Η καθεμία από εμάς ξοδεύει για τα ρούχα της το ποσό που μπορεί να διαθέσει και κρίνει ότι την παίρνει να δώσει. Όχι, δε θα ξοδέψεις όλο σου το μισθό για να πάρεις μια τσάντα. Όχι, δε θα πάρεις το 100ο ζευγάρι γυαλιά όταν δεν έχεις πληρώσει το κινητό ή τους λογαριασμούς σου. Σε περίπτωση που δεν κάνεις παρορμητικές αγορές και βάζεις τις προτεραιότητες σου όπως θα έκανε ένα μεγάλο κι ώριμο κορίτσι, σου παρουσιάζω τα 5 πραγματάκια που ίσως να αξίζουν κιόλας μερικά χρήματα παραπάνω!

1. Jeans (λατρεμένα). Ήρθε η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι για τα τζιν αξίζει πλέον να δίνουμε περισσότερα χρήματα, κυρίως για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εφαρμογή αλλά και ποιότητα. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις περισσότερα φυσικά απ' όσα αντέχει η τσέπη σου, αλλά μια καλή επένδυση θα σε βγάλει από μικρά και περιττά denim έξοδα. Ένα και καλό,λοιπόν, που έλεγε και η γιαγιά μου.

2. Off- the-shoulders top. Ωραιότατο και πολύ σέξι. Φορέθηκε τις προηγούμενες σεζόν και θα φορεθεί και μερικές ακόμη. Οπότε, μ' αυτό το σκεπτικό, κάνεις μια ακόμη επένδυση σ΄ένα μπλουζάκι που θα φοράς αρκετά συχνά, αυτά που μ' αρέσει να λέω ''πλύνε - βάλε, βάλε - πλύνε''. Μιας και θα γίνει ένα με σένα αυτή την άνοιξη, τουλάχιστον ας είναι ποιοτικό και σικάτο! Πάρτο σε ουδέτερο χρώμα, θα με θυμηθείς.

3. Heeled Mules. Ε δε μ' αρέσουν, ψέμματα να πω; Καθόλου δε μ΄αρέσουν. Όμως, οφείλω επίσης να πω ότι είναι στη μόδα, ότι θα φορεθούν όσο κανένα άλλο παπούτσι και τουλάχιστον, μιας και αποφάσισες να τα φορέσεις, ας είναι ποιοτικά και γουστόζικα. Όχι ότι ένα πιο φτηνό παπούτσι δεν μπορεί να έχει το δικό του ξεχωριστό στιλ, αλλά και mules και κακής ποιότητας, αλήθεια δεν αντέχεται.

4. Backpacks. Ειδικά το προηγούμενο καλοκαίρι τα είδαμε να κυκλοφορούν όσο ποτέ άλλοτε. Από το σχολείο είχα να βάλω τσάντα στην πλάτη και από πέρυσι το κάνω ξανά και με μεγάλη αφοσίωση. Ένα σωστό backpack αντέχει τις κακουχίες, τις εκδρομές, τις φορτωμένες μέρες στη δουλειά ή στη σχολή. Πάρε ένα καλό (ενδεχομένως και λίγο τσιμπημένο στην τιμή) προκειμένου να το κρατήσεις για πολλές πολλές σεζόν ακόμη.

5. Pajama top. Για ένα ξεχωριστό ντύσιμο που θα μείνει σίγουρα αξέχαστο σε όλους. Κάτι τέτοια κομμάτια, αν είναι φτηνά ... δείχνουν φτηνά. Αξίζει λίγα χρήματα παραπάνω γιατί αποτελεί ένα statement piece για τις πιο ξεχωριστές περιστάσεις που σηκώνουν κάτι πιο sporty-casual-chic.

xx