Υπάρχουν δύο είδη αντρών, από τη μία ο «σχεσάκιας» κι από την άλλη ο «ελεύθερος σκοπευτής». Ο πρώτος αγαπάει την αίσθηση της συντροφικότητας κι ανυπομονεί να γιορτάσει τον έρωτα σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται συνάπτοντας ουσιαστικές σχέσεις και μοιράζοντας βαθιά συναισθήματα με έναν άλλο άνθρωπο, σε αντίθεση με τον δεύτερο που διατηρεί την πεποίθηση πως υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο που τον περιμένει στην επόμενη γωνία, επομένως σπάνια επιτρέπει σε κάποια σχέση να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό. Συχνά υποθέτει πως όποια γυναίκα γνωρίζει και βγαίνει μαζί του, θα τον ερωτευτεί παράφορα, θα κολλήσει μαζί του και θα θέλει να τον παντρευτεί με συνέπεια να του στερήσει τη ζωή που κάνει.

Το παράδοξο στην υπόθεση (κι αρκετά ειρωνικό επίσης) είναι πως οι περισσότερες γυναίκες ελκύονται από τον συγκεκριμένο τύπο αντρών, δηλαδή τους άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δέσμευσης  - γιατί ...ας είμαστε ειλικρινείς, πάντα θέλουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε.

Η αλήθεια είναι πως ανεξάρτητα από το πόσο πνευματώδης, σέξι ή απίστευτα καλή είναι στο κρεβάτι μία γυναίκα, είναι πραγματικά απίθανο να καταφέρει να θεραπεύσει τη δεσμοφοβία ενός τέτοιου τύπου. Όχι επειδή πρόκειται για κάποια ανίατη ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει αντίδοτο, αλλά επειδή οι συγκεκριμένοι άντρες φαίνεται να λειτουργούν με κάποιου είδους χρονοδιακόπτη, ο οποίος απενεργοποιείται όποτε αισθανθούν έτοιμοι να κάνουν σχέση.

Αντί λοιπόν, να προσπαθείς να τον αποπλανήσεις και να επιστρατεύεις κάθε μέσο για να καταφέρεις να κάνετε σχέση, είναι προτιμότερο να μην επενδύεις τόσο κόπο, χρόνο και συναισθήματα πάνω του, καθώς εν τέλει, εσύ θα βρεθείς πληγωμένη. Απλά αποδέξου το γεγονός πως αν κάποια στιγμή ξεπεράσει τη φοβία του, θα είσαι η πρώτη που θα το μάθεις. Αν δεν το μάθεις ποτέ, τότε απ' ότι φαίνεται δεν ήσουν η τυχερή.Ωστόσο, μέχρι τότε, καλό είναι να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Εάν αν αναγνωρίζεις τα παρακάτω σημάδια, τότε απ' ότι φαίνεται ερωτεύτηκες κι εσύ κάποιον που αρρωσταίνει και μόνο που ακούει τη λέξη «δέσμευση»:

1. To να σε μπερδεύει είναι ειδικότητά του

Υπάρχουν φορές που δείχνει ξεκάθαρα ότι του αρέσεις, όμως υπάρχουν κι άλλες που αγνοεί την ίδια την ύπαρξή σου. Το συγκεκριμένο σημάδι δεν είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό για να καταλάβεις εάν πρόκειται για άτομο που φοβάται τις δεσμεύσεις, καθώς μπορεί να το παίζει άνετος και χαλαρός ή ίσως να είναι αρκετά απασχολημένος αυτό το διάστημα. Ωστόσο, αν μιλάμε για κάποιον δεσμοφοβικό, τα μπερδεμένα αυτά μηνύματα που σου στέλνει, μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν πως «δεν ενδιαφέρεται κι ιδιαίτερα» για το άτομο σου.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, για τον εαυτό σου και την ψυχική σου ηρεμία κυρίως, είναι να μην το παίρνεις προσωπικά. Έπειτα από τόσα χρόνια περιστασιακών σχέσεων, έχει αποκτήσει την εμπειρία που χρειάζεται, ώστε να δείχνει το κατάλληλο ενδιαφέρον, τόσο όσο για να σε κρατάει κοντά του, χωρίς όμως αυτό να πηγαίνει κάπου πιο σοβαρά.

