΥ θα τον ανακαλύψεις. Ρωτάς που είναι και σου λένε στο μέλλον. Μια φωνή που σε καθοδηγεί σου λέει φτιάξε μια ομάδα και βρες τους καλύτερους για να είναι οι φίλοι σου και έτσι θα φτάσεις πιο γρήγορα. Μην επιδιώκεις την μοναξιά. Φύγε από το μικρό Εγώ σου και μην βλέπεις τα πράγματα μόνο μέσα από εσένα. Μάθε να είσαι ευτυχισμένη και έξω από εσένα για να βρεις την αγάπη σου. Βλέπεις από μακριά ότι τα αφήνεις όλα πίσω σου και ότι είσαι πια μέρος του σύμπαντος. Χαμογελάς. Ο παράξενος πρίγκιπας έρχεται προς το μέρος σου, είναι το άλλο σου μισό!

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γλυκιά, λογική αλλά και πρακτική. Δεν παραβλέπεις ποτέ τίποτα.

Όλα τα έχεις τέλεια και τακτοποιημένα. Αγαπάς τις φίλες σου και τις βοηθάς. Τα λουλούδια και τα βότανα είναι η αδυναμία σου. Σου αρέσει να ζεις στην φύση και όταν περπατάς στο νερό, βλέπεις να καθρεφτίζεται κάποιος που σου μοιάζει. Κρύβεις το χάος και την ευαισθησία μέσα σου. Υπάρχει ένα κομμάτι μέσα σου που σου λέει να μείνεις μόνη. Όμως εσύ προσπαθείς και αναζητάς παντού, ακόμα και ασυνείδητα, το άλλο σου μισό, σε έλκουν οι αδύναμοι και οι ευαίσθητοι. Θέλεις να προσφέρεις και ένας ΙΧΘΥΣ βρίσκεται στον δρόμο σου που σου λέει «πέταξε την λογική που σε δεσμεύει και ζήσε τον απόλυτο έρωτα». Γίνε ρομαντική, αύξησε την ευαισθησία σου, απέδειξε ότι είσαι γλυκιά και τρυφερή για να βρεις πιο εύκολα την αγάπη σου. Συγχώρεσε και άφησε πίσω σου όσα σε στεναχώρησαν και σε πλήγωσαν. Αλλά προπάντων πάψε να είσαι αυστηρός κριτής στις αδυναμίες των άλλων. Άκου μουσική και χόρεψε στον ρυθμό της. Πίστεψε με πάθος ότι είσαι το αγαπημένο παιδί του Θεού και το φώς που βλέπεις πάνω στο νερό φωτίζει για τα καλά την φιγούρα σου που στροβιλίζεται με το άλλο σου μισό πάνω στα κύματα.

 

ΖΥΓΟΣ

Είσαι όμορφη, σε λένε γόησσα και καμαρώνεις.

Λατρεύεις τα αρώματα και τα σινιέ ρούχα. Φροντίζεις πολύ το σώμα σου και τον εαυτό σου. Είσαι αναποφάσιστη. Ένα πράγμα δεν αντέχεις: την μοναξιά. Μέσα σου έχεις την δύναμη της ανεξαρτησίας αλλά δεν τολμάς να την βρεις, μήπως πας κόντρα στους άλλους. Το ξέρεις ότι δεν θα μείνεις μόνη σου, αλλά φοβάσαι. Κάπου στο βάθος σου ψάχνεις μια φλόγα που σου δίνει δύναμη, είναι το κρυφό σου μυστικό και ξέρεις ότι πρέπει να το βρεις μόνη σου γιατί είναι το άλλο σου μισό και είναι ο ΚΡΙΟΣ. Γίνε δυναμική, σίγουρη για τον εαυτό σου, με αυτοπεποίθηση. Βρες ποιά πραγματικά είσαι και βάλε τα όριά σου. Ανακάλυψε τα ταλέντα σου, μείνε συντροφική αλλά όχι συμβιβασμένη. Πες τη γνώμη σου με σιγουριά και πάνω από όλα δράσε και από μόνη σου. Τότε η φλόγα θα φουντώσει και θα σε ζεστάνει ο έρωτας που είναι κοντά σου και ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η πιο μοιραία του ζωδιακού. Η γυναίκα μυστήριο όπως σε λένε.

