Μπορεί να ζεις με τα απαραίτητα (μάσκαρα-ρουζ-κραγιόν), μπορεί και να έχεις γεμίσει όλα τα συρτάρια και τα νεσεσέρ με καλλυντικά. Όποια κι αν είναι η περίπτωσή σου, υπάρχουν beauty προϊόντα για τα οποία αξίζει πραγματικά να ξοδεύεις λίγα παραπάνω χρήματα και άλλα που δεν.

Shampoo: ΟΧΙ

Μην ψαρώνεις με τα επαγγελματικά σαμπουάν που βλέπεις στα κομμωτήρια. Ναι, είναι ένα τσικ πιο ωραία και μυρίζουν τέλεια, το ίδιο όμως μπορείς να βρεις και στο super market της γειτονιάς σου.

Conditioner/ μάσκες: ΝΑΙ

Από την άλλη, μπορείς να δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα για μια μάσκα που θα περιποιηθεί σε βάθος τα μαλλιά σου, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες τους.

Βούρτσα: ΝΑΙ

Μία καλή βούρτσα, στο σωστό μέγεθος για τα μαλλιά σου, θα σε βοηθήσει να τα ξεμπερδεύεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να αδυνατίζουν ή να σπάνε.

Μάσκαρα: ΟΧΙ

Η σύνθεση μιας φθηνής μάσκαρα με εκείνη μιας πιο ακριβής, δε διαφέρουν και τόοοσο πολύ, επομένως δε χρειάζεται να ξοδεύεις μια περιουσία. Αυτό που θα σου χαρίσει πραγματικά εντυπωσιακές βλεφαρίδες δεν είναι η μάσκαρα που θα βάλεις, αλλά το ψαλιδάκι με το οποίο θα τις έχεις γυρίσει προηγουμένως.

Ρουζ: ΟΧΙ

Εδώ μετρά η τεχνική, όχι το πόσο κοστίζει. Με το κατάλληλο πινέλο και τις σωστές κινήσεις, ακόμα κι ένα φτθηνό ρουζ θα σου δώσει την αναψοκοκκινισμένη όψη υγείας που θέλεις.

Lip gloss: ΟΧΙ

Όσο μεγάλη διάρκεια κι αν υπόσχονται, φεύγουν τόσο εύκολα και γρήγορα που είναι κρίμα να δίνεις μια περιουσία για lip gloss μεγάλων οίκων.

Μολύβια ματιών: ΟΧΙ

Στο εμπόριο πλέον βρίσκεις μολύβια με μεγάλη διάρκεια σε αρκετά καλές τιμές, ακόμα και από φαρμακευτικές εταιρίες, που καλό είναι να τις προτιμάς επειδή τα προϊόντα τους είναι υποαλλεργικά.

Βερνίκια νυχιών: ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ

Αν σου αρέσει να αλλάζεις χρώμα ανά δυό μέρες, προτίμησε τα πιο φθηνά. Αν πάλι αναζητάς κάποιο πιο ποιοτικό, το οποίο θα κρατήσει μέρες χωρίς να ξεφλουδίσει, δώσε λίγα παραπάνω. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις και μια περιουσία βέβαια, αφού υπάρχουν επαγγελματικές εταιρίες που οι τιμές τους δεν είναι ούτε πάμθηνες ούτε απλησίαστες. Επίσης, εκεί που μπορείς να επενδύσεις είναι το topcoat.

Σκιές ματιών: ΟΧΙ

Είναι από τα πράγματα που αλλάζουμε συχνά, με την έννοια ότι δε βάφουμε τα μάτια μας κάθε μέρα στην ίδια απόχρωση. Επέλεξε πιο οικονομικές σκιές αν σου αρέσει να αλλάζεις συνέχεια, αν όμως έχεις κάποια signature που νομίζεις ότι σε κολακεύει, προτείνω να δώσεις λίγα παραπάνω και να την αγοράσεις σε κρεμώδη βερσιόν, που είναι πιο σταθερή και κρατάει περισσότερο.

Πούδρα: ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ

Αν τη χρησιμοποιείς πάνω από το φον ντε τεν, απλά για να φιξάρεις το μακιγιάζ σου, και μια φθηνή θα κάνει τη δουλειά της. Αν θέλεις κάποια για κάλυψη, μπορείς να δώσεις λίγα παραπάνω.