Πετυχαίνεις ένα ωραίο παιδί στο μπαρ. Σε κοιτάζει, τον κοιτάς. Κάνει κίνηση. Σου ζητάει τον αριθμό σου κι εσύ τον δίνεις. Μετά από δύο μέρες σου στέλνει μνμ  για να βγείτε. Αφού κανονίζετε μέρος τον ρωτάς: «Τι ώρα θα περάσεις να με πάρεις με το αμάξι;». Και σου απαντάει: «Δεν έχω αυτοκίνητο. Θες να βρεθούμε εκεί την τάδε ώρα;». Ξενερώνεις και ακυρώνεις το ραντεβού. Όπα μαντάμ, σιγά. Είχες και στο χωριό σου αυτοκίνητο και σοφέρ να σε βγάζει έξω; 

Εντάξει, για να λέμε και του στραβού το δίκιο η ύπαρξη αυτοκινήτου έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές. Πρώτα και κύρια δεν αγχώνεσαι για την ώρα που θα τελειώσει το ραντεβού για να προλάβεις μετρό, λεωφορεία κτλ... Εχεις μεγαλύτερες επιλογές για έξοδο κι όχι στο μέσον της απόστασης που σας χωρίζει. Εχεις την ευκαιρία να...επιμηκύνεις το ραντεβού. Και όταν έρθει να σε πάρει, αλλά και στο φινάλε της βραδιάς όταν θα σε αφήνει. Και το  κυριότερο, αν μένετε ακόμα με γονείς το αυτοκινητάκι είναι χρήσιμο για να μπορείτε να απομονώνεστε από τον κόσμο.

Τι κάνεις

Όταν λοιπόν θα σου τύχει μια τέτοια περίπτωση που ο τύπος που σου την πέφτει δεν έχει αμάξι, μην ξινίσεις τα μούτρα σου σαν καμιά κυράτσα. Δέξου το και προχώρα, εάν φυσικά σου αρέσει. Για το αυτοκίνητο ισχύει αυτό που λένε για τα παιδιά. Αν το έχεις να το χαίρεσαι, αν δεν έχεις να χαίρεσαι. Κοινώς, αν υπάρχει είναι καλό, αν δεν υπάρχει η ζωή συνεχίζεται.Οπως κι ο έρωτας.

 

Σκέψου επίσης ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλές που ίσως τον έχουν απορρίψει για έναν τέτοιο χαζό λόγο, οπότε δεν θες να αποτελέσεις ένα πλήγμα ακόμα στον εγωισμό του. Όχι τίποτα, αλλά όταν αποκτήσει αυτοκίνητο θα σε έχει μόνο για κοτσαδόρο. Δεδομένου ότι σου αρέσει και για να μην μουντζώνεις τον εαυτό σου αύριο μεθαύριο στον καθρέφτη άσε αυτό το ζήτημα out of the table.

Και δες το κι αλλιώς: Το "μειονέκτημα" της  έλλειψης του αυτοκινήτου θα του δημιουργήσει την διάθεση να το αναπληρώσει με άλλους τρόπους, πιο ουσιαστικούς. Να γίνει πιο ρομαντικός και να σε πάρει να περπατήσετε στην Πλάκα, την Ακρόπολη,το Λυκαβηττό ή την Καστέλλα. Να πάτε σπίτι του που είναι πιο κοντά με ένα ταξί να κοιμηθείτε αγκαλιά, Να μοιραστείτε καυτό καφέ στα παγκάκια του πάρκου. (Πολύ φλώρικο; Ε, ερωτευμένοι είστε...)

Ελα, όμως, δώστου μία ευκαιρία. Κάθε πότε βρίσκεις τόόόόόόσο ρομαντικό άντρα;