Αν έχεις πληγωθεί στο παρελθόν πολλάκις από άτομα που δεν περίμενες με τίποτα, τότε αναμφίσβητα και δικαιολογημένα θα είσαι εγκρατής στις επόμενες σχέσεις σου. Η καχυποψία θα χτυπήσει κόκκινο, ενώ οι αρνητικές σκέψεις θα κάνουν παρέλαση στο μυαλό σου.

Μπορεί να μη γνωρίζεις με απόλυτη βεβαιότητα ότι η επιλογή της σχέσης σου είναι σωστή αυτή τη φορά, ωστόσο υπάρχουν κάποια αλάνθαστα σημάδια που μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις μια ασφάλεια. Αν λοιπόν έχεις παρατηρήσει τα παρακάτω, τότε μάλλον βρίσκεσαι εκεί που προοριζόσουν:

eutuxismeni sxesi1

1. Είστε οι καλύτεροι φίλοι

Η σχέση είναι ένα σωρό πράγματα. Είναι αγάπη, συντροφικότητα, ηδονή αλλά και φιλία. Ο/η σύντροφός σου είναι εκείνος/η που θα μάθει πρώτος/η ό,τι σε προβληματίζει, θα σε ακούσει με προσοχή και θα συμβουλεύσει το καλύτερο για σένα. Αν δεν υπάρχει επικοινωνία για άλλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα σας, τότε κάπου έχετε χάσει τον δρόμο.

2. Είστε οι εαυτοί σας!

Το πιο σημαντικό πράγμα για την αρχή της σχέσης αλλά και μετέπειτα, είναι κι οι δύο να παραμένετε ο εαυτός σας. Ούτε κάτι κοντά σε αυτόν, ούτε κάτι λιγότερο από αυτόν. Αν μάλιστα πετύχετε να είναι αμοιβαίο, τότε όχι μόνο θα υπάρχει οικειότητα μεταξύ σας, αλλά κανείς απ' τους δύο δεν θα φοβηθεί να εκφράσει αυτό που πραγματικά πιστεύει και νιώθει.

3. Έχετε και οι δύο τη ζωή σας!

Πριν από τη σχέση σας, ο καθένας είχε τη δική του προσωπική ζωή, η οποία δεν πρόκειται και δεν είναι σωστό να σταματήσει να υπάρχει. Οι φίλοι, η οικογένεια αλλά και τα ενδιαφέροντα είναι ορισμένα απ' αυτά που γεμίζουν έναν άνθρωπο. Επομένως, κανείς δεν πρέπει να τα στερήσει από κάποιον, πόσο μάλλον ο/η σύντροφος σου.

4. Γίνεστε καλύτεροι!

Οι σχέσεις σημαίνουν εξέλιξη, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό. Γίνεστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, χωρίς να το σχεδιάζετε και να το επιδιώκετε. Ανακαλύπτετε κοινά ενδιαφέροντα που δεν γνωρίζατε, ενώ ο ένας αποκτά συνήθειες του άλλου κάνοντας έτσι πιο «εύκολη» τη συμβίωση μεταξύ σας. Έτσι, είναι αυτά!

5. Δεν χρειάζεται να αποδείξετε κάτι!

Μπορεί να ανεβάζετε αγαπησιάρικες φωτογραφίες στο Instagram καθημερινά, αλλά αυτό που έχετε «χτίσει», δεν χρειάζεται να το αποδείξετε στους υπόλοιπους. Το γνωρίζετε εσείς, οι ίδιοι κι αυτό σας φτάνει και σας περισσεύει. Όταν τα social media χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους, τότε εκεί χτυπάνε καμπανάκια που δεν πρέπει να αμελήσεις.

Πηγή: neopolis.gr