Αν έχεις πάει σε σπα (λέμε αν), θα ξέρεις ότι σε οποιαδήποτε υπηρεσία ομορφιάς/καθαρισμού προσώπου βρεθείς, σου βάζουν μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπο. Μπορεί να το έχεις δει και σε καμία ταινία επίσης, όπου η πρωταγωνίστρια λέει να χαλαρώσει σε κέντρο ομορφιάς με τις φίλες της κι εσύ σκας από το κακό σου. Όπως και να χει, όπου και να το έχεις δει, να ξέρεις ότι η ζεστή πετσέτα στο πρόσωπο δε χρησιμοποιείται απλά για εντυπωσιασμό!

Οι ειδικοί αναφέρουν πως μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπο μας κάνει πάρα πολύ καλό μιας και ανοίγει τους πόρους, μαλακώνει το δέρμα μας και επιτρέπει σε όλα αυτά τα προϊόντα για το πρόσωπο που χρησιμοποιούμε να έχουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Όλα καλά μέχρι εδώ. Οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης ότι η πετσέτα δεν πρέπει με τίποτα να είναι υπερβολικά ζεστή γιατί το μόνο που θα πετύχουμε είναι κανένα έγκαυμα στο πρόσωπο. Όπως είναι λογικό κι αναμενόμενο, δεν έχουμε στα σπίτια μας το ειδικό μηχάνημα που ζεσταίνει πετσέτες (αν το έχεις, γράψε διεύθυνση στο inbox) αλλά ευτυχώς έχουμε εναλλακτικές. Μπορείς να μουλιάσεις μια πετσέτα προσώπου και έπειτα να τη βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Προσωπικά, προτιμώ να την σιδερώσω για να ζεσταθεί και να μην βάλω σε κίνδυνο την κουζίνα και το σπίτι μου. 

Hot towel tips!

Μπορείς να ρίξεις μερικά από τα αγαπημένα σου έλαια στο νερό όπου θα μουλιάσεις την πετσέτα σου, ώστε να κάνεις μια κανονική αρωματοθεραπεία στο σπίτι.

Επίσης, μπορείς να βάλεις μάσκα προσώπου και μετά από 15' να βάλεις από πάνω τη θερμή πετσέτα μέχρι και 1' πριν έρθει η ώρα να βγάλεις τη μάσκα.