Ο ερχομός της άνοιξης φέρνει μαζί κι αυτή την έντονη ανάγκη για ανανέωση και αλλαγές. Καινούρια ρούχα, αλλαγή στο κούρεμα και στο χρώμα των μαλλιών, νέα αξεσουάρ, αέρας ανανέωσης και στο δωμάτιο/σπίτι σου. Όχι τίποτα άλλο, να υποδεχτούμε την άνοιξη όσο πιο σωστά γίνεται! Μέσα στο γενικότερο πνεύμα της αλλαγής, πέφτουμε και σε υπερβολές, γι' αυτό βάλε στόχο φέτος να κάνεις λίγα και καλά. Έχουμε και λέμε:

1. Βάλε χρώμα στο κρεβάτι σου. Όχι ότι χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια για να μη θέλεις να σηκωθείς απ' αυτό! Εντόπισε καλές προσφορές και πάρε πολύχρωμα μαξιλάρια, ριχτάρια, παπλώματα σε ζωηρό χρώμα, ακόμη και καινούρια σεντόνια.

2. Πάρε κούπες για καφέ και tea time με τις φίλες σου. Τρελαίνομαι για κούπες, δεν το συζητώ. Κάπως έτσι βάζεις μια χαριτωμένη πινελιά στην καθημερινότητα σου, χωρίς να ξοδέψεις κιόλας μια περιουσία.

3. Πόστερ κι αρκετή φαντασία. Βγάλε τις παλιές και φθαρμένες αφίσες από τον τοίχο του δωματίου σου, έτσι ώστε να φρεσκάρεις την εικόνα που αντικρίζεις με το που ανοίγεις τα μάτια σου. Βάλε χρώμα, φράσεις που σε εμπνέουν, φωτογραφίες από διακοπές και εκδρομές.

4. Κάνε έξυπνους συνδυασμούς. Τα χρώματα πρώτα και καλύτερα θα σε βοηθήσουν σ' αυτό που θες να πετύχεις, ειδικά αν καταφέρεις να τα συνδυάσεις σωστά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη διακόσμηση και τα αγαπημένα σου βιβλία, αντί να τα αφήσεις να σκονίζονται στο ράφι. Μια κίτρινη κουρτίνα, θέλει και μια κίτρινη λεπτομέρεια. Παστέλ αποχρώσεις χαλαρώνουν το βλέμμα, ενώ το ροζ ταιριάζει σε κάθε girly δωμάτιο ό,τι ηλικία κι αν έχεις.

5. Βγάλε την προίκα από το ντουλάπι. Για μοντέρνα διακόσμηση με vintage πινελιές (προφανώς και γίνεται) χρησιμοποιήσε σερβίτσια, λευκά απλά πιάτα, σκεύη και κούπες. Έτσι, δε θα ξοδευτείς και θα χρησιμοποιήσεις επιτέλους όλα αυτά τα αντικείμενα που είναι ξεχασμένα στα ντουλάπια σου.

6. Οργάνωσε το καθιστικό σου. Μάζεψε τα άπειρα περιοδικά που σχηματίζουν ένα βουνό από χαρτιά, μάζεψε και τις εφημερίδες από το πάτωμα. Πάρε ένα καλαθάκι για να τα βάλεις εκεί όλα νοικοκυρεμένα, ρίξε 2-3 πολύχρωμα μαξιλάρια στον καναπέ και απόφυγε τις υπερβολές. Μινιμαλισμός και στο καθιστικό σου!

xx