Σαν ορισμό το φλερτ ή ερωτοτροπία σημαίνει την εκδήλωση ερωτικής συμπάθειας με συμπεριφορά που εκδηλώνει το ενδιαφέρον ενός προσώπου προς ένα άλλο πρόσωπο. Στην εποχή μας, με τα κοινωνικά δίκτυα μέσω τεχνολογίας να έχουν φτάσει στα ύψη και τα εν φύση κοινωνικά δίκτυα να κατρακυλούν στην κατηφόρα, η γενιά μας… θα ξεχάσει πώς να φλερτάρει.

Όταν βρίσκεσαι σε σχέση, την περίοδο εκείνη πραγματοποιούνται κάποιες υποχωρήσεις από τις δυο μεριές. Συχνά ακούς από τον σύντροφό σου φράσεις όπως: «Τι εννοείς πως θα περιμένεις τη φίλη σου στην καφετέρια; Κι αν έρθει και σου την πέσει κάποιος;» ή «Μετά τις 12 δεν βγαίνεις χωρίς εμένα, ούτε με φίλες μόνη (ούτε κολλητούς εννοείται)» και το κορυφαίο «Αυτή η φούστα είναι πάνω από το γόνατο, δεν σε κυκλοφορώ έτσι». Όμορφα…, συμβαίνουν κι αυτά στα ζευγάρια, μα όλες αυτές οι προτάσεις θα είχαν έστω μια λογική, αν έξω οι νέοι φλέρταραν και όντως σου την «έπεφταν». Τώρα από τη μεριά που είσαι στην τέλεια φάση των “Singles”, περιμένεις να βιώσεις τις επιδράσεις της ελευθερίας, του flirting και τα αναμενόμενα εν συνέχεια. Αλλά ζεις στο 2016.

Πηγαίνεις σε μια καφετέρια και ανακαλύπτεις πως και γυμνός να μπει κάποιος, δε θα τον προσέξει κανείς. Παντού γύρω υπάρχουν μόνο οθόνες τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίες απολαμβάνουν τον καφέ τους. Κι αναρωτιέσαι, αν εκείνο το ζευγάρι στο τελευταίο τραπεζάκι, χαμένοι στα κινητά τους εδώ και μια ώρα, επικοινωνούν μεταξύ τους;

Συλλογίζεσαι αν την περίοδο που ήσουν εσύ σε σχέση, έχασες κάποιο νέο κανόνα φλερτ ή κάποια νέα τάση της διαδικασίας. Και στεναχωριέσαι για τις φίλες σου, καμιά εικοσαριά σίγουρα, που είναι μόνες εδώ και 8 χρόνια. Ηλικίες από 20- 35, κάθονται και περιμένουν τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο. Ενώ όλοι οι πρίγκιπες μάλλον έχουν εγκλωβιστεί από τον δράκο της τεχνολογίας μέσω εφαρμογών.

Και μια μέρα ανακαλύπτεις το μυστικό, ανοίγεις το Play Store, κάνεις εγκατάσταση μιας εφαρμογής όπως « ….- Meet, Chat, Friend» (κι άλλες παρόμοιες εφαρμογές) και βρίσκεις όλους εκείνους που είχες δει στην καφετέρια να ορμάνε να σου κάνουν check (κινήσεις flirt και wink) και αιτήματα στο chat, χωρίς να ξέρουν με ποιον συνομιλούν στην πραγματικότητα.Πόσο πιο εύκολη έγινε η ζωή για τους πρίγκιπες. Κι εσύ έχοντας φρικάρει, διαγράφεις την εφαρμογή και εύχεσαι η γενιά μας να μην είναι η τελευταία που θα θυμάται πώς ήταν να μιλάς, να φλερτάρεις, να συζητάς με έναν άλλον άνθρωπο σε ζωντανή μετάδοση δίχως τεχνολογία.

A.M

Πηγή: neopolis.gr