Ναι, η προφανής απάντηση είναι ότι βασικά του αρέσεις, όμως αυτή η φράση μπορεί να έχει αρκετές, διαφορετικές μεταξύ τους σημασίες, ανάλογα με τη χρονική στιγμή που ξεστομίζονται, τη συγκυρία και φυσικά την ταυτότητα εκείνου που τη λέει. Για παράδειγμα...

Όταν τη λέει ο πρώην σου στις 3 τα ξημερώματα

Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει σκοπό να σε διεκδικήσει ξανά (σ' αυτή την περίπτωση, μάλλον θα επιστράτευε τα μεγάλα όπλα, δηλαδή το "σ' αγαπώ") όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει βάλει στο μυαλό του να σε ρίξει στο κρεβάτι (πάλι). Πρόσεχε πώς θα αντιδράσεις... Μπορεί να του λείπεις εσύ ή... κάτι άλλο!

Όταν στο λέει ενώ σε κοιτάζει βαθιά στα μάτια

what does I like you mean

Γενικά όταν κάποιος σε κοιτάζει όταν σου μιλάει σημαίνει ότι εννοεί κάθε λέξη. Να τον πιστέψεις! Κανένας άντρας δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο στα ψέματα και να σε κοιτάζει ταυτόχρονα (τουλάχιστον, κανένας που δεν έχει πάρει υποψηφιότητα για Όσκαρ).

Όταν το λέει μεθυσμένος

Εάν η φράση αυτή έφτασε σε εσένα μέσω sms, ανορθόγραφη και σταλμένη τρεις φορές, τότε μάλλον σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχει σταματήσει 2-3 ποτά πριν κι ότι την επομένη το πρωί μάλλον θα τηλεφωνήσει για να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του. Βέβαια, εάν θέλεις να του αρέσεις, δεν είναι και τόσο άσχημα νέα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το αλκοόλ μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τις αναστολές μας και να ξεστομίσουμε πράγματα που σίγουρα νιώθουμε αλλά διστάζουμε να ομολογήσουμε όταν είμαστε νηφάλιοι.

Όταν το λέει αμέσως μετά το σεξ

what does I like you mean

Σε γενικές γραμμές, μην πιστεύεις τίποτα από όσα λέει ένας άντρας που μόλις έκανε σεξ. Το μόνο που μπορείς να κρατήσεις με σιγουριά σαν πληροφορία είναι ότι πέρασε πολύ καλά μαζί σου και σε ευχαριστεί για την υπέροχη νύχτα.

Όταν δείχνει σαν να ξαφνιάζεται κι ο ίδιος από την πληροφορία

what does I like you mean

Προφανώς κάτι έγινε που τον έκανε να σε παραδεχτεί, κάτι που ποτέ δεν περίμενε από εσένα, κάτι που τον εντυπωσίασε! Μπράβο σου!

Όταν απαντάει στο «σ' αγαπώ»

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά καταλαβαίνεις. Δεν σ΄αγαπάει... Του έδωσες την ευκαιρία να το δηλώσει και προτίμησε κάτι πιο χλιαρό, να σου πει «μ' αρέσεις». Τα καλά νέα είναι ότι δεν θέλει να σου πει ψέματα. Βέβαια, εσύ έτσι κι αλλιώς πληγώθηκες, αλλά ας του αναγνωρίσουμε ότι κατά βάθος είναι καλό παιδί...