Δεν είμαι και σίγουρη, μπορεί να είναι και περισσότεροι, εξαρτάται με ποιον έχεις μπλέξει. Πάντως,  οι πέντε λόγοι που θα διαβάσεις σε αυτό το άρθρο, πίστεψέ με είναι αρκετοί όχι μόνο για να τον στείλεις για ύπνο στον καναπέ και μάλιστα χωρίς κουβέρτα, αλλά και στο χαλάκι του σκύλου μη σου πω!

Θα είμαι όσο πιο δίκαιη μπορώ, γιατί χωρίς ατράνταχτα επιχειρήματα δεν πετάς κάποιον από το κρεβάτι. Δεν τον εξορίζεις στο σαλόνι και δεν τον αφήνεις να γίνεται σαν κακοφτιαγμένο οκτώ μέχρι το πρωϊ. Γι’ αυτό λοιπόν, στη λίστα αποφάσισα να μην συμπεριλάβω αιτίες όπως το τζατζίκι, για παράδειγμα. (Όχι ότι δεν είναι σοβαροί λόγοι, αλλά δεν θα χαλάσετε τις καρδιές σας για κάτι που λύνεται με μπόλικη οδοντόκρεμα... Ας μην υποτιμάμε τη δύναμη της μέντας…).

Οι 5 λόγοι (και θα συμφωνήσεις μαζί μου) είναι οι εξής:

1.Η οποιαδήποτε αναφορά και σχόλιο για το κεφάλαιο "κυτταρίτιδα" είναι χτύπημα κάτω από τη μέση. Αυτό δεν το αφήνεις σε καμιά περίπτωση ατιμώρητο. Λεκτικά αντιπαρέρχεσαι με το ίδιο χτύπημα και φυσικά του κάνεις λόγο για αυτή την κοιλιά που αρνείται να τον … αποχωριστεί. Πρόσεχε: Η δικαιολογία της μπίρας δεν γίνεται δεκτή!!!

2.Σχόλια σχετικά με το ντύσιμό σου και κυρίως για το ύψος της φούστας, είναι σαν πάτημα στον κάλο. Τιμωρούνται!!! Για την εμφάνισή σου αποφασίζεις εσύ και μόνο… Αν δεν σε δέχεται έτσι όπως είσαι και περιμένει να δημιουργήσει ένα κορίτσι όπως θα ήθελε να είσαι, έχασε! Τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία. (Αυτό άστο για πιο μετά. Σε πρώτη φάση, όπως είπαμε, στον καναπέ).

3. Αν οι αναμνήσεις του … ξαναγυρίζουν (που λέει και ο Βοσκόπουλος), τότε ας τις τακτοποιήσει στο μυαλό του. Πάντως, όχι μαζί σου. Το παρελθόν του είναι δικό του και να το χαίρεται, το παρόν είναι δικό σας και οφείλετε να το χαίρεστε! Ούτε λόγος!

4.Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, αλλά όταν αφορά τον πρώην σου, δεν βοηθάει. Τον ενοχλεί και μόνο που υπήρξε στη ζωή σου… αυτός ο άλλος; Ακόμα κι αν εκείνη την εποχή δεν ήξερε καν την ύπαρξή σου; Οι εικόνες που φτιάχνει στο μυαλό του, πιθανόν να είναι και υψηλής σκηνοθεσίας και σεναρίου. Βάλε μια για πάντα μια τελεία σε τέτοιες… επαναλήψεις. Στείλε τον στον καναπέ και έχεις πολλές, μα πάρα πολλές πιθανότητες να μην το … επαναλάβει!!!

5. Όταν σε θεωρεί sex machine ή απλώς machine,  το «δεν θέλω» σου δεν μετράει, ενώ το «όχι» σου δεν το ακούει… ή ακόμα χειρότερα δεν το καταλαβαίνει…  Και όμως, δε θα έπρεπε. Πόσο πιο σαφής να γίνεις πια; Ποιο από τα τρία γράμματα να τον δυσκολεύουν άραγε; Το «όμικρον», το «χι» ή το  «γιώτα» ; Δώσε του το μαξιλάρι του λοιπόν και μην ανησυχείς. Θα τον βρει το δρόμο του… προς τον καναπέ… Κι αυτό είναι μόνο η αρχή…  βεβαίως, βεβαίως!