Θα έχεις ακούσει ότι το αίσθημα του κορεσμού θέλει κανα 20λεπτό για να φτάσει από το στομάχι στον εγκέφαλό σου. Αυτή η μικρή καθυστέρηση στην επικοινωνία είναι που σε κάνει να τρως περισσότερο από όσο θα έπρεπε για να διατηρηθείς στα κιλά σου με αποτέλεσμα (μάντεψε!) να παχαίνεις. Αν θέλεις να χάσεις βάρος θα πρέπει να αρχίσεις να στέλνεις τα κατάλληλα μηνύματα τόσο στο στομάχι όσο και στον εγκέφαλο, και μάλιστα πολλές φορές πριν καν καθίσεις για φαγητό, ώστε να νιώθεις χορτάτη χωρίς να έχεις την ανάγκη να αδειάσεις το ταψί. Να μερικά κόλπα που θα σε βοηθήσουν!

Φάε πρωινό!

Όχι, αποφεύγοντας να φας το πρωί δεν θα γλιτώσεις θερμίδες. Αντίθετα, θα κάνεις το μεταβολισμό σου πιο αργό που σημαίνει ότι χρειάζεται να τρως ακόμα λιγότερο προκειμένου να μην παχύνεις. Όταν όμως λέμε "πρωινό" δεν εννοούμε κρουασάν σοκολάτα! Προτίμησε κάτι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φτωχό σε λιπαρά, όπως γάλα με δημητριακά, ομελέτα ή γιαούρτι με ξηρούς καρπούς.

Πιες νερό

Drink Water

Μην ξεχνάς να συμπληρώνεις τα οχτώ ποτήρια που χρειάζεσαι (τουλάχιστον) κάθε μέρα και πίνε ένα ποτήρι πριν από κάθε γεύμα.

Φάε περισσότερα μικρά γεύματα

Μοίρασε την ποσότητα που θα έτρωγες όλη μέρα σε περισσότερα μικρά γεύματα -αντί να φας πολύ μια φορά το μεσημέρι ή το βράδυ. Εν ανάγκη, σέρβιρε το γεύμα σου σε τρία μικρά πιάτα και φάε το περιεχόμενο του καθένα κάθε τρεις ώρες.

Προτίμησε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Δεν είναι μόνο ότι οι φυτικές ίνες φουσκώνουν μέσα στο στομάχι σου καταλαμβάνοντας περισσότερο όγκο (και κατά συνέπεια κάνοντάς σε να νιώθεις πιο χορτάτη) αλλά και ότι αυτές οι τροφές συνήθως απαιτούν περισσότερο μάσημα που δίνει στον εγκέφαλο το χρόνο που χρειάζεται για να επεξεργαστεί το μήνυμα του κορεσμού που λέγαμε!

Μην βάζεις αλάτι

Το αλάτι όχι μόνο προκαλεί κατακράτηση υγρών που σε κάνει να νιώθεις πιο φουσκωμένη και παχιά αλλά και αφυδάτωση. Η αφυδάτωση συχνά παρερμηνεύεται από τον εγκέφαλο ως πείνα αντί για δίψα και σε στέλνει κατευθείαν στο ψυγείο!

Κινητοποιήσου

ογικό να αρχίσεις σύντομα να αναρωτιέσαι "τι να τσίμπαγα τώρα;". Ακολούθησε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής, γυμνάσου, πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο, συμμάζεψε το δωμάτιό σου, συνάντησε μια φίλη (δώστε ραντεβού στο γυμναστήριο αντί για την καφετέρια)!

Φάε με τσοπστικς!

Θα έχεις παρατηρήσει ότι οι ασιάτες είναι στην πλειοψηφία τους πολύ αδύνατοι. Ένας από τους λόγους είναι ότι αφιερώνουν πολύ χρόνο στα γεύματά τους, τρώγοντας αργά και απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά. Αν δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο με μαχαίρι και πιρούνι δοκίμασε να φας με τσοπστικς. Θα κάνεις προπόνηση για όταν πας με τις φίλες σου σε κινέζικο και θα έχεις χορτάσει πολύ πριν αδειάσεις το πιάτο σου!