Εννοείται ότι πάνω από όλα είναι οι σπουδές σου και τα διαβάσματά σου (μπορεί να μας διαβάζουν και μαμάδες, ποτέ δεν ξέρεις), αλλά... η αλήθεια είναι ότι αυτά που θα θυμάσαι κάποτε από τη φοιτητική ζωή σου δεν θα είναι οι εξετάσεις, οι εργασίες και τα μαθήματα. Γι' αυτό, βάλε στην to do λίστα σου μερικές εμπειρίες που πρέπει να αποκομίσεις πριν πάρεις πτυχίο:

Να πας σε μερικά πάρτι της σχολής

Go to a College Party

Πήγαινε ακόμα και μόνη σου, αν ακόμη δεν έχεις κάνει πολλές γνωριμίες. Εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις συμφοιτητές σου και -πού ξέρεις;- ίσως κι εκείνο το πολύ cute αγόρι. Μόνο πρόσεξε: μην πιείς πολύ και αρχίσεις να κάνεις χαζομάρες!!!

Να φτιάξεις ένα φοιτητικό σπίτι όπως το ονειρεύεσαι

Decorate Your Dorm

Ακόμα κι αν πρέπει να περάσεις τα υπόλοιπα 4-5 χρόνια σε μια γκαρσονιέρα 30 τετραγωνικών, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να την κάνεις κουκλίστικη ώστε να θέλεις να προσκαλείς συνέχεια φίλους! Το ζητούμενο είναι να διαμορφώσεις έτσι το χώρο σου ώστε να δείχνει μοναδικός και να αντανακλά την προσωπικότητά σου. Πάρε μερικές ιδέες εδώ...

Να κάνεις ένα εκκεντρικό κούρεμα

Get a New Haircut

Η φοιτητική ζωή είναι η καλύτερη περίοδος για πειραματισμούς. Παίξε με την εικόνα σου, κόψε τα μαλλιά σου με ένα τρόπο που σου αρέσει σε άλλες κοπέλες αλλά δεν θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς στον εαυτό σου, δοκίμασε πολλά διαφορετικά στυλ. Μόνο έτσι θα ανακαλύχεις ποιο είναι πραγματικά το δικό σου.

Να μάθεις να μαγειρεύεις

Cook a Meal for Your Roommates

Από την άποψη του φαγητού, τα φοιτητικά χρόνια μπορεί να είναι μια αληθινή δοκιμασία -ιδιαίτερα εάν μένεις πολύ μακριά από τους δικούς σου ώστε να μπορεί η μαμά να στέλνει δέμα με ταπεράκια. Σύντομα θα βαρεθείς το έτοιμο φαγητό και τα delivery. Η λύση: Μάθε να μαγειρεύεις. Είναι πιο εύκολο και πιο διασκεδαστικό από ό,τι νομίζεις. Κάνε το τραπέζι στους φίλους σου από τη σχολή. Όλοι λατρεύουν τη συμφοιτήτρια που τους καλεί να κεράσει παστίταιο! Για επιδόρπιο; Δες εδώ την πιο εύκολη συνταγή για σοκολατόπιτα που υπάρχει!

Να ζητήσεις το τηλέφωνο ενός συμφοιτητή σου

Ask a Guy out

Μη χάσεις καμία ευκαιρία να κάνεις φίλους ή να φλερτάρεις. Μην περιμένειςνα ζητήσει εκείνος το τηλέφωνό σου. Κάνε το πρώτο βήμα!

Να φιλήσεις έναν άγνωστο

Kiss a Stranger

Στα αναρίθμητα πάρτι που θα πας όσο είσαι φοιτήτρια, θα έχεις την ευκαιρία να φλερτάρεις με δεκάδες διαφορετι΄κα αγόρια. Μη διστάσεις να ενδώσεις στη μαγεία της στιγμής! Προσοχή: δεν είπε κανείς να το κάνεις με κάποιον που γνώρισες πριν από μισή ώρα, αλλά μερικά φιλιά δεν βλάπτουν -και θα τα θυμάσαι για χρόνια μετά. 

Να μείνεις μια ολόκληρη μέρα στο κρεβάτι

Sleep All Day

Δεν έχει σημασία εάν θα έχεις... παρέα ή όχι. Η φοιτητική ζωή μπορεί να έναι εξουθενωτι΄κη μερικές φορές. Ε'άν λοιπόν δεν έχεις μαθήματα και εργαστήρια που πρέπει να πας, πέρασε όλη τη μέρα λαγοκοιμώντας για να πάρεις δυνάμεις. 

Να συμμετάσχεις σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών 

Go on a Study Abroad Trip

Μη χάσεις την ευκαιρία να ζήσεις για λίγο σε μια ξένη χώρα. Μπορεί να μην την ξαναέχεις ποτέ στη ζωή σου! Διάβασε κι εδώ μερικούς λόγους για να πας Erasmus!

Να γνωρίσεις την πόλη

Εάν δεν σπουδάζεις στην πόλη όπου έχεις ζήσει την υπόλοιπη ζωή σου, μην περιοριστείς σε ένα - δυο στέκια που σου έδειξαν στην αρχή. Περπάτησέ τη, γνώρισέ τη καλύτερα, εξερεύνησε τις κρυμμένες γωνιές της...Ακόμα όμως κι αν ζεις χρόνια εδώ, σίγουρα θα υπάρχουν μέρη που δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ. Ανακάλυψέ τα!

Να επισκεφθείς φίλους που σπουδάζουν αλλού

Visit Friends at Another College

Δεν ξέρεις εάν θα έχεις ξανά τη δυνατότητα να μείνεις για λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κρήτη ή την Ξάνθη... Τώρα όμως που η κολλητή σου από το σχολείο σπουδάζει εκεί, σίγουρα είναι η καλύτερα περίοδο να την επισκεφθείς και να ζήσεις μαζί της τη μαγεία της δικής της φοιτητικής ζωής. Σίγουρα, θα είναι σούπερ!