2. Η άλλη ειδικότητά του είναι το σεξ

Είναι πολύ πιθανό και φυσικό, να ξέρει τι κάνει στο κρεβάτι. Εξάλλου έχει κάνει αρκετή εξάσκηση όλο αυτόν τον καιρό, μιας και σχεδόν όλες οι σχέσεις του περιστρέφονταν γύρω από το σεξ και μόνο.

3. Τα ραντεβού σας είναι της τελευταίας στιγμής ή τα κανονίζετε εντελώς παρορμητικά

Μήπως κάθε φορά που σου ζητάει να βρεθείτε είναι βράδυ ή μάλλον αργά το βράδυ και γενικά άκυρες ώρες; Μήπως κάθε φορά σε ρωτάει τελευταία στιγμή αν έχεις κανονίσει κάτι, ειδάλλως να βρεθείτε όσο πιο γρήγορα γίνεται, με την πρόφαση ότι θέλει να σε δει πολύ; Αν αναρωτιέσαι λοιπόν, γιατί δεν έχει υπάρξει ούτε ένα ραντεβού (εκτός από το πρώτο βέβαια) που να έχετε κανονίσει ώρα και μέρος από την προηγούμενη κιόλας μέρα, ξέρεις ακολουθώντας τις τυπικές διαδικασίες, είναι επειδή όλα τα υπόλοιπα σχέδια του ναυάγησαν και δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει.

Προφανώς και δεν είσαι στις προτεραιότητες του. Εάν σε θεωρούσε υποψήφια κοπέλα του ή ένιωθε πράγματα για εσένα, θα ανυπομονούσε να κανονίσει μαζί σου κι όχι μόνο μία φορά τη βδομάδα, αλλά και περισσότερες. Όταν όμως σε βλέπει σαν κάτι το περιστασιακό, προσπαθεί να σε ταιριάξει ανάμεσα στα όσα έχει προγραμματίσει να κάνει κι αν του βγει, του βγήκε. Βέβαια, αν κι εσύ του έχεις δώσει το δικαίωμα να πιστεύει πως είσαι κάθε φορά διαθέσιμη που σου στέλνει, τότε μην παραπονιέσαι για το πως σου φέρεται.

4. Τα περισσότερα ραντεβού σας περιλαμβάνουν το κρεβάτι του

Το να σε βγάζει κανονικά ραντεβού είναι μεγάλος κόπος για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να δεσμευτεί. Εξάλλου, κι έτσι το ίδιο καλά περνάει!

5. Δεν έχεις συναντήσει ποτέ τους φίλους του σε σημείο να αναρωτιέσαι αν ...υπάρχουν

Όσες φορές αποφασίσει να βγείτε σε μέρη, εκτός από την κρεβατοκάμαρά του, είστε μόνοι και δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποια κοινή έξοδος με την παρέα του. Ούτε καν που ξέρεις πόσοι είναι οι φίλοι του, ποιοι είναι και τι κάνουν στη ζωή τους, αφού δεν μιλάει ποτέ γι' αυτούς. Κι αν ξέρεις κάποια πράγματα, είναι χάρη στο facebook. Προφανώς και δεν θα υπάρξουν παρεΐστικα Σαββατόβραδα για φαγητό ή χαλαροί καφέδες τα απογεύματα της Κυριακής. Μην βάζεις τέτοιους στόχους στο μυαλό σου. Κι αυτό όχι επειδή φοβάται πως οι φίλοι του θα σε συμπαθήσουν. Φοβάται πως θα μπεις στην καθημερινότητα του κι έπειτα θα είναι δύσκολο να σε βγάλει από αυτή.

6. Η λέξη «σχέση» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του

Μην μπεις στον κόπο να τον ρωτήσεις που πηγαίνει όλο αυτό. Το πιο πιθανό είναι να τον τρομάξεις και να εξαφανιστεί για πάντα.

Εάν αναρωτιέσαι γιατί δεν συζητάτε ποτέ γι' αυτό που έχετε ή για το αν είσαι σε αποκλειστικότητα, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως δεν είναι γιατί περιμένει να ξεκινήσεις εσύ το θέμα. Πολύ απλά αποφεύγει τη συζήτηση σαν το διάολο το λιβάνι.

Πηγή: neopolis.gr