Δεν υπάρχει κανένα θηλυκό που να μην ενδιαφέρεται για τα μαλλιά του - πώς δείχνουν, αν μάκρυναν, αν θέλουν ανανέωση στο χρώμα ή λίγο κούρεμα στις άκρες. Και ποια δε θα ήθελε δηλαδή τα πιο υπέροχα μαλλιά; Εμπιστεύσου αυτές που έχουν αντικειμενικά τα πιο τέλεια μαλλιά και ακολούθησε τις τακτικές τους. Κάνε μέσα στην καθημερινότητα σου τα παρακάτω και δε θα χάσεις!

1. Βάλε τα ισιωτικά στο συρτάρι για ένα μεγάλο διάστημα. Λογικά, θα υπάρξουν φορές που θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσεις, αλλά δεν είναι και για χόρταση. Μια στο τόσο μπορείς να τα ισιώνεις, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Μια στο τόσο όμως! Μέσα στα φονικά εργαλεία βάζω και το πιστολάκι. Μήπως να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά;

2. Φρόντισε να πάρεις μεταξένια μαξιλαροθήκη. Φυσικά και έχει άμεση σχέση, μιας κι όταν εσύ κοιμάσαι, τα μαλλιά σου πρέπει να είναι και πάλι προστατευμένα. Το βαμβακερό ύφασμα δεν τους φέρεται τόσο καλά, όσο η απαλή μεταξένια επιφάνεια. Αναρωτιέσαι μετά γιατί τα μαλλιά σου θυμίζουν ζούγκλα όταν ξυπνάς;

3. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Το συχνό λούσιμο απομακρύνει τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείς ώστε να μη βαραίνουν την τρίχα, αποτρέπει το σπάσιμο στις άκρες, ενυδατώνει και δίνει μια φυσική λάμψη. Ειδικά αν μένεις σε μια μεγάλη πόλη με αρκετό καυσαέριο ή υγρασία, μπορείς να λούζεσαι καθημερινά. Το ίδιο κι αν γυμνάζεσαι πολύ συχνά.

4. Conditioner στη ρίζα του μαλλιού. Το δέρμα κάτω από την τρίχα πρέπει να ενυδατώνεται όπως ακριβώς και το πρόσωπο σου. Εφόσον επιθυμείς την κανονική ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας της τρίχας, τότε να δίνεις αρκετή προσοχή στην ενυδάτωση του δέρματος σου και σ' εκείνη την περιοχή.

5. Κράτα μια συνέπεια στα προϊόντα που αγοράζεις. Πιστεύαμε ότι το να αγοράζουμε διαφορετικά προϊόντα θα βοηθούσε αρκετά τα μαλλιά μας καθώς θα τα απέτρεπε από το να συνηθίσουν μια συγκεκριμένη μάρκα. Τελικά, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Απλά βρες το προϊόν που σου κάνει και ξεκίνα να το αγοράζεις συστηματικά. Δεν είμαστε για πειράματα τώρα!

6. Να τρως τις σωστές τροφές. Οι γυναίκες που έχουν τα υπερτέλεια μαλλιά, μάλλον δεν τρώνε μπέργκερ μέρα παρά μέρα. Αυτό που τρως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ποιότητα, στον όγκο και στη λάμψη του μαλλιού σου. Γι' αυτό προσοχή στις βιταμίνες που λαμβάνεις!

7. Να τα κόβεις τακτικά, ακόμη κι αν θέλεις να τα μακρύνεις. Οξύμωρο, το ξέρω. Όσες έχουν περιποιημένα μαλλιά αυτό κάνουν έτσι ώστε να καθαρίζουν τις άκρες τους κάθε 6 - 8 εβδομάδες. Διαφορετικά, τα μαλλιά σου θα είναι αδύναμα και θα σπάνε. Όχι να μακρύνουν, με το ζόρι θα παραμένουν στο κεφάλι σου.

8. Να προτιμάς κρύο/δροσερό νερό όταν τα λούζεις. Το ζεστό νερό μειώνει τον όγκο του μαλλιού σου, κάνοντας το να δείχνει φτωχό και λιπαρό. Ειδικά όταν ξεβγάζεις το conditioner, όσο πιο κρύο είναι το νερό, τόσο το καλύτερο.

9. Προσοχή στις ποσότητες των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Μη βαραίνεις πολύ την τρίχα σου. Δε τα λέω εγώ, όσες έχουν τα απίστευτα μαλλιά το λένε.