Πρέπει να είσαι από τις πολύ τυχερές, αν δεν έχεις καθόλου ραγάδες. Οι περισσότερες κοπέλες έχουν (προφανώς είμαι και γω μέσα σ'αυτές) άλλες σε μεγαλύτερο κι άλλες σε μικρότερο βαθμό και είναι απολύτως φυσιολογικό - μη φρικάρεις άδικα δηλαδή. Αν το καλοσκεφτείς δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, από την άποψη ότι είναι στο χρώμα του δέρματος και δύσκολα φαίνονται - παρά μόνο όταν σουλατσάρεις στην παραλία με το μαγιό σου. Ε και; Σιγά! Δε γίνεται να τα αγαπήσεις αυτά τα σημάδια, αλλά τουλάχιστον μην τους δίνεις περισσότερη αξία, δες τα σαν τα σημάδια που έχεις από τη γέννηση σου. Μπορείς να τα ξεφορτωθείς; Όχι. Μπορείς να ζήσεις άνετα μ' αυτά; Ναι.

1. Οι ραγάδες δείχνουν την ανάπτυξη και την αλλαγή του σώματος σου. Δεν πιστεύω να ήθελες να είσαι για μια ζωή ένα μέτρο. Το δέρμα σου έπρεπε να ''τραβηχτεί'' γιατί μεγάλωνες σε μεγαλύτερο ρυθμό από αυτό που μπορούσε να καλύψει. Φαίνεται πως για λίγο η ελαστικότητα του δέρματος σου, σε εγκατέλειψε.

2. Το χρώμα των ραγάδων εξαρτάται από το χρώμα του δέρματος σου. Δε μιλάμε για έναν ξένο οργανισμό, οι ραγάδες είναι κομμάτι της επιδερμίδας σου.

3. Αν ασχοληθείς μαζί τους εγκαίρως, ίσως και να μπορέσεις να τις σουλουπώσεις. Υπάρχουν κρέμες και διάφορες τεχνικές που μπορεί να μην εξαφανίζουν τις ραγάδες, αλλά όλο και κάτι κάνουν για να μη φαίνονται τόσο!

4. Ναι, μπορείς να αποκτήσεις ραγάδες από την έντονη άσκηση. Είπαμε να πας γυμναστήριο, κι εσύ το παράκανες! Σ' αυτή την περίπτωση συμβαίνει κάτι τέτοιο, επειδή και πάλι αλλάζει η μορφή του σώματος σου, αποκτάς περισσότερο όγκο σε σημεία ... και μερικές ραγάδες bonus!

5. Αν χάσεις κιλά, και πάλι δεν εξαφανίζεις τις ραγάδες. Σημάδια είναι, δε γίνονται και ''ξεγίνονται'' τόσο εύκολα πια.

6. Οι ορμόνες σου μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία των ραγάδων, κυρίως γιατί παράγουν κολλαγόνο. Όταν αυτό βρίσκεται σε έλλειψη στο δέρμα σου, τότε δημιουργούνται όλο και πιο εύκολα οι ραγάδες.

7. Μπορεί να έχεις διάφορες ενοχλήσεις στην περιοχή των ραγάδων, για παράδειγμα, μπορεί να σε τραβάει ή να σε τρώει τρομερά το δέρμα σου. Συμβαίνουν κι αυτά!

8. Όλες - σχεδόν - έχουν ραγάδες. Πότε είναι πιο πιθανό να τις αποκτήσεις; Είτε κατά την εφηβεία σου είτε κατά την εγκυμοσύνη, και στις δυο περιπτώσεις αλλάζει δραματικά το δέρμα σου. Όλες είμαστε ίσες απέναντι στις ραγάδες, ακόμη και οι Kardashians!

9. Και οι άντρες έχουν. Ξέρω ότι η κυτταρίτιδα αγαπάει εμάς και αφήνει τους άντρες ανενόχλητους, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και όσον αφορά στις ραγάδες!

10. Δεν μπορείς να βγάλεις εντελώς τις ραγάδες από τη στιγμή που θα δημιουργηθούν, αλλά μπορείς να μειώσεις την έκταση τους. Χρειάζεται σωστή θεραπεία και περιποίηση. Να θυμάσαι πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να κρατάς το σώμα σου ενυδατωμένο και να τρέφεσαι σωστά!

xx