Είτε ξεκίνησες τώρα zumba είτε άρχισες να κάνεις τζόγκινγκ, το μόνο σίγουρο είναι ότι ανυπομονείς να δεις τα πόδια σου πιο γραμμωμένα και την κοιλιά σου να γίνεται flat όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να δεις (και να δουν κι οι άλλοι) τη διαφορά στο σώμα σου asap!

Διάλεξε ένα είδος άσκησης που σου αρέσει

Αποτέλεσμα εικόνας για woman fitness gif

Είναι μάλλον αδύνατο να ασχοληθεί για πολύ καιρό και με συνέπεια με κάτι που σιχαίνεσαι! Γι' αυτό, φρόντισε εξαρχής να διαλέξεις κάτι που σε ενθουσιάσει, είτε είναι η αναρρίχηση, είτε ο χορός ή μια πολεμική τέχνη. Αν σου αρέσει το αντικείμενο, ακόμα κι αν στην αρχή σε κουράζει πολύ, σιγά σιγά θα αρχίσεις να απολαμβάνεις την ώρα την ώρα της γυμναστικής και να την περιμένεις με ανυπομονησία.

Διατήρησε πιστά το πρόγραμμά σου

Αποτέλεσμα εικόνας για woman fitness gif

Αν είσαι ξεχασιάρα, βάλε ειδοποίηση στο κινητό μια ώρα πριν για να μην παρασυρθείς και ξεχάσεις το ραντεβού σου στο γυμναστήριο. Και ξέχνα τα «ίσως», «αλλά» και «μπορεί». Δες το σαν μια ώρα αφιερωμένη στον εαυτό σου: είναι η ώρα που θα κάψεις θερμίδες και θα απαλλαγείς από το στρες της ημέρας. Και ένα μυστικό: αν συνηθίζεις να γυμνάζεσαι το πρωί, είναι πιο πιθανό να τηρήσεις την υπόσχεσή σου γιατί δεν θα υπάρχουν πολλά εμπόδια -όπως μπορεί να συμβεί εάν το αφήσεις για το τέλος της ημέρας.

Κάντο θέμα στα social media

Αποτέλεσμα εικόνας για woman fitness gif

Γράψε στον τοίχο σου ότι ξεκίνησες pilates, ανέβασε μια φωτογραφία από το γυμναστήριο ή ανακοίνωσε ότι μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο θα έχεις γίνει... φέτες. Κάνε ό,τι μπορείς για να δημοσιοποιήσεις την πρόθεσή σου να το πάρεις ζεστά το θέμα, ώστε μετά να είναι ακόμα πιο δύσκολο να τεμπελιάσεις ή να πάρεις την απόφασή σου πίσω, αφού όλοι οι φίλοι σου θα ξέρουν ότι έχεις μπει σε πρόγραμμα. Μην τους απογοητεύσεις, κρίμα είναι...

Φάε ένα μικρό σνακ πριν πας

Αποτέλεσμα εικόνας για woman fitness gif

Πρόσφερε στο σώμα σου την απαραίτητη ενέργεια για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τη γυμναστική σου. Το ιδανικό σνακ πριν το γυμναστήριο θα πρέπει να είναι μίγμα υδατάνθρακα και πρωτεΐνης (π.χ. Σάντουιτς με γαλοπούλα, γιαούρτι με φρούτα). Φρόντισε η ποσότητα να μην είναι πολύ μεγάλη γιατί θα βαρύνεις.

Πάρε μαζί σου ένα πρωτεϊνούχο shake

Αποτέλεσμα εικόνας για woman fitness gif

Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι οι μυς σου τρέφονται με πρωτεΐνη. Ο καλύτερος τρόπος για να τους δώσεις αυτό που χρειάζονται μετά την προπόνηση, ώστε να ανταπεξέρχονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι να τρως ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη μέσα σε 30 λεπτά αφότου τελειώσεις τη γυμναστική σου. Τι πιο εύκολο από το να έχεις μαζί σου ένα smoothie που θα φτιάξεις με γιαούρτι, φρούτα, λιναρόσπορο, chia seeds κι άλλες τροφές που έχουν πρωτεΐνη! Εναλλαντικά, μπορείς να αγοράσεις ένα έτοιμο στην καντίνα του γυμναστηρίου.

Πάρε μαζί σου νερό

Αποτέλεσμα εικόνας για woman fitness gif

Όταν ο οργανισμός σου αφυδατώνεται είναι δύσκολο να προσπαθήσει περισσότερο. Το μυστικό είναι να του προσφέρει την απαραίτητη υγρασία πριν αρχίσει να δείχνει σημάδια αφυδάτωσης, δηλαδή πριν αρχίσεις να διψάς. Αν έχεις μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό στην προπόνησή σου θα μπορέσεις να αντέξεις για περισσότερο χρόνο και με μεγαλύτερη ένταση!