Η άνοιξη, που λες, δεν είναι καθόλου μα καθόλου μακριά - κι αυτό στο λέω με πόνο στην καρδιά γιατί είμαι (ήμουν και θα είμαι) παιδί του χειμώνα. Βέβαια, αν σκεφτεί κανείς τις αλλαγές στην ντουλάπα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ, μέχρι κι εγώ ανυπομονώ για τη νέα σεζόν κάπου πολύ βαθιά μέσα μου. Από τα μέση Μαρτίου, λοιπόν, ξεκινάει αυτή η ευχάριστη εποχή που μας προετοιμάζει για το καλοκαίρι, τον ήλιο, τις ωραίες μέρες που σε τραβούν για βόλτες και εκδρομές. Ε κάπου εδώ σου έρχεται η λαχτάρα να κάνεις αλλαγές στα μαλλιά σου, σε χρώμα ή κούρεμα, έτσι ρε παιδί μου για να γιορτάσεις κι εσύ όπως μπορείς τα λουλούδια που ανθίζουν και τη φύση που οργιάζει.

Όπως λένε και στο χωριό μου, keep it simple και keep it natural, οπότε αυτό λέμε να κάνουμε κι αυτή τη σεζόν.

Κράτα το φυσικό σου. Σύμφωνα με τα catwalks, τα trends όσον αφορά το ντύσιμο, τα μαλλιά και το μακιγιάζ, βρίσκονται ανάμεσα σε φυσικούς και nude τόνους. Αν θελήσεις να κάνεις ανταύγειες, φρόντισε να τις επιλέξεις σύμφωνα με την ίδια λογική, επίλεξε αποχρώσεις που να μοιάζουν λες και τα μαλλιά σου άνοιξαν φυσικά από τον ήλιο. Ιδανικά βρες μια απόχρωση ένα ή δυο τόνους - το πολύ - πιο ανοιχτούς από το φυσικό σου. Αν είσαι πολύ μακριά από το φυσικό σου (ναι εσύ η καστανή, που έγινες ξανθιά, για σένα μιλάω), μικρό το κακό - απλά φρόντισε να βάφεις συχνά τη ρίζα σου, ώστε να δείχνουν φυσικά.

Δοκίμασε το hair strobing. Όπου ανοίγεις λίγο τα μαλλιά που βρίσκονται περιμετρικά του προσώπου σου, έτσι ώστε να φωτίζεται παραπάνω τα χαρακτηριστικά σου. Την προηγούμενη άνοιξη, το ζητούμενο ήταν να φαίνεται πιο αδύνατο το πρόσωπο, γι' αυτό και οι πιο σκούρες ανταύγειες είχαν την τιμητική τους. Φέτος, η λάμψη του προσώπου μας απασχολεί σαφώς περισσότερο. Φαντάζομαι θα θυμάσαι ότι και το μακιγιάζ μας θα κινηθεί σε φυσικούς τόνους (στο έχω πει 4356 φορές μέχρι τώρα!), ώστε να αναδειχθεί όσο γίνεται η φυσική μας ομορφιά.

Layage, το νέο balayage. Αυτή η τεχνική εφαρμόζεται όπως ακριβώς φαίνεται στην αμέσως προηγούμενη εικόνα και εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό, δηλαδή την επιθυμία για όσο πιο φυσικό αποτέλεσμα γίνεται. Έτσι, επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή ακρίβεια στο χρώμα!

Ronze και αναρχία. Αυτό το χρώμα, πέρα από το τοπ για την εποχή, είναι από τα πολύ αγαπημένα μου. Πρόκειται γι' αυτό το χαλκινοκόκκινο χρώμα που έχει κάπου μέσα του μια δόση χρυσού για ακόμη πιο ξεχωριστές - ginger εμφανίσεις. Για να σου πω την αλήθεια, ένα τέτοιο χρώμα θέλει μεγάλη αφοσίωση και περιποίηση, συχνή ανανέωση, χρόνο και χρήμα. Από την άλλη, πώς μπορείς να του αντισταθείς;

xx