Με αφορμή τη μέρα αφιερωμένη στα pancakes, είπαμε να ασχοληθούμε με την τελευταία τάση στο χτένισμα των μαλλιών: το pancaking. Μπορεί να το ακούς και να σου ανοίγει την όρεξη και αντί για μαλλιά, εσύ να σκέφτεσαι σοκολάτα, φράουλες και τριμμένο μπισκότο - αλήθεια σου λέω, δεν ήταν ο σκοπός μου αυτός. Το pancaking δεν αφορά μόνο σ' αυτή την τέχνη της τηγανίτας, αλλά και στην τέχνη του τέλειου χτενίσματος, που δίνει στα μαλλιά σου έναν άλλο αέρο, λίγο πιο αρχοντικό.

( Chiara Ferragni, είσαι είδωλο!)

Τι ακριβώς είναι το pancaking; Ξεκινάς την πλεξούδα σου από ψηλά όπως η Chiara, προσθέτεις μαλλί καθώς κατεβαίνεις και στο τέλος έχεις καταφέρει να συμμαζέψεις όλα σου τα μαλλιά σε μια τέλεια πλεξούδα. Προκειμένου να μη φαίνεται στημένη και ξενέρωτη, χαλαρώνεις λίγο τα μαλλιά σου, δημιουργώντας πιο χαριτωμένη πλέξη. Εξαρτάται βέβαια κι από το πόσο μακριά είναι!

Σε περίπτωση που έχεις πιο κοντά μαλλιά πάντως, χαλάρωσε, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Και για σένα υπάρχει λύση!

Μπορείς να τα πιάσεις στο κεφάλι σου, ώστε να μην καταλαβαίνει κανείς πόσο μακριά ή κοντά είναι (το τέλειο καμουφλάζ). Φυσικά, αν βγεις έτσι για ποτό, εγώ να ξέρεις θα σε παραδεχτώ. Ειδικά αν φορέσεις κι ένα μαύρο ζιβάγκο, πιστεύω ότι θα τραβήξεις όλα τα βλέμματα πάνω σου, χωρίς να βγάλεις πόδια ή στήθος - ξαναλέω, σέξι δεν είναι μόνο το προκλητικό!

(Drew Barrymore, άλλη θεά από κει)

Βλέπεις ότι γενικώς υπάρχει μεγάλη ελευθερία σ' αυτό που μπορούμε να αποκαλέσουμε ''Pancaking'' στα μαλλιά, από τις πιο χαλαρές, στις πιο μαζεμένες κοτσίδες, σ' αυτές που κάνουν στεφάνι γύρω από το κεφάλι, σ' αυτές που είναι ένα βήμα από το να διαλυθούν και σχηματίζουν θαρραλέα πλεξούδα στο τέλος. Ε αυτή η τελευταία είναι σαν της αγαπημένης Drew!

Δες τη photo gallery για περισσότερες ιδέες!

xx

Φωτογραφίες