Με σπουδές αρχιτεκτονικής αλλά με πάθος για το σχέδιο, ο Paco Rabanne ταυτιζόταν πάντα με την τόλμη και την καινοτομία. Ριζοσπαστική, αισθησιακή μόδα που αψηφά τις νόρμες και την ομοιομορφία. Η τέχνη της μόδας γίνεται ένα με τη δεξιοτεχνία και την τόλμη. Ο Paco Rabanne ανέπτυξε την ικανότητα να αποκαλύπτει το πνεύμα της κάθε εποχής μέσα από μια μοναδική οπτική. Το στυλ του Paco Rabanne ξεχωρίζει, ενοχλεί, αναστατώνει, ποτέ όμως δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά.

Από το Calandre το 1969, τα πρωτοποριακά και καινοτόμα αρώματα του οίκου Paco Rabanne έχουν συνοδεύσει άνδρες και γυναίκες στον κόσμο των φαντασιώσεών τους. Εμβληματικά αρώματα, που αντανακλούν έναν τολμηρό, σύγχρονο τρόπο ζωής: τα Black XS και Black XS for Her για τους απόλυτους ροκ σταρ, τα 1 Million και Lady Million για μια λαμπερή ζωή με ένα απλό χτύπημα των δακτύλων, το Invictus, που κυκλοφόρησε το 2013, για την ενσάρκωση της φαντασίωσης της νίκης.

Το 2015 έφτασε η στιγμή για τον Paco Rabanne να εφεύρει μια νέα ιστορία. Η απόλυτη φαντασίωση κάθε γυναίκας ήταν πάντα να είναι η μία και μοναδική. Εκείνη που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλες τις γυναίκες, εκείνη που υπερισχύει των κοινών θνητών με την τόλμη και την επιτυχία της. Στο πέρασμά της, η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά της καταποντίζουν τα πάντα. Αυτό που την καθιστά μοναδική είναι ότι δεν χρειάζεται να επιλέξει ανάμεσα στην ομορφιά και την ευφυΐα. Για εκείνη, η δόξα πηγάζει από μέσα της.

Με το Olympéa, ο οίκος Paco Rabanne ανοίγει ένα νέο, απόλυτα θηλυκό κεφάλαιο  στα αρώματά του. Πιστός στις καινοτόμες αξίες του, σύμφωνα με τις οποίες η πρόκληση αποκαλύπτει το πνεύμα της κάθε εποχής, ο Paco Rabanne έχει οραματιστεί ένα μοναδικό, προκλητικό αισθησιασμό, στον οποίο τίποτα και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Αυτή η σύγχρονη Κλεοπάτρα είναι η βασίλισσα των βασιλισσών, η γυναίκα που θριαμβεύει πάντα, το απόλυτο είδωλο. Προικισμένη με κάθε δύναμη, επιλέγει τον ήρωά της στα σκαλιά του Ολύμπου. Είναι μια ημίθεη, μα πάνω απ’ όλα γυναίκα. Μια θεϊκή γυναίκα.

ΕΝΑ ΘΕΙΟ ΦΥΛΑΚΤΟ

Το μπουκάλι εμπνεύστηκε ο Marc Ange, ένα σχεδιαστής με καταγωγή από τη Ρώμη. Κάθε δημιουργία του διέπεται από το συνδυασμό του πραγματικού με το φανταστικό, από το παράδοξο αλλά στην πιο αγνή του μορφή.

Η Olympéa κινείται στο ίδιο πλαίσιο, συνδυάζοντας με τόλμη τα αρχαία σύμβολα με την σύγχρονη αισθητική. Ένας τέλειος κύκλος που θυμίζει ιερό φυλακτό με θεϊκές ιδιότητες, τοποθετημένος μέσα σε ένα σκαλιστό, χάλκινο στέμμα. Στο μπροστινό μέρος, η σύνθεση θυμίζει τις δάφνες της νίκης. Από ψηλά, φέρνει στο νου το άγαλμα της φτερωτής Νίκης, που στην ελληνική μυθολογία ήταν η θεά που ενσάρκωνε τις νίκες και τις κατακτήσεις. Οι κλασικές αναφορές συναντούν με τόλμη και ισορροπία την art deco αισθητική.

«Η συμμετρία και η γεωμετρία εκφράζουν την υπερηφάνεια, αλλά οι αναλογίες και οι καμπύλες προσθέτουν τρυφερότητα και θηλυκότητα», εξηγεί ο Marc Ange.

Σαν ένα κόσμημα, το καπάκι αφαιρείται για να αποκαλύψει το άρωμα, υπογραμμίζοντας την πολύτιμη αξία του μπουκαλιού. Στο κουτί αποτυπώνονται τα φτερά της νίκης και ο χαρακτήρας της Olympéa: η γυναικεία έκφραση του θριάμβου, που αντικατοπτρίζεται στο απαλό ροζ, το καθαρό λευκό και τις ροζ χρυσές αποχρώσεις.