Μπορώ πολύ καλά να καταλάβω την ανασφάλεια που νιώθεις κάθε φορά που ξεμένεις από μπαταρία ενώ είσαι εκτός σπιτιού. Πολλές φορές μάλιστα κυκλοφορείς με το φορτιστή στην τσάντα, προκειμένου να φορτίσεις το κινητό σου στην πρώτη ευκαιρία. Άλλες φορές, ενώ έχεις φορτιστή δε βρίσκεις σημείο για να το φορτίσεις - ατυχίες, συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Θέλεις δε θέλεις, θα συμβεί αυτό που απεύχεσαι και θα βρεθείς με ένα ωραιότατο 20% μπαταρίας ενώ έχεις ακόμη πολύ δρόμο μπροστά σου μέχρι να γυρίσεις στο σπίτι. 

Προκειμένου να σώσεις λίγη μπαταρία, σκέφτεσαι να κλείσεις όλες τις εφαρμογές σου (ω ναι, ακόμη και το Snapchat) για να σωθείς κι εσύ η ίδια. Μέχρι πριν 1' θα σου έλεγα ότι πολύ καλά θα έκανες, πλέον όμως θα σου πω ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αυτό. Απ' ότι φαίνεται δε σώζεις ούτε μια στάλα μπαταρίας, όπως λανθασμένα πιστεύαμε τόσο καιρό.

Όπως αναφέρει και ο Graig Federighi (uπεύθυνος λογισμικού στην Apple) σε ερώτηση που του απηύθυνε ένας ενοχλημένος κάτοχος iPhone, όταν γυρνάς στο off τις εφαρμογές σου, δεν αυξάνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου. Καλύτερα να μειώσεις τη φωτεινότητα, που λέει ο λόγος τέλος πάντων!

xx