Κάθε σχέση έχει τα δικά της σημεία - σταθμούς για να την κάνουν να ξεχωρίζει, να προχωράει και να μετράει αρκετές σημαντικές στιγμές που την άλλαξαν ή τη βελτίωσαν. Συνήθως, γιορτάζουμε τις επετείους λες και είναι το μόνο που έχει σημασία σε μια σχέση - οι πόσοι μήνες έχετε αντέξει ο ένας τον άλλον. Όταν σοβαρεύει το πράγμα, σειρά έχει η πρώτη συγκατοίκηση, η μέρα του γάμου, τα κουτσούβελα και τα σχετικά. Να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλές στιγμές που θεωρούνται σταθμοί σε μια σχέση, μπορεί να μην τις γιορτάζουμε, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να τις εντοπίζουμε. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρομαι στις εξής 6:

1. Η πρώτη φορά που σου ζητάει να αφήσεις οδοντόβουρτσα σπίτι του. Μπορεί να είναι μια μικρή κίνηση, αλλά η σημασία της είναι τεράστια. Κάπως έτσι σπάει ο πρώτος πάγος της συμβίωσης και έρχεστε ακόμη πιο κοντά. Οι αμηχανίες κάπου εδώ εξαφανίζονται, περνάτε πιο πολύ χρόνο μαζί, μένετε ο ένας στο σπίτι του άλλου, αρχίζεις να αφήνεις κι άλλα πράγματα στο χώρο του. Δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά μήπως το πάτε σοβαρά; 

2. Η πρώτη φορά που αγοράζετε κάτι μαζί, για παράδειγμα, ένα δώρο για το πάρτι που έχετε να πάτε. Είτε πρόκειται για τα γενέθλια της κολλητής σου, είτε πρόκειται για τη γιορτή της αδερφής του, ήρθε η στιγμή που αγοράζετε από κοινού ένα δώρο και τον συνοδεύεις ή σε συνοδεύει σε μια κοινωνική υποχρέωση.

3. Η πρώτη φορά που κάνετε τις δουλειές σας μαζί. Πόση φάση θα είχε αν υπήρχε επέτειος για κάτι τέτοιο;;; Συνδυάζετε μερικούς απλήρωτους λογαριασμούς, μια επίσκεψη στην τράπεζα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και μέρες, μια βόλτα που πρέπει να κάνεις από τον τεχνικό του υπολογιστή σου, ένα σουπερμάρκετ φυσικά, άντε κι ένα καθαριστήριο για να πάρεις το πεντακάθαρο φόρεμα σου. Όταν έχεις καλή παρέα, όλες οι βαρετές δουλειές γίνονται παιχνιδάκι.

4. Οι πρώτες σας διακοπές μαζί. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για καλοκαίρι, Πάσχα ή Χριστούγεννα! Το θέμα είναι ότι τις περνάτε μαζί με την οικογένεια του ενός ή τους φίλους του άλλου ή και μόνοι σας σε κάποιο άλλο μέρος. Πρώτο ταξίδι alert!

5. Η πρώτη φορά που βρεθήκατε κοντά στο χωρισμό. Δεν είπε κανείς ότι οι σταθμοί της σχέσης είναι ντε και καλά μόνο οι ευχάριστες στιγμές σας! Από την άλλη όμως, το ότι παραμένετε μαζί παρόλο που φτάσατε τόσο κοντά στο να χωρίσετε θα μπορούσε να είναι ένας καλός λόγος για εορτασμούς και πανηγύρια.

6. Η πρώτη φορά που περνάς χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους του. Μπορεί να ένιωθες άβολα, να φάνηκε σαν μια μικρή καταστροφή, να είχες φοβερό άγχος και να μην έβρισκες θέμα συζήτησης, αλλά ενδέχεται να τα βλέπεις για πολλά πολλά χρόνια ακόμα αυτά τα άτομα. Δεν έπρεπε να γίνει η αρχή κάποια στιγμή;

xx