Δεν είναι εύκολο να κάνεις δίαιτα. Πίστεψέ με, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Δεν είναι ωραίο να πεινάς ούτε να περιμένεις με λαχτάρα το επόμενο γεύμα σου και να ξέρεις ότι αυτό θα είναι ένα γιαούρτι. Εάν όμως είσαι αποφασισμένη, τίποτα δεν θα σε σταματήσει μέχρι να φτάσεις το στόχο σου. Αυτά τα (δοκιμασμένα) κόλπα που σου προτείνουμε θα σε βοηθήσουν να δεις τη σωστή διατροφή σαν παιχνίδι και όχι σαν αγγαρεία!

Άλλαξε το στόχο σου

Μη σκέφτεσαι ότι θέλεις να αδυνατίσεις αλλά ότι θέλεις να είσαι υγιής. Η σωστή διατροφή θα σε βοηθήσει να είσαι γεμάτη ενέργεια, θα σου χαρίσει μαλλιά και δέρμα που λάμπουν και καλή διάθεση. Bonus: όταν είσαι υγιής έχεις και το σωστό βάρος για το σώμα σου -οπότε εάν το θέμα σου είναι να χάσεις μερικά κιλάκια, θα γίνει κι αυτό. Εάν όμως σκέφτεσαι ότι αυτό που πραγματικά θέλεις είναι να ακολουθείς μια διατροφή που θα σε βοηθήσει να είσαι καλύτερα με τον εαυτό σου -και όχι να χάσεις βάρος- τότε θα συνειδητοποιήσεις πως είναι σημαντικό να μπορείς να προτιμάς ένα φρούτο για σνακ, αντί για ένα μπισκότο -παρόλο που έχουν και τα δύο περίπου 100 θερμίδες.

Βρες παρέα

Δεν είναι αδύνατο να κάνεις δίαιτα όταν οι υπόλοιποι στο τραπέζι τρώνε πίτσα -αλλά δεν το λες κι εύκολο! Αντίθετα, εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την ίδια διατροφή με την αδερφή, την κολλητή ή τη συγκάτοικό σου, τότε τα πράγματα γίνονται αυτόματα πολύ πιο εύκολα.

Βάλε μικρούς στόχους

Είναι σημαντικό να κάνεις μεγάλα όνειρα -ακόμα κι όταν πρόκειται για το σώμα σου- όμως είναι ο μικροί στόχοι, αυτοί που μπορείς να πετύχεις σε λίγες μέρες, που θα σου δώσουν το κίνητρο να συνεχίσεις. Αντί λοιπόν να "απειλείς" τον εαυτό σου ότι δεν θα είσαι ευχαριστημένη μέχρι να χωρέσεις σε ένα skinny jean τρία νούμερα μικρότερο, υποσχέσου ότι θα κόψεις τα αναψυκτικά ή θα χάσεις ένα κιλό μέχρι το Πάσχα.

Πήγαινε για ψώνια

Μπορεί να νιώθεις σαν να "τιμωρείς" τον εαυτό σου όταν αναγκάζεσαι να προσέχεις τι τρως, όμως χρειάζεσαι ακριβώς το αντίθετο: να νιώσεις ότι αγαπάς τόσο πολύ τον εαυτό σου και το σώμα σου που θέλεις να το φροντίσεις για να γίνει καλύτερο! Και γι' αυτή την προσπάθεια αξίζεις μια επιβράβευση. Αν έχεις χάσει ήδη αρκετό βάρος ώστε να σου χωράει το μικρότερο νούμερο, πάρε ένα καινούριο παντελόνι. Αν ακόμα δεν θες να ρισκάρεις να αλλάξεις γκαρνταρόμπα, πάρε οτιδήποτε θα σε κάνει να νιώσεις καλά, όπως ένα καινούριο βερνίκι νυχιών ή ένα φουλάρι (αλλά όχι μία τυρόπιτα)!

Χαλάρωσε

Δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν δεν μπορέσεις να αντισταθείς σε ένα γλυκό ή ένα κομμάτι πίτσα πού και πού. Να ξέρεις ότι αν είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου αργά η γρήγορα θα εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Μη σκέφτεσαι με τη λογική "όλα ή τίποτα" -δηλαδή, αφού έφαγες το σοκολατάκι, τα χάλασες όλα και μπορείς πια να αδειάσεις όλο το κουτί. Αντίθετα, απόλαυσε τη μικρή "παρασπονδία" σου και υποσχέσου στον εαυτό σου ότι θα του επιτρέψεις άλλη μία σε μερικές μέρες!