Η πρωινή ρουτίνα ομορφιάς μπορεί να σου μοιάζει ασήμαντη αλλά μόνο αυτό δεν είναι, darling. Πολλές από τις συνήθειες μας έχουν διάφορα να πουν για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα μας, έτσι λοιπόν και η beauty routine που ακολουθείς έχει αρκετά πράγματα να πει για σένα. Αν αφιερώνεις άπειρο χρόνο και χρήμα για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θες, αν με το ζόρι σηκώνεσαι από το κρεβάτι για να ετοιμαστείς και να βαφτείς, αν κάθε φορά τυχαίνει να φεύγεις τρέχοντας και με λουσμένα μαλλιά από το σπίτι, διάβασε με προσοχή τα παρακάτω:

*Σύμφωνα με την Vivian Diller, συγγραφέα του βιβλίου Face It: What Women Really Feel as Their Looks Change and What to Do about It, υπάρχουν 6 διαφορετικές προσωπικότητες όσον αφορά στην ομορφιά και την περιποίηση.

1. The beauty chameleon. Ανήκεις σ'αυτή την κατηγορία εσύ που ψάχνεις για έμπνευση στις beauty bloggers, στις celebrities και γενικά στα social media.

Το στιλ σου δεν είναι σταθερό, μεταβάλλεται ανάλογα με τα κέφια και τις επιρροές σου. Δεν είναι πάντα κακό αυτό γιατί μέσα σ' αυτή την αναζήτηση μπορεί να βρεις στο μέλλον το στιλ που σου ανήκει. Τι πρέπει να κάνεις; Να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στο τι νιώθεις, παρά στο πως δείχνεις. Το ένα θα επηρεάσει το άλλο χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να αντιγράψεις στο στιλ κάποιας άλλης! Τουλάχιστον βεβαιώσου ότι έχεις μάθει βασικές τεχνικές ομορφιάς!

2. The skin obsessive. Σε απασχολεί περισσότερο το να φροντίσεις σωστά το δέρμα σου, παρά το βάψιμο σου. Προτιμάς να καθαρίσεις το πρόσωπο σου σωστά και να βάλεις τις κρέμες σου, ακόμη κι αν χρειαστεί να φύγεις από το σπίτι χωρίς καθόλου μακιγιάζ.

Κάτι τέτοιο μπορεί να δείχνει ότι αντιμετώπισες προβλήματα με το δέρμα σου πιο παλιά, είτε αυτό σημαίνει ότι είχες λιπαρό δέρμα είτε ότι υπέφερες με θέματα ακμής. Αναγνωρίζεις τη μεγάλη σημασία της σωστής υγιεινής και του δέρματος που λάμπει - επειδή λάμπεις και μέσα σου και βασικά αντλείς αυτοπεποίθηση από τη φυσική εικόνα σου.

3. The basic beauty. Δεν έχεις καν κάποια καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς - κάνεις ό,τι σου έρθει με λίγα λόγια. Χρησιμοποιείς ό,τι προϊόντα βρίσκεις μπροστά σου, ενώ τα βασικά σου είναι η BBcream, η μάσκαρα και το κραγιόν. 

Αυτή η αντιμετώπιση μπορεί να έχει δυο εντελώς διαφορετικές εξηγήσεις: είτε έχεις τρομερά μεγάλη αυτοπεποίθηση και κρίνεις πως δε χρειάζεται να ασχοληθείς ιδιαίτερα με τον εαυτό σου, είτε απλά έχεις παρατήσει τον εαυτό σου και δεν έχεις και μεγάλη αυτοεκτίμηση. Πιστεύω πως ξέρεις καλά σε ποιά κατηγορία ανήκεις. Μπορεί φυσικά να σε έχει κερδίσει η μόδα και το μακιγιάζ να έχει μπει σε δεύτερη μοίρα για σένα (όλα μπορούν να συμβούν).

4. The beauty enthusiast. Βάζεις το ξυπνητήρι σου τρομερά νωρίς ώστε να προλάβεις τα πάντα: τέλεια μαλλιά, τέλειο μακιγιάζ, τέλεια ρούχα. Το τσαντάκι με τα καλλυντικά σου κοντεύει να σκάσει από τα προϊόντα που αγοράζεις. 

Σου αρέσει να ελέχγεις τα πάντα, να είσαι 100% οργανωμένη και προετοιμασμένη, να μη σου ξεφεύγει τίποτα. Έλα παραδέξου το, είσαι τελειομανής, έτσι; Πάντα στην ώρα σου, συνεπής, διπλοτσεκάρεις για να είσαι σίγουρη, φτάνεις αρκετά λεπτά πριν στα ραντεβού, ενώ πρέπει να είσαι κι αρκετά σκληρή με τον εαυτό σου όταν κάτι δεν πάει όπως το θες.

5. The pampered beauty. Τρέχεις στα κομμωτήρια για να ισιώσεις μαλλί και να κάνεις κανένα χτένισμα, έχεις πάντα προσεγμένο μανικιούρ και αν το άντεχες οικονομικά, θα είχες προσλάβει σίγουρα κάποιον για να φροντίζει το μακιγιάζ σου.

Και εδώ υπάρχουν δυο εκδοχές, από τη μία, δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και περιμένεις κάποιον άλλο να σε φροντίσει, από την άλλη, απλά δεν ενδιαφέρεσαι τόσο ώστε να ασχοληθείς εσύ η ίδια. Σε κάθε περίπτωση, και σε ποιά δεν αρέσει να τη φροντίζουν; Κάτι σαν μια ένοχη απόλαυση!

6. The beauty commuter. Σου αρέσει να κοιμάσαι τόσο πολύ που συνήθως φεύγεις από το σπίτι τρέχοντας και με μαλλιά βρεγμένα για να προλάβεις τις δουλειές σου. Δε σε απασχολεί καν το αν θα πας άβαφη στη δουλειά, αδιαφορείς ακόμη και για τα επικριτικά βλέμματα της συναδέλφου σου.

Φήμες λένε ότι σ' ενδιαφέρει πολύ η εμφάνιση σου (κι όμως), το πως δείχνεις στους άλλους και το αν είσαι όμορφη (και ποιά δεν τη νοιάζει δηλαδή), αλλά δεν έχεις το χρόνο και την πειθαρχία για να οργανωθείς όπως πρέπει. Μεγαλώνοντας, όμως, χρειάζεται να μάθουμε ότι είναι τουλάχιστον απαραίτητο να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, είτε αυτό σημαίνει πάω νωρίς για ύπνο ώστε να μην τρέχω, είτε ξυπνάω νωρίτερα από το κανονικό για να ετοιμαστώ σας άνθρωπος. Θα το συνηθίσεις με τον καιρό!

xx

 

Πηγή: Face It: What Women Really Feel as Their Looks Change and What to Do about It