Είδες τον τίτλο και γέλασες; Μα γιατί, δε σε καταλαβαίνω, αφού και εσύ βγάζεις σέλφι! Αρχικά, η μόδα αυτή ξεκίνησε από το MySpace και τις γνωστές φωτογραφιούλες στο μπάνιο μπροστά στον καθρέφτη (και ας φαίνονταν από πίσω οι πετσέτες του μπάνιου, η αδερφή σου να βουρτσίζει τα δόντια της, ο μπαμπάς σου να ξυρίζεται). Σήμερα, όλα αυτά είναι παλιομοδίτικα. Από τη στιγμή που το κινητό σου έχει μπροστινή κάμερα, ο καθρέφτης του μπάνιου είναι πέρα για πέρα αχρείαστος. Έχουν γεμίσει τα social media από σέλφι, αλλά εσύ φρόντισε να βγάζεις τις καλύτερες:

Φώναξε μια φίλη σου για να σπάσει ο ναρκισσισμός. Εννοείται ότι θα ανεβάσεις τελικά στο Facebook αυτή που κολακεύει εσένα περισσότερο (και ας είναι η φίλη σου σαν φρικιό), αλλά τουλάχιστον θα πείτε καμιά βλακιούλα, θα γελάσετε, θα βγει πιο φυσική όσο να ναι.

Βγάλε φωτογραφία με το κινητό που έχει την καλύτερη ανάλυση, ακόμη και αν δεν είναι πρώτο ξαδερφάκι του Ιphone - ας είναι πιο φτηνό- αλλά να σε αναδεικνύει.

Βρες μια πόζα που να σου ταιριάζει, δε χρειάζεται να βγαίνεις όπως στη φωτογραφία ταυτότητας (σαν καταζητούμενη δηλαδή), μπορείς να στρέψεις το κεφάλι στο πλάι, ή να βάλεις την κάμερα στο ύψος των ματιών σου (και λίγο πιο πάνω) για να πετύχεις ΤΗ γωνία.

Βάψου, στολίσου, δεν παίζουμε μ’ αυτά τα πράγματα. Χρειάζεσαι το κατάλληλο μακιγιάζ, γι' αυτό προτίμησε τα κρεμώδη προιόντα που απλώνονται πιο εύκολα.Κάλυψε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου και βάλε και κανένα κραγιόν.

Που πας χωρίς το τέλειο φίλτρο; Χρησιμοποίησε αυτό που κρύβει καλύτερα τις ατέλειες. Δε χρειάζεται να έχεις ένα σταθερό. Ανάλογα την πόζα, ανάλογα τα κέφια.

Πρόσεξες το φόντο; Αν είχες σκοπό να φωτογραφηθείς στο δωμάτιο σου, στρώσε τουλάχιστον το κρεβάτι σου και μάζεψε τα πεταμένα ρούχα σου που θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο πριν ξεκινήσεις να σελφάρεις.

Μην ξεχάσεις να βάψεις νύχια, να βάλεις κανένα κόσμημα και να φτιάξεις τα μαλλιά σου.

Μη δυσανασχετείς! Τα likes απαιτούν θυσίες!