Παρόλο που τα καλλυντικά ζητούν αρκετά από τα χρήματα μας, δυστυχώς δεν είναι γραφτό τους να διαρκούν για πάντα. Πολύ θα το θέλαμε, βέβαια. Μην περιμένεις να σου τελειώσει το υγρό makeup για να το πετάξεις, χρειάζεται να τo ανανεώνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να προστατεύεις το πρόσωπο σου όσο καλύτερα μπορείς. Το ίδιο ισχύει για πολλά προϊόντα ομορφιάς, όπως τα παρακάτω:

Υγρό foundation: 6 μήνες - 1 χρόνος

Είτε το βάζεις με τα δάχτυλα σου, είτε με το πινέλο, δεν πιστεύω ότι τηρείς πιστά όλους τους κανόνες υγιεινής - no offence που λένε και στο χωριό μου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τη μεταφορά αρκετών βακτηρίων από το πινέλο/δάχτυλο σου προς το στόμιο/προϊόν. Θες να πάθεις καμιά μόλυνση και να τρέχουμε;

Υγρό makeup: 6 μήνες - 1 χρόνος

Αν έχει αρχίσει η υφή να αλλάζει, τί να το κάνεις μετά; Το ίδιο ισχύει και για το concealer, τις creamy σκιές και το ρουζ.

Κραγιόν: 1 χρόνος.

Ειδικά αν παρατηρήσεις ότι το κραγιόν σου δεν απλώνεται καλά ή ότι αλλάζει η μυρωδιά και η υφή του, ήρθε μάλλον ο καιρός να το πετάξεις. * Κάπου εδώ συνειδητοποιώ και γω ότι έχω ένα κραγιόν εδώ και 3 χρόνια, ταράζομαι λίγο και συνεχίζω να γράφω*

Πούδρα: μετά από 2 χρόνια.

Αν θέλεις να κρατάει περισσότερο, μπορείς να καθαρίζεις ακόμη πιο συχνά τα πινέλα σου.

Εyeliner: 3 μήνες το υγρό & 2 χρόνια το μολύβι.

Ένα καινούριο και καλό eyeliner, θα έχει και καλύτερα αποτελέσματα - θα χρειαστεί κι ένα πολύ σταθερό χέρι εδώ. Τα υγρά προϊόντα θα ξεραθούν πιο γρήγορα και τα eyeliner σε μορφή μολυβιού δε θέλουν καθόλου (μα καθόλου) υγρασία. Γι' αυτό κράτα τα εκτός μπάνιου, αν θες όντως να κρατήσουν για 2 χρόνια.

Μάσκαρα: 3 μήνες.

Αυτό πόνεσε λίγο - μα μόνο 3 μήνες; Πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να ξεραθεί το προϊόν πολύ σύντομα, υπάρχει ο κίνδυνος της μεταφοράς βακτηρίων από τις βλεφαρίδες (και γενικά περιοχή του ματιού) στο στόμιο και μετά πίσω στο μάτι σου.

Κρέμα προσώπου: σε σωληνάριο μέχρι 6 μήνες και σε βαζάκι 1 χρόνος.

Στα σωληνάρια, να καθαρίζεις το στόμιο πολύ καλά - αποτελεί μια βασική πηγή μικροβίων.

Αντηλιακό: 1 χρόνος.

Υπάρχουν δυο σημαντικές λέξεις που μας αναγκάζουν να το πετάξουμε κι αυτές είναι οι ''ημερομηνία λήξης''. Γι΄αυτό το λόγο δεν μπορείς να το κρατάς για αιώνες, εξάλλου αν βάζεις την ποσότητα που χρειάζεται, δε βρίσκω το λόγο να σου μένει για 2 σεζόν.

Βερνίκια: 1 χρόνος.

Ε όχι, αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Με τόσο κόπο και τόσα χρήματα κατάφερα να κάνω μια μεγάλη συλλογή και τώρα πρέπει να την πετάξω; No way!

Άρωμα: 8 με 10 χρόνια.

Φαντάζομαι θα το έχεις τελειώσει πολύ νωρίτερα αν βάζεις κάθε μέρα, απλά να ξέρεις πως έχεις ένα τόσο μεγάλο περιθώριο χρήσης. Αν θες βέβαια να διατηρηθεί η μυρωδιά στο 100%, να μην το αφήνεις σε μέρη που έχουν είτε πολύ ήλιο είτε αρκετή υγρασία.

xx