Γεμάτη πάθος και αισθησιασμό. Σταθερή και πιστή στις αξίες σου. Με μεταφυσικό ταλέντο και διαισθητική αντίληψη. Θέλεις να δημιουργήσεις κάτι που να έχει αξία στη ζωή σου και το ψάχνεις γιατί δεν ξέρεις πως ακριβώς είναι. Μερικές φορές κλείνεσαι στον εαυτό σου και σιγοψιθυρίζεις το τραγούδι «κάπου υπάρχει η αγάπη μου αλλά δεν ξέρω που»; Την ψάχνεις παντού και με πάθος. Ένας πίνακας ζωγραφικής είναι το ιδανικό σου, δείχνει δύο περιστέρια κατάλευκα που ακουμπούν το ένα το άλλο. Τώρα ξέρεις ότι έτσι είναι το άλλο σου μισό και είναι ΤΑΥΡΟΣ. Χρησιμοποίησε την σεξουαλική σου σαγήνη με μέτρο, βρες την καλλιτέχνιδα μέσα σου, υλοποίησε τα όνειρά σου. Φτιάξε το σπίτι των ονείρων σου μέσα από σκληρή δουλειά. Αναθεώρησε μέσα σου το σύστημα αξιών σου για να μεταλλάξεις το μαύρο χρώμα σε άσπρο. Τελικά, ξέρεις που είναι το ιδανικό σου γιατί μόλις τώρα πέταξαν στον ώμο σου τα δύο λευκά περιστέρια.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η τύχη είναι πάνω σου. Η αισιοδοξία είναι το πιο δυνατό σου όπλο.

Είσαι δυνατή. Έχεις μεγάλη πίστη στον Θεό. Αστεία και με δικό σου ξεχωριστό χιούμορ. Πάντα βλέπεις πέρα από τον ορίζοντα. Είσαι διορατική. Η γυμναστική και τα ταξίδια είναι τα αγαπημένα σου χόμπι. Αναζητάς την ελευθερία αλλά και τη γνώση. Πάντα πιστεύεις ότι υπάρχει μια αδελφή ψυχή και σε περιμένει για να της διδάξεις τη ζωή και αυτή να σου διδάξει γνώση. Ξέρεις ότι αυτό που ψάχνεις να σε συμπληρώσει είναι ο ΔΙΔΥΜΟΣ. Κάνε την φιλοσοφία πού έχεις για την ζωή πράξη. Βρες μέσα σου τους δύο εαυτούς σου και ένωσε τους. Γίνε σαν τον μαθητή που μαθαίνει το μάθημα του με επιμέλεια και προσπάθησε να μην αφήνεις μισοτελειωμένες καταστάσεις. Αγάπησε την λεπτομέρεια και άφησε το απόλυτο. Ερεύνησε και απελευθερώσου. Όταν θα τα μάθεις όλα αυτά, τότε χωρίς να το καταλάβεις θα σε πλησιάσει το άλλο σου μισό και θα ταξιδέψετε μαζί στον προορισμό που λέγεται Παράδεισος.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το καλό κορίτσι που φροντίζεις για όλους και για όλα.

Προστατεύεις την οικογένεια σου. Γίνεσαι μαχητική και δραστήρια και αγωνίζεσαι πολύ για το κοινωνικό δίκαιο. Είσαι θηλυκή και κομψή. Η γκαρνταρόμπα σου πάντα έχει ρούχα που είναι απαραίτητα για ένα καλό και αριστοκρατικό δείπνο. Το χρυσό κορίτσι νοιώθει όμως μοναξιά και μερικές φορές απελπισία. Θέλει να βρει και ψάχνει το συμπλήρωμά της σε ένα σύντροφο. Κάπου βαθειά μέσα της ξέρει ότι το πολικό της ταίρι είναι Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ.Γέμισε την καρδιά σου με νοσταλγικές αναμνήσεις. Χαμογέλασε γιατί αυτό σε φωτίζει και απομακρύνει από σένα την λύπη. Σπάσε τα όρια σου και δώσε αγάπη χωρίς όμως να περιμένεις να την πάρεις πίσω. Γίνε τρυφερή και νοιώσε συναισθηματική πληρότητα. Διαφοροποίησε τις υλικές σου αξίες σε συναισθηματικές. Ζέστανε την καρδιά σου μέσα από την θαλπωρή της οικογένειας. Ονειρέψου ένα μικρό μωρό στα χέρια σου. Όταν τα ανακαλύψεις όλα αυτά, η πόρτα σου θα ανοίξει άφοβα και τότε ένας ολόχρυσος ήλιος θα σου χαϊδέψει τα μαλλιά και θα σε γεμίσει με ελπίδα ότι δεν θα είσαι πια μόνη.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γεννημένη επαναστάτρια

