Προσπάθησε να φέρεις στο μυαλό σου για λίγο την πρωινή σου ρουτίνα.

Να υποθέσω πως το σκηνικό έχει ως εξής: Εσύ να προσπαθείς να τραβήξεις τον εαυτό σου από τα σκεπάσματα έχοντας πατήσει προηγουμένως καμιά δεκαριά φορές την αναβολή στο ξυπνητήρι, να παραλείπεις εντελώς το πρωινό καθώς έχεις ήδη αργήσει στη σχολή ή στη δουλειά και να εναποθέτεις τις ελπίδες σου στον καφέ που θα πάρεις στον δρόμο.

Σου φαίνεται οικείο; Δεν είσαι μόνος σε αυτό.

giphy

Όσο λοιπόν κι αν έχεις συνηθίσει αυτό το «βάρβαρο» πρωινό ξύπνημα, ίσως έφτασε ο καιρός που πρέπει να κάνεις μία σοβαρή αλλαγή και να δεις την καθημερινότητα σου από μία άλλη οπτική γωνία. Για το δικό σου καλό πάντα!

Δεν αντιλέγω πως στα λόγια όλα ακούγονται εύκολα. Ωστόσο, το να βάζεις το ξυπνητήρι σου να χτυπάει κάθε μέρα μία ώρα νωρίτερα είναι κάτι που θα σε κάνει περισσότερο ευτυχισμένο, όσο κι αν αυτή την στιγμή διαφωνείς κι είσαι έτοιμος/η να αυτοπυρποληθείς με αυτό που μόλις διάβασες.

Οι λόγοι είναι οι εξής:


Έχεις περισσότερες πιθανότητες να γυμναστείς.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, εκείνοι που προτιμούν την πρωινή προπόνηση κι εκείνοι που προτιμούν τη βραδινή. Ωστόσο, είναι περισσότερο πιθανό να αποκτήσεις μία σταθερή ρουτίνα, εάν επιλέξεις να ασκείσαι τις πρωινές ώρες.

Σίγουρα μπορεί να θεωρείς πως σε βολεύει περισσότερο να γυμναστείς στο τέλος της ημέρας, αφού έχεις τελειώσει με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου. Όμως σκέψου πόσα πράγματα που δεν υπολόγιζες μπορεί να προκύψουν εκείνη την ώρα και τελικά να ακυρώσεις τη βραδινή σου προπόνηση. Ένα χαλαρό ποτό με τον/την κολλητό/ή σου, ένα δείπνο με τη σχέση σου, να σε φωνάξει η παρέα σου για ταινία στο σπίτι ή ακόμα και να ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου χαζεύοντας στο facebook και να σε πάρει ο ύπνος. Όλα τα παραπάνω ακούγονται πολύ καλύτερα από το να πας γυμναστήριο. Επιπλέον, σκέψου και το σύνδρομο του «Πού να τρέχω βραδιάτικα;» που σε πιάνει με μεγάλη συχνότητα.

Αντιθέτως το πρωί, η δύναμη της θέλησης σου δεν έχει εξαντληθεί. Οι μπαταρίες σου είναι φορτισμένες κι η ενέργεια σου βρίσκεται στα ύψη. Μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι, έχεις περισσότερες πιθανότητες να είσαι έτοιμος κι ορεξάτος για ένα πρωινό τρέξιμο στη γειτονιά ή στον διάδρομο του γυμναστηρίου, χωρίς να το σκεφτείς δύο και τρεις φορές.

Και σε περίπτωση που δεν το έχεις ακούσει, η άσκηση βελτιώνει τη διάθεση σου και σε κρατάει σε εγρήγορση για πολλές ώρες αργότερα. Επομένως, η προπόνηση που θα κάνεις κατά τη διάρκεια αυτής της επιπλέον ώρας θα κάνει θαύματα για την καθημερινότητα σου και κατ' επέκταση, για την ευτυχία σου.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ!

Πηγή: neopolis.gr