Ναι κάνεις οικονομία. Ναι αποφεύγεις (με μεγάλη δυσκολία) να αγοράζεις καινούρια ρούχα. Ναι δεν πέρασες ούτε καν από τις βιτρίνες για να μην μπεις σε πειρασμό. Ναι πολύ καλά κάνεις. Έχουμε γεμίσει τις ντουλάπες μας με τόσα ρούχα που δε φτάνουν ούτε δυο ζωές για να τα φορέσουμε όλα και να τα χαρούμε. Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις τη δική σου shopping therapy κάποια στιγμή πριν το τέλος των εκπτώσεων, σου προτείνω να αγοράσεις μερικά από τα παρακάτω κομμάτια που βολεύουν πολύ, ταιριάζουν σε πολλές περιστάσεις, πολλά από αυτά είναι κλασικά και μπορείς να τα φοράς για χρόνια. Αν έχεις πάρει ήδη ρούχα στις φετινές εκπτώσεις, απλά αγνόησε το άρθρο.

1. Camel Coat. Για εκείνες τις περιστάσεις που δε σε καλύπτει το πιο σπορ μπουφάν σου και θέλεις κάτι πιο formal - σαν να λέμε εκδηλώσεις, συνέντευξη για δουλειά, γενέθλια φίλης. Δε σου λέω να πάρεις μαύρο γιατί έχει πολυφορεθεί πια!

2. Bow - Tie μπλούζα. Δεν έχει γιατί! Μα είναι της μόδας. Μας αρέσει γιατί συνδυάζει μια γυναικεία πινελιά σε ένα κομμάτι που ξεπήδησε από την αντρική ντουλάπα - έστω ότι μοιάζει στο λευκό πουκάμισο του καλού σου, αν εξαιρέσεις το φιόγκο.

3. Πολλά δαχτυλίδια (κι ας είναι και ψεύτικα - δε μας ενοχλεί). Αναδεικνύουν το μανικιούρ σου και κάνουν τα χέρια σου να δείχνουν πιο girly ακόμη κι αν έχεις φάει τα πετσάκια σου (όχι εσύ, μια φίλη σου από το χωριό). Μινιμαλισμός στο κόσμημα λοιπόν!

4. Shoulder - bag. Για να μην κουβαλάς κάθε μέρα το σακίδιο ή την τσαντάρα της δουλειάς, προτείνω κάτι πιο μικρό και ελαφρύ που θα σε βολέψει απίστευτα στην έξοδο ή στη βόλτα για καφέ.

5. (Γυαλιστερό) blazer. Αν σπουδάζεις ακόμη, ίσως να μη σου χρειαστεί άμεσα. Αν, όμως, δουλεύεις, σε εκδηλώσεις και συναντήσεις θα σου λύσει τα χέρια. Εξαρτάται πάντα από την επισημότητα της περίστασης.

6. Καθημερινό μπλουζάκι. Και μαρινιέρα μας κάνει! Αποτελεί ένα κλασικό κομμάτι που είναι πάντα στη μόδα και ταιριάζει με τα περισσότερα κομμάτια της ντουλάπας σου.

7. Ζιπ κιλότ. Αν τη συνδυάσεις σωστά, θα πετύχεις ένα τέλειο και ξεχωριστό look για το γραφείο ή το ραντεβού - δε χρειάζεται να βάλεις απαραίτητα κάτι αποκαλυπτικό για να είσαι σέξι.

8. Lace - Up φλατ παπούτσια. Αυτά κι αν είναι στη μόδα! Δε βαρέθηκες πια τις εξόδους με το τακούνι;

9. Flared τζιν παντελόνι. Ποτέ δε λέει να φύγει από τη μόδα αυτό το στιλ πια. Κακά τα ψέματα, ένα τέτοιο παντελόνι δεν ταιριάζει σε όλες. Εσύ που είσαι ψηλή κι αδύνατη, φόρεσε το με άνεση. Οι υπόλοιπες που δεν έχουμε αναλογίες μοντέλου, βολευόμαστε με τα boyfriends ή έστω τα skinny (σε 2-3 νούμερα μεγαλύτερα από το κανονικό).

10. Ουδέτερο βερνίκι νυχιών. Έτσι, για την αλλαγή! Θα σου χρειαστεί κάποια στιγμή, ίσως με τα πρώτα σημάδια της άνοιξης!

xx