Κανόνισες να βγεις αμέσως μετά τη σχολή ή το γραφείο και δεν προλαβαίνεις καν να περάσεις από το σπίτι για ένα φρεσκάρισμα. Χαλάρωσε, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Υπάρχει λύση! Αν σκεφτείς ότι το μέσο κορίτσι σε μια κανονική μέρα θα χρησιμοποιήσει στο μακιγιάζ του foundation, concealer, blush, eyeliner και τα σχετικά, με μερικά μόνο βήματα, θα πετύχεις το τοπ βραδινό μακιγιάζ που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα.

Tips:

  • Βρες ένα χώρο με τον καλύτερο δυνατό φωτισμό για να φρεσκαριστείς (η τουαλέτα του γραφείου σου μπορεί να αποδειχτεί το πιο κατάλληλο μέρος γι' αυτό το σκοπό).
  • Πέρασε το πρόσωπο σου με ένα χαρτομάντιλο, ώστε να απομακρύνεις τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα όλης της ημέρας.
  • Βάλε την ενυδατική σου (για να πάρει τα πάνω του το δέρμα σου) και για να έχεις μια καλή βάση ώστε να στρώσεις καλύτερα το μακιγιάζ σου.
  • Μη φοβηθείς να κάνεις πιο έντονα τα χείλη και τα μάτια σου, αυτά είναι τα κλειδιά του βραδινού μακιγιάζ!

Βήμα 1ο

Αύξησε τη σκιά σου, περνώντας μερικές ακόμη στρώσεις πάνω από την ποσότητα που ήδη είχες. Μπορείς να βάλεις κάποια σκούρα απόχρωση, αλλά τα πιο ουδέτερα είναι πάντα από τις πιο safe επιλογές.

Βήμα 2ο

Ήρθε η ώρα για να διορθώσεις το eyeliner σου! Περνάς με το μολύβι σου την πάνω και την κάτω σειρά βλεφαρίδων με το χρώμα της επιλογής σου. Προσωπικά, προτείνω το μαύρο γιατί δεν έχεις πολύ χρόνο για να κάνεις δοκιμές. Μπορείς βέβαια να προσθέσεις λίγο glitter - σε καμία βραδινή έξοδο δε θα είναι περιττό.

Βήμα 3ο

Βάζεις μάσκαρα φυσικά!  Έπειτα, περνάς με το concealer σου τα σημεία που έχουν διχρωμίες ή σημάδια που θέλεις να καλύψεις. Μπορεί - λέμε τώρα - να εμφανίστηκε κανένα σπυράκι κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην το είχες πάρει ακόμη χαμπάρι. 

Βήμα 4ο

Μην ξεχάσεις να σε φωτίσεις. Πάρε το blush ή το bronzer σου και πέρνα τα εξής δυνατά σημεία: ζυγωματικά, πηγούνι, μέτωπο, εσωτερική γωνία ματιού. Μπορείς να συνδυάσεις blush και bronzer, κανείς δε θα σου πει όχι.

Βήμα 5ο

Τα χείλη σου! Διάλεξε μια σκούρα απόχρωση ή ένα nude κραγιόν, ώστε να ολοκληρώσεις το βραδινό σου μακιγιάζ. Αν θεωρείς ότι το μακιγιάζ σου είναι ήδη αρκετά έντονο, ένα ουδέτερο χρώμα στα χείλη είναι ό,τι πρέπει. Αντίθετα, αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι μια πινελιά παραπάνω, βάλε το κλασικό κόκκινο κραγιόν που βρίσκεται σε κάθε νεσεσέρ.

Υ.Γ. Απλά μην ξεχάσεις να έχεις όλα τα παραπάνω εργαλεία ομορφιάς μαζί σου όλη τη μέρα!

xx