Αν και τα δίνεις όλα για τις φίλες σου, θέλεις να ξεχωρίζεις και να έχεις την σφραγίδα της πρωτότυπης. Αγαπάς πάντα να δουλεύεις και δεν σου αρέσει η κοινωνική αδικία. Προστατεύεις τους φτωχούς και τους αδύναμους. Το πρωτοποριακό σου μυαλό σε κάνει πολύ εφευρετική. Όταν όμως ο Ήλιος σε ζεσταίνει, τότε αρχίζει μέσα σου η ανάμνηση για μια ξεχασμένη πολιτεία που ήταν όλα φωτεινά. Αυτή την ιδέα την κουβαλάς συνέχεια μέσα σου και με την πρώτη ευκαιρία την ψάχνεις παντού. Ξέρεις ότι το άλλο σου μισό θα μοιάζει με το καλοκαίρι και θα είναι ΛΕΩΝ. Άνοιξε την καρδιά σου και μην μένεις απόμακρη. Κατάλαβε τη μοναδικότητά σου, χρησιμοποίησε την εφευρετικότητα που κουβαλάς στα όνειρά σου, και τέλος αγάπησε το παιδί που έχεις μέσα σου και με αυτό τον τρόπο η πολιτεία μαζί με τον αγαπημένο σου θα αναδυθεί ολόκληρη μέσα στην καρδιά σου.

 

ΙΧΘΥΕΣ

 

Η ζωή σου σαν σε όνειρο παραμυθιού άλλοτε καλό και άλλοτε κακό

Η φαντασία σου η δύναμη που ζεις. Όλοι θέλουν μια ζεστή αγκαλιά, ένα βλέμμα σου, ένα φιλί σου. Είσαι μοιραία γόησσα και το ξέρεις. Είσαι πάντα γεμάτη γλυκές υποσχέσεις. Τα μάτια σου υγρά και τρυφερά και ο λόγος σου γλυκός σαν την ζάχαρη που αγαπάς. Για σένα ζωή είναι έρωτας και ρομάντζο. Μερικές φορές μπερδεύεσαι και νοιώθεις ότι δεν είσαι μόνη. Κάπου γύρω σου υπάρχει μια αόρατη φιγούρα που σου θυμίζει έντονα κάτι πολύ παλιό και ξεχασμένο αλλά συγχρόνως γνώριμο και απαραίτητο. Μια ημέρα σου μίλησαν για το πολικό αστέρι, τότε κατάλαβες ότι είναι το δικό σου, το άλλο μισό που είναι η ΠΑΡΘΕΝΟΣ, αλλά πρέπει να γειωθείς για να το βρεις. Ο ψίθυρος που ακούς σου λέει ότι «βγες από το όνειρο και μπες στην λογική για να ακούσεις καλύτερα». Βάλε την αγάπη που νοιώθεις μέσα σου στην υπηρεσία των άλλων. Κάνε πράξη τη φαντασία σου και μπες δυναμικά στο παιχνίδι που λέγεται ζωή. Χρησιμοποίησε πάνω από όλα την διάκριση για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις την αλήθεια από την ψέμα. Μάθε να ζεις αληθινά με οποιοδήποτε τίμημα. Όταν όλα αυτά τα κάνεις δικά σου, τότε θα είσαι πολύ κοντά στο πολικό σου αστέρι και ο αιώνιος έρωτας θα σε κλείσει στην αγκαλιά του.

Πηγή: astrology.gr