Γιορτές έρχονται, δεν θέλεις ένα απόγευμα να καλέσεις τους φίλους σου και να τους εντυπωσιάσεις με τις ικανότητές σου στην κουζίνα; Ακόμα κι αν τελικά αποφασίσεις να παραγγείλεις πίτσα για κυρίως πιάτο, μπορείς απλά να φτιάξεις αυτό το τέλειο γλυκό και έχεις την επιτυχία εξασφαλισμένη (και το θαυμασμό τους). Η συνταγή είναι της Αργυρώς (της γνωστής), δοκιμασμένη (πολλάκις) και εγγημένη!

Να τι θα χρειαστείς:

  • 1¼ φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 1 βανίλια
Για να το φτιάξεις 
Σε ένα μπολ βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και ανακάτεψέ τα καλά. Πρόσθεσε το βούτυρο και το γάλα και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Βουτύρωσε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ. Ρίξε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακλατεψε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπάλισε το μείγμα. Τέλος, περίχυσε σιγά σιγά το γλυκό σου µε το βραστό νερό.
Ψήσε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Θα τη σερβίρεις βγάζοντάς τη με κουτάλα (δεν κόβεται κομμάτι, αλλά έχει κι αυτό τη νοστιμιά του). Αν ρίξεις από πάνω και λίγη κρέμα γάλακτος ή μια μπάλα παγωτό, τον έχεις αποτελειώσει τον τύπο που θα τη δοκιμάσει!
Καλή επιτυχία!
 
Ήταν να μην μπεις στο τριπάκι της ζαχαροπλαστικής! Αν σου άρεσε η διαδικασία, δοκίμασε κι αυτά τα τέλεια funfetti cupcakes της Χρίστας!