Οπως είχε πει και η Κοκό (η Σανέλ, ντε) η μόδα έρχεται και φεύγει, όμως το στυλ είναι παντοτινό)... Και το στυλ δεν έχει τόσο να κάνει με το να φοράς τα «σωστά» ρούχα ή να κάνεις το πιο μοδάτο μακιγιάζ. Εξαρτάται κυρίως από κάποιες μικρές λεπτομέρειες που δεν πιάνει ο νους σου, όπως η στάση του σώματος ή το σε ποια κατάσταση είναι η ντουλάπα σου! Να λοιπόν τι πρέπει να προσέχεις για να είσαι πάντα κομψή!

1. Διόρθωσε τον τρόπο που στέκεσαι

Φρόντισε τη στάση του σώματός σου όχι μόνο όταν στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη για να δεις πόσο σου πάει το καινούριο σου παντελόνι αλλά συνεχώς... όταν περπατάς, όταν κάθεσαι, όταν τρως, ακόμα και την ώρα που χύνεσαι στον καναπέ για να ξεκουραστείς. Η σωστή στάση αυξάνει την αυτοπεποίθησή σου και επιπλέον σε κάνει πραγματικά να δείχνεις καλύτερη: πιο ψηλή, πιο λεπτή και πιο αεράτη. Γι' αυτό, σταμάτα να ρίχνεις χαμηλά το κεφάλι, να κρεμάς τους ώμους σου ή να γέρνεις την πλάτη σου. Εκτός από ότι σε κάνει να δείχνεις κάπως ατσούμπαλη, μακροπρόθεσμα, μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη.

2. Οργάνωσε τη ντουλάπα σου

Αν σκέφτεσαι συχνά ότι δεν έχεις τίποτα να φορέσεις, παρόλο που τα συρτάρια σου ξεχειλίζουν από ρούχα, μάλλον φταίει το ότι η ντουλάπα σου είναι άνω κάτω. Αν τίποτα δεν βρίσκεται στη σωστή θέση, είναι πράγματι δύσκολο να βρεις τα κατάλληλα ρούχα. Άσε που κι αυτά που θα βρεις θα είναι σίγουρα τσαλακωμένα. Μάθε να οργανώνεις τη ντουλάπα σου σωστά  και να φροντίζεις τα ρούχα σου κι αυτό θα αλλάξει και αυτό που βλέπουν οι άλλοι όταν σε κοιτάζουν. Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα tips.

3. Κοιμήσου όσο χρειάζεται

Ο καλός ύπνος είναι ό,τι πιο σημαντικό για να δείχνεις όμορφη το επόμενο πρωί. Όταν κοιμάσαι το σώμα σου ξεκουράζεται και το δέρμα σου αναζωογονείται. Επιπλέον, όταν είσαι ξεκούραση, έχεις καλύτερη στάση σώματος (βλ. Νο1) και καλύτερη συνολική εικόνα.

4. Αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να ετοιμαστείς το πρωί

Αν ξυπνήσεις 10 λεπτά πριν την ώρα που αρχίζει το μάθημα ή που πρέπει να είσαι στο γραφείο, προφανώς και θα φτάσεις ατημέλητη και απεριποίητη. Φρόντισε να ξυπνήσεις μισή ώρα πριν, για να έχεις όλο το χρόνο που χρειάζεσαι να φτιάξεις τα μαλλιά σου, να διαλέξεις τα ρούχα σου και να μακιγιαριστείς. Έτσι θα ξεκινήσεις τη μέρα σου και με καλύτερη ψυχολογία γιατί όταν νιώθεις όμορφη έχεις καλύτερη διάθεση όλη μέρα. Κι αν αναρωτιέσαι αν είναι προτιμότερο να διαλέγεις τι θα φορέσεις από το βράδυ ή μόλις σηκωθείς το πωρί, εδώ θα βρεις την απάντηση...

5. Να δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες

Αν ο γιακάς στο πουκάμισό σου είναι τσαλακωμένος ή λείπει ένα κουμπί από το μανίκι, όσο όμορφο κι αν είναι αυτό που φόρεσες, η τελική εικόνα δεν θα είναι άψογη. Να δίνεις σημασία σε κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να αφαιρέσει πόντους από την εμφάνισή σου -και όχι, αυτός ο λεκές στο λευκό σου μπλουζάκι δεν είναι τόσο μικρός που δεν θα τον προσέξει κανείς!

6. Ενημερώσου

Δεν χρειάζεται να ακολουθείς πιστά τη μόδα και τα trends. Κάθε άλλο... όταν βρεις το προσωπικό σου στυλ θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει λόγος να τα ακολουθείς καθόλου. Είναι όμως καλό να μαθαίνεις τι κυκλοφορεί σε κάθε εποχή. Ρίξε μια ματιά στις βιτρίνες, χάζεψε στα fashion blogs. Κάποια από τα κομμάτια που θα δεις σίγουρα μοιάζουν με μερικά που υπάρχουν στη ντουλάπα σου. Πάρε ιδέες για το πώς να τα συνδυάσεις καλύτερα για να τα αναδείξεις.