Είναι πρωί. Νυστάζεις, βαριέσαι να πας στη δουλειά, σ' έχουν εκνευρίσει οι πάντες στο λεωφορείο. Φτάνεις στο καφέ απέναντι από το γραφείο με τα χίλια ζόρια και παραγγέλνεις τον καφέ σου (ίιισα που βγαίνουν οι λέξεις από το στόμα σου βασικά). Αλήθεια, θα ήθελες να ξέρεις τι εικόνα σχηματίζει για σένα το παιδί που σου παίρνει παραγγελία με βάση πάντα τον καφέ που ζητάς; (Ναι, γι' αυτόν τον νοστιμούλη λέω).

Ε θα μάθεις ευθύς αμέσως!

Καπουτσίνο - "έχω πάει ήδη μερικές φορές στην Ιταλία". "Και σκέφτομαι να ξαναπάω άπειρες ακόμη". Ο καφές σου βροντοφωνάζει τις ιταλικές επιρροές σου και την αγάπη σου για τα ταξίδια - ειδικά αν αρχίζεις και ζητάς ζαχαρίνες/μαύρη ζάχαρη/στέβιες και τα σχετικά που στα μάτια του σε κάνουν τέρμα ψαγμένη. Μπορεί να μαρτυράει σπουδές στο εξωτερικό, τάση προς την καλοπέραση (χωρίς παρεξήγηση ε) και την αγνότητα που έχεις μέσα σου κάθε φορά που η καρδούλα που θα σου σχηματίσει στον καφέ, αρκεί για να γεμίσει το πρόσωπο σου μ'ένα τεράστιο χαμόγελο.

 

Μακιάτο - "πεθαίνω για γλυκά, σου λέω". Βασικά, δείχνεις πόσο άνετη είσαι με τις θερμίδες, εφόσον δε σε νοιάζει να πάρεις τόσες (δε μας απασχολεί αυτή τη στιγμή πόσες ακριβώς) μ' ένα μόνο ρόφημα. Έχεις αυτοπεποίθηση γιατί ξέρεις ότι η από πίσω σου στην ουρά καθόλου δεν το χαίρεται που παραγγέλνει σκέτο καφέ και για 2-3 λεπτά γίνεσαι η πιο χαρούμενη πελάτισσα στο μαγαζί. Κι αυτό φαίνεται, γιατί λάμπεις πριν πάρεις επιτέλους στα χέρια σου το μακιάτο που ονειρεύτηκες από το πρώτο ξυπνητήρι. Πάει, τον κέρδισες τον barista.

Με σιρόπι/σαντιγύ/έξτρα αφρόγαλα - "γενικότερα, δεν πίνω καφέ (προτιμώ τα γλυκά)". Σαν να λες "ε δε θέλω να φανώ τόσο αδύναμη και να πάρω σοκολατούχο γάλα ή milkshake, γι'αυτό παίρνω κάτι πιο σοβαρό, να μη με δουλεύουν κιόλας οι άλλοι στο γραφείο". Αν μπορούσε να φωνάξει κάτι το ρόφημα σου αυτό θα ήταν "ξυπνάω με σοκολάτα ρε παιδιά, όχι με καφέ". Αν τραβάς την προσοχή του barista; Ω ναι.

 

Σκέτος. Χωρίς ζάχαρη. Χωρίς γάλα. - κι αυτό τα λέει όλα. Σκληρά εργαζόμενο κορίτσι, με έντονη ζωή, υποχρεώσεις, ο καφές είναι σκληρός όπως άλλωστε και η καθημερινότητά σου.  Δείχνεις αρκετά δυναμική, τι να λέμε τώρα. Ειδικά αν πριν από σένα η παραγγελία ήταν τόσο ανάλαφρη όπως και η ακριβώς από πάνω (βλέπε καφέ με έξτρα αφρόγαλα, γλυκό και κανέλα). Φήμες λένε ότι μπορεί να σε έχει φοβηθεί το μάτι του αθώου barista.

 

Φρεντοτσίνο - "είμαι περήφανη για την επιλογή μου". Ναι μέσα του μπορεί να γελάει λιγάκι όταν παίρνεις το ρόφημα σου και χαίρεσαι σαν παιδί που του πήραν παγωτό 2-3 μέρες σερί. Σίγουρα δε είναι ο καφές που θα τον έκανε να σε ταυτίσει με business woman, αλλά σίγουρα θα του μείνεις αξέχαστη όταν οι υπόλοιπες παραγγελίες θα είναι πάνω κάτω ίδιες. Μπορεί να παίρνεις μερικές παραπάνω θερμίδες, αλλά δείχνεις πόσο χαλαρή είσαι μ΄αυτό το θέμα κι ότι βάζεις πρώτα απ' όλα την απόλαυση.