Ο κόσμος των αρωμάτων είναι γεμάτος ανακρίβειες και μυστικά, αλλά αν ασχοληθείς και το ψάξεις λίγο παραπάνω, θα τα ανακαλύψεις όλα. Μάζεψα και μοιράζομαι μαζί σου 6 αλήθειες για τα αρώματα που κάθε κορίτσι θα ήθελε να ξέρει, μιας και το άρωμα είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου, μια μυρωδιά που χαρακτηρίζει εσένα και το στιλ σου.

1. Αυτές που έχουν κόλλημα με τα γλυκά, επιλέγουν αντίστοιχα αρώματα. Στόχος γι' αυτή την κατηγορία κοριτσιών αποτελούν τα πιο γκουρμέ αρώματα, τα φρουτώδη, αυτά που θυμίζουν κάτι σε τροφή. Η αίσθηση της γεύσης είναι στενά συνδεδεμένη με την αίσθηση της οσμής, οπότε μη σε παραξενεύει αυτό το γεγονός. Απλά σκέψου πόσο μπορεί να σε τρελάνει η μυρωδιά του αγαπημένου σου φαγητού ή γλυκού!

2. Τα συστατικά των αρωμάτων, δε γνωρίζουν από φύλο. Και κάπως έτσι σταματάς να νιώθεις άσχημα που φοράς αντρικό άρωμα. Το μπουκαλάκι, η συσκευασία γενικότερα αλλά και το όνομα του είναι τα στοιχεία που κάνουν το διαχωρισμό ανάμεσα σε αντρικό και γυναικείο.

3. Ο εμετός της φάλαινας είναι το Νο1 αγαπημένο συστατικό των αρωματοποιών. Θέλω να σου πω με βεβαιότητα ότι δεν έχω χάσει τα λογικά μου όσο γράφω αυτό το άρθρο. Θα σου εξηγήσω όμως γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο (έλα, μη γελάς): η φάλαινα τρώει μερικές σουπιές κι αυτό που εκκρίνει, μετά από κάποια διαδικασία που κρατάει 2-3 χρόνια και περιλαμβάνει έκθεση στον ήλιο και στο αλάτι, δημιουργεί ένα συστατικό που το θέλουν σαν τρελοί οι αρωματοποιοί.

4. Όλα τα αρώματα έχουν συνθετικές ουσίες. Όχι μόνο τα συνθετικά σου μπλουζάκια, αλλά και το άρωμα που φοράς.

5. Τα λουλούδια από την Grasse (της Γαλλίας) είναι πιο ακριβά από χρυσό. Από εκεί έρχεται η καλύτερη ποιότητα σε γιασεμί και τριαντάφυλλο κι αν σκεφτεί κανείς το πόσα αρώματα παράγονται, φαίνεται κάαααπως λογικό να θεωρούνται τόσο πολύτιμα (μα πιο ακριβά κι από το χρυσό;). Να σκεφτείς επίσης ότι επιλέγονται ένα - ένα με το χέρι και χρειάζονται πολλές χιλιάδες ακόμη και για τις μικρές ποσότητες αρωμάτων.

6. Η μυρωδιά της βανίλιας είναι εθιστική. Και δεν το λέω εγώ αυτό, έχει αποδειχτεί επιστημονικά. Όταν μυρίζεις τη βανίλια, είτε σε παγωτό είτε σε κρέμα σώματος, μόνο ωραία μπορείς να νιώσεις. Έχει αποδειχτεί, λοιπόν, ότι η βανίλια έχει ένα αφροδισιακό χαρακτηριστικό και μαγεύει κυριολεκτικά το νευρικό μας σύστημα όταν τη μυρίζουμε και μας κάνει να νιώθουμε μια αίσθηση σιγουριάς. Άκου να δεις δηλαδή.

xx