Δεν ξέρω αν έχεις δει την νέα διαφημιστική καμπάνια της Victoria's Secret με το σλόγκαν "The Perfect Body" αλλά οι Βρετανοί ήδη ξεκίνησαν τις μαζικές αντιδράσεις.

Στο σλόγκαν λοιπόν, βλέπουμε τους "αγγέλους" να ποζάρουν με τα διάσημα εσώρουχα ενώ το hashtag που το συνοδεύει είναι το #iamperfecton.

"Η διαφήμιση της Victoria’s Secret "παίζει" με τις ανασφάλειες των γυναικών και στέλνει λανθασμένα μηνύματα. Όσον αφορά τον τρόπο που η εταιρεία χρησιμοποιεί την λέξη "τέλειο", δεν είναι μόνο προσβλητικός για το 99,9 % του γυναικείου πληθυσμού, που δεν μοιάζει με τα μοντέλα, αλλά είναι επίσης ανεύθυνος και σκληρός" εξηγεί η αρθρογράφος της Daily Mail, Sarah Vine και ήδη πάνω από 15.000 Βρετανοί υπογράφουν για να απολογηθεί η εταιρεία.

Αν και η VS μας προτείνει ασκήσεις για να γίνουμε σαν τα μοντέλα της. Να, σαν αυτό:

Εμείς θα συμφωνήσουμε με τους Βρετανούς διότι τα τέλεια σώματα είναι πάντα τα αληθινά. Αυτά δηλαδή:

Και αυτό δεν σημαίνει να μην κάνεις γυμναστική ή να μην προσέχεις τη διατροφή σου. Σημαίνει να αγαπάς το σώμα σου όπως ακριβώς είναι και να το φροντίζεις. Αν έχεις σώμα ίδιο με των "αγγελών" τα συγχαρητήρια μας. Αν δεν έχεις, πάλι τα συγχαρητήρια μας.

Αλλά ας γίνω λίγο πιο συγκεκριμένη. Ο μύθος που λατρεύουν τα media και θέλει την Barbie να αποτελεί τον ιδανικό σωματότυπο καταρρίπτεται.

Συμφωνούμε ότι η Barbie, αποτελεί για πολλές γυναίκες αλλά και άντρες ένα από τα κυρίαρχα πρότυπα θηλυκού σωματότυπου, ήδη από την πρώιμη παιδική τους ηλικία.

 Όπως ήταν επόμενο λοιπόν, τα ΜΜΕ και όπως φαίνεται πολλά brands "αξιοποίησαν" και εξακολουθούν να "αξιοποιούν" τη διάσημη παιδική κούκλα. Το φιγούρα της στενής μέσης, του πληθωρικού στήθους, των λεπτων ποδιών και των βραζιλιάνικων οπισθιών το βλέπουμε παντού. Στα αντρικά περιοδικά, στις φωτογραφήσεις μόδας, στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, στα περιοδικά, στην αθλητική ειδησεογραφία... ΠΑΝΤΟΥ.

Παρόλη την δημοφιλία της κούκλας Barbie έχει αποδειχθεί πειραματικά ότι οι διαστάσεις του σώματος της είναι εξωπραγματικές. Το 1995, η Κ. Μπράουνελ και η Μ. Ναπολιτάνο του Πανεπιστημίου Γέιλ δοκίμασαν να μεταφέρου τις σωματικές αναλογίες της Barbie σε φυσικό μέγεθος. Σύμφωνα με το πείραμα τους, μια «κανονική» γυναίκα για να μεταμορφωθεί σε Barbie θα πρέπει να ψηλώσει 50 εκατοστά, να προσθέσει 13 εκατοστά στο στήθος της και να αφαιρέσει 15 εκατοστά από τη μέση της (!).

Για δες λοιπόν πως θα ήταν η αληθινή Barbie:

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να αλλάξεις πρότυπα ομορφιάς και το κυριότερο: Να σε προσέχεις