Είναι να μη σου τύχει, αλλά και αν σου τύχει… τι κάνεις; Το κέρατο είναι ένα πολύ πικρό ποτήρι και δυστυχώς όλες λίγο πολύ το έχουμε δοκιμάσει. Τώρα πόσες από εμάς το ήπιαν μονορούφι και πόσες απλά το… κοινώνησαν…, αυτό έχει να κάνει με την υπομονή και την ανοχή που η καθεμιά μας κρύβει μέσα της.

Το θέμα όμως, είναι μετά από το πρώτο σοκ, εκεί, τι κάνεις εκεί; Και μετά; Τι δρόμο διαλέγεις; Και μετά; Τι; Πρόσεχε οι αντιδράσεις αμέσως μετά την ανακάλυψη ότι είσαι ακόμα ένας… Ρούντολφ το ελαφάκι, δεν θα μετρήσουν στις σοβαρές απαντήσεις, περισσότερο θα σου έλεγα ότι απλώς θα συγκεντρωθούν στην κατηγορία με τα … «ο,τι να’ ναι».

Λοιπόν, μόλις εντοπίσεις ότι το μυαλό σου αρχίζει να λειτουργεί ξανά… φυσιολογικά, αφού βάλεις τον εγωισμό σου να … πάρει έναν υπνάκο και την εκδίκηση στο ψυγείο…, τότε ξεκίνα να σκέφτεσαι και πάλι λογικά. Οι λύσεις απαιτούν λογική, όπως και τα μαθηματικά. Γι’ αυτό το πρώτο που πρέπει να λύσεις και να απαντήσεις στον εαυτό σου και στον καθρέπτη σου (και μην διανοηθείς να του πεις ψέματα) είναι αν και κατά πόσο είσαι σίγουρη ότι παρά το… παραστράτημά του, θέλεις να του δείξεις την πόρτα.

Αν δεν είσαι σίγουρη για την απόφασή σου, αν υποψιάζεσαι  ότι ο θυμός σου κάποια στιγμή θα σε εγκαταλείψει και πιθανόν να δεις με άλλο μάτι την πράξη του άλλου, τότε καλύτερα να μην βιαστείς να κάνεις δηλώσεις. Με λίγα λόγια, βάλε τα πράγματα σε σειρά και τάξη. Δεν είναι εύκολο, ποιος είπε το αντίθετο, αλλά επιβάλλεται.

Κινήσου λοιπόν σωστά και μεθοδικά. Σε πρώτη φάση ακολούθησε και αυτό το μίνι … «οδηγό προς κερατωμένους» και που ξέρεις, μπορεί και να σε βοηθήσει. 

  1. Μην κατηγορείς και μην στρέφεσαι εναντίον του τρίτου προσώπου, φταίει και ο .. καλός σου.
  2. Μην κάνεις κινήσεις που μπορεί να είναι λίγο βγαλμένες από ταινία, αλλά δεν πρόκειται να σου φέρουν και τρομερά κέρδη. Άρα το σόου μπορεί να παραληφθεί.
  3. Πάρε το χρόνο σου. Σκέψου και κέρδισε το διάστημα που απαιτείται για να δεις τα πράγματα πιο ξεκάθαρα και άρα και πιο ψύχραιμα.
  4. Κάνε την αυτοκριτική σου.
  5. Μιλήστε με τον εαυτό σου και με τον σύντροφό σου και μην περνάς ώρες ατέλειωτες σε μηνύματα και κουβέντες με φίλους. Οι απόψεις διίστανται...
  6. Πριν βγάλεις το πόρισμά σου και πριν καταδικάσεις, ακού όσα έχει να σου πει. Μην είσαι απόλυτη και κυρίως, μην λειτουργεις ως τιμωρός, δεν θα κερδίσεις κάτι.
  7. Τέλος, σιγουρέψου για όσα νιώθεις και αν και μόνο αν αντέχεις, τότε και μόνο τότε, προχώρησε στη λύση του χωρισμού.