Όντας μικρότεροι, θεωρούσαμε ότι ο έρωτας και η αγάπη, τουλάχιστον όσον αφορά το αντίθετο φύλο, είναι περίπου το ίδιο πράγμα. Σταδιακά κι αφού μεγαλώναμε και βιώναμε τη μία εμπειρία μετά την άλλη (σχέσεις, χωρισμοί, one night stands, κολλήματα κλπ) ξεκινήσαμε να τα διαχωρίζουμε στο μυαλό μας.

Μέχρι που φτάνουμε στα φοιτητικά χρόνια και τα πάντα φαντάζουν πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Γιατί:

1.

- Όταν είμαι ερωτευμένος με κάποια, μαθαίνω τα χόμπι της, ασχολούμαι με αυτά και προσπαθώ να περνάω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της.

- Όταν αγαπώ κάποια, στηρίζω τις αγαπημένες της ασχολίες, αφήνω προσωπικό χρόνο στην καθημερινότητά της και δε φοβάμαι ότι το shopping therapy ή μια μπάλα του βόλεϊ θα με αντικαταστήσει στη ζωή της.

2.

- Όταν είμαι ερωτευμένος με κάποια, τη θέλω το βράδυ στο κρεβάτι μου και φαντάζομαι ένα σωρό πράγματα που θα λάμβαναν χώρα αν ήμασταν μαζί.

- Όταν αγαπώ κάποια, την έχω ανάγκη όλη μέρα στη ζωή μου θέλοντας να μοιραστώ μαζί της κάθε μου πρόβλημα, ανησυχία αλλά και χαρά κι επιτυχία.

3.

- Όταν είμαι ερωτευμένος με κάποια, κάθε δεκάλεπτο που περνάει τα συναισθήματα μου αλλάζουν, άλλοτε προς το καλύτερο άλλοτε προς το χειρότερο.

- Όταν αγαπώ κάποια, ο συναισθηματικός μου κόσμος είναι πιο σταθερός από ποτέ.

4.

- Όταν είμαι ερωτευμένος με κάποια, δε με ενδιαφέρει κανένα εμπόδιο που ίσως σταθεί ανάμεσά μας. Ξέρω ότι μπορώ να το ξεπεράσω. Έτσι απλά.

- Όταν αγαπώ κάποια, προσπαθώ να συναντώ όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια ανάμεσα στη σχέση μας και σκέφτομαι δύο και τρεις φορές τις συνέπειες ενός προβλήματος που ίσως παρουσιαστεί.

5.

- Όταν είμαι ερωτευμένος με κάποια, κάτι μπορεί να γίνει κι αυτός ο έρωτας να μου φύγει εντελώς. Σα να μην υπήρξε ποτέ.

- Όταν αγαπώ κάποια, κατά 99,9% θα συνεχίσω να την αγαπώ βαθιά μέσα μου για πάντα. Ότι κι αν γίνει. Ότι κι αν μας χωρίσει.

6.

- Όταν είμαι ερωτευμένος με κάποια, θα έδινα τα πάντα αυτή η κάποια να είναι ευτυχισμένη ...μαζί μου!

- Όταν αγαπώ κάποια, θα έδινα τα πάντα αυτή η κάποια είναι ευτυχισμένη. Αυτό.

Και προσωπικά πιστεύω, ότι σε αυτή την τελευταία πρόταση υπάρχει ολόκληρος ο ορισμός του τι σημαίνει αγάπη...

 

Πηγή: neopolis.gr