Η ζήλια θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της σχέσης σου. Όχι μόνο προκαλεί εντάσεις και παρεξηγήσεις - πολλές φορές - χωρίς λόγο, αλλά σκάβει υπομονετικά τα θεμέλια της σχέσης, προκαλώντας πολλές φορές και το οριστικό τέλος της. Υπάρχουν, όμως, και μερικές περιπτώσεις όπου είναι λογικό να ζηλέψεις - κι αν αντέξεις να μην κάνεις σκηνή να ξέρεις, εμείς υποκλινόμαστε. Άσε που πολλοί υποστηρίζουν ότι η ζήλια δεν είναι τόσο συναίσθημα, όσο κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι υπό προϋποθέσεις.

Ποιες είναι αυτές οι καταστάσεις που σε κάνουν να ζηλεύεις ΕΝΤΕΛΩΣ δικαιολογημένα το φίλο σου;

1. Όταν είναι υπερβολικά φιλικός με κοπέλα που δε γνώριζε. Έστω ότι είσαι σε ένα πάρτι ή σε μια έξοδο με το αγόρι σου. Έστω ότι τυχαίνει να έρθει μια φίλη φίλου σας κι έστω ότι ένα λεπτό αφού σας συστηθεί, κάθεται δίπλα στο αγόρι σου, του μιλάει, του γελάει, τον ρωτάει διάφορα και πάει λέγοντας. Κι όλα αυτά, λες και δεν υπάρχεις εσύ. Σ' αυτή την περίπτωση είναι εντελώς νορμάλ να ζηλέψεις, αν και το αγόρι σου δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε κοπέλα παίρνει περισσότερο θάρρος απ' ότι θα έπρεπε. Αν φταίει που δεν της κόβει τον αέρα; Ναι φυσικά. Να της τον κόψεις εσύ; Ναι φυσικότατα.

Αποτέλεσμα εικόνας για jealous gif

2. Όταν μαθαίνεις σημαντικά πράγματα για εκείνον από άλλους. Γιατί όταν είσαι σε σχέση, έχεις κι αυτή τη μανία να μαθαίνεις πάντα πρώτη οτιδήποτε έχει να κάνει με το αγόρι σου. Κάπως έτσι όταν μαθαίνεις κάτι από τον κολλητό του, το γείτονα ή τον συμφοιτητή του σε πιάνει το παράπονο και μια μικρή δόση ζήλιας τύπου "εγώ γιατί δεν το ήξερα ήδη αυτό;". Το μάθημα που κόπηκε και δε στο είπε, το γεγονός ότι σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό, ακόμη και η απόφαση του να αλλάξει σπίτι είναι μερικά πράγματα που σου την δίνει όταν τα μαθαίνεις από τρίτους. Τι μπορείς να κάνεις σ' αυτή την περίπτωση; Ας ξεκινήσουμε με βαθιές ανάσες.

3. Όταν αντιμετωπίζει το χόμπι ή τη δουλειά του σαν μια δεύτερη σχέση. Σάββατο βράδυ έχει αγώνα, του Αγ. Βαλεντίνου αφήνει το ρεπό του και γυρίζει στη δουλειά (κι ας είχατε κανονίσει έξοδο), στα γενέθλια σου παίζει η Ολυμπιακάρα και προτιμάει να έχει το μυαλό στον αγώνα κι άλλες πόσες περιπτώσεις που η μπάλα ή η δουλειά του σε εκτόπισαν για λίγο από την καρδιά του.

Αποτέλεσμα εικόνας για jealous gif

4. Όταν μιλάει με τις ώρες για το παρελθόν του. Όχι ντε και καλά για άλλες κοπέλες, αλλά για το πόσο τέλεια είχε περάσει στις διακοπές στην Κρήτη, πόσο ανέμελα ήταν τότε που δούλευε σε κατασκήνωση τα καλοκαίρια, τότε που είχε πάει Μύκονο με τη σχολή και τα σχετικά. Ζηλεύεις το άγνωστο και φοβάσαι να αραδιάσεις όλες τις ερωτήσεις που γυρνάνε στο μυαλό σου.

5. Όταν ταξιδεύει πολύ - με την παρέα, την οικογένεια ή τη δουλειά. Δεν είναι και τόσο παράλογο δα αν το σκεφτείς, γιατί νιώθεις ανασφάλεια που είναι μακριά και κάνεις άπειρα σενάρια για κοπέλες που μπορεί να του την πέσουν στο ταξίδι του ή που μπορεί κι αυτός να είναι πιο χαλαρός στις διακοπές του και να (χαζο)φλερτάρει. Συνήθως, τίποτα από αυτά δε συμβαίνει!

Αποτέλεσμα εικόνας για jealous gif

6. Όταν περνάει περισσότερο χρόνο με τους φίλους του, απ' ότι με σένα. Λογικότατο θα έλεγα! Ό,τι και να πεις, θα φανεί υστερικό - δεν υπάρχει σωτηρία. Θα έλεγα, λοιπόν, να κανονίσεις κι εσύ αντίστοιχα με τις φίλες σου και να τον αφήσεις να επιδιώξει εκείνος να σε δει. Ενδέχεται έτσι να καταλάβει ότι δε βρίσκεστε όσο θα μπορούσατε κι ότι ο χρόνος που αφιερώνει σε σένα είναι άνισος σε σχέση μ' αυτόν που αφιερώνει στους φίλους του. Λέω εγώ τώρα.