Η είδηση ότι τα κραγιόν έχουν ημερομηνία λήξης πρέπει να ήταν για πολλές ένα τραυματικό γεγονός. Δύσκολα αποχωρίζεσαι τα κραγιόν σου, ειδικά κι όταν αυτά δεν έχουν φτάσει καν στο τέλος τους. Θέλω να φανείς δυνατή και να δεχτείς ότι το μεγαλύτερο διάστημα που μπορείς να κρατήσεις ένα κραγιόν και να το χρησιμοποιείς δεν μπορεί με τίποτα να ξεπερνάει τα δυο χρόνια. Αντίο, λοιπόν, αγαπημένο nude κραγιόν!

Πώς θα καταλάβεις όμως ότι πρέπει να το πετάξεις; Υπάρχει το ενδεχόμενο, που λες, να χρειαστεί να το αποχωριστείς πριν ολοκληρωθούν τα δύο χρόνια χρήσης σε περίπτωση που συμβούν τα εξής: έντονη μυρωδιά που σε βάζει σε σκέψεις, διαφορετικό χρώμα από αυτό που είχε αρχικά και μεγάλη αλλαγή στην υφή που είχες συνηθίσει. Μιας και το χρησιμοποιείς τόσο κοντά στο στόμα σου, οφείλεις επίσης να το πετάξεις αν ήσουν άρρωστη, με το σκεπτικό ότι έχει πολλά περισσότερα μικρόβια πάνω του. Στην ανάγκη, μη βάζεις κραγιόν όταν είσαι άρρωστη ρε παιδί μου κι εσύ!

Αν το κραγιόν σου κι εσύ δεν έχετε κλείσει ακόμη τα δυο χρόνια, προτείνω να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips για να έχετε μακροχρόνια σχέση τα δυο σας: 

1. Να το καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση. Βαριέσαι το ξέρω, αλλά ένα πέρασμα με λίγο οινόπνευμα ανά διαστήματα έστω είναι τουλάχιστον απαραίτητο.

2. Φύλαξε το στο ψυγείο. Κάπως έτσι θα αποτρέψεις το κραγιόν σου από το να λιώσει μέσα στη τσάντα σου (άντε καλέ που έχει συμβεί σε μένα).